#30DayBlogChallengeIedereen heeft ze, wie heeft er nu geen goede en slechte gewoontes of eigenschappen? Okay, ik geef direct toe… soms werkt het dubbel! Bepaalde gewoontes of eigenschappen zijn vaak handig maar soms vreselijk vervelend of nadelig. Soms heffen zaken elkaar op, maar dat is niet altijd zo. Persoonlijk vind ik het dus lastig om echt een eigenschap goed of slecht te noemen. Maar ik ga een poging doen!

 

Mijn slechtste gewoontes en eigenschappen

Te laat naar bed

Doordat ik relatief weinig slaap nodig heb, ga ik vaak te laat naar bed. De avonduren zijn ook echt mijn meest productieve uurtjes. Als de meisjes op bed liggen kan ik heerlijk zitten schrijven, lezen, werken of knutselen… echt heerlijk! Maar het nadeel, te laat naar bed dus!

Overzichtelijke ‘rommel’

Mensen die hier binnenkomen vinden de zooi wel meevallen, we houden het schoon en ja we proberen het opgeruimd te houden. Maar mijn naaimachine staat eigenlijk altijd op tafel net als mijn laptop en op de slaapkamer ligt altijd strijkwas. In de douche ligt altijd was dat nog gewassen moet worden… dus ja er zit een zekere organisatie in en alles in te vinden. Maar ik irriteer me soms echt wel aan alles wat ik laat staan en liggen!

Betrokken

Is er iets aan de hand? Ik help wel… ik zeg niet vaak nee. Dit is dus ook zo’n eigenschap die voor mezelf ook wel eens minder goed kan uitpakken. In de meeste gevallen is het echter wel positief, betrokken bij mensen om me heen maar ook bij de organisaties waar ik mijn (vrijwilligers) werk doe. Wel doe ik het op mijn eigen manier, soms duik ik er vol overgave in om te helpen en soms probeer ik vanaf de zijlijn dingen te signaleren en te sturen.

Mijn minder goede gewoontes en eigenschappen

Nieuwsgierig

Het kan eigenlijk evengoed een positieve eigenschap zijn, maar ik maak het me soms ongelooflijk moeilijk omdat ik nieuwsgierig ben aangelegd. Soms is het gewoon beter om dingen te laten voor wat ze zijn en er geen aandacht aan te besteden, maar ik zou mezelf niet zijn als ik er niet toch wat moeite voor zou doen om de onderste steen boven te halen.

Ongeduldig

Neem bij die nieuwsgierigheid het dosis ongeduld dat ik op z’n tijd behoorlijk kan hebben en het plaatje is wel compleet denk ik. Als ik iets in mijn hoofd heb moet het liever gister als vandaag, wel mits het mogelijk is. Maar ja, wat in mijn kop zit moet er ook wel uit en het liefst op een goede manier.

Mening van andere, ik heb er last van

Er zijn veel momenten in mijn leven dat ik me afvraag wat andere ervan zouden vinden wat ik doe, aantrek, wat ik zeg of wie ik ben. Te vaak denk ik daar aan, terwijl ik mezelf en mijn eigen ik ben en prima weet wat ik wel en niet wil en wie ik ben. En toch zit het ergens diep van binnen elke keer weer wat op te borrelen! Wat dichter bij mezelf blijven en meningen van andere naast me neerleggen, dat zou ik echt wel willen!

Wat zijn jou beste of minder goede gewoontes en eigenschappen?

 

Dit is het tiende artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNLdie HareMaristeit lanceerde. 

#30dayblogchallengeNL

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge