Ja, ook ik heb ze wel.. de hobby’s waarvan ik ooit dacht dat het wel iets zou worden! Maar helaas… gigantische missers zijn het niet, maar wel dingen die gewoon zijn blijven liggen omdat het niet leuk genoeg is, ik erop uit gekeken raakte en omdat het teveel tijd koste. Ook zijn er hobby’s die niet meer konden of lukte door omstandigheden. Er zijn heel wat hobby’s gepasseerd hier, tenminste dat vind ik. 

Op de één of andere manier komen de laatste weken elke keer (oude) hobby’s aan de orde, van de week met mijn collega, een vriendin en een kennis over het sieraden maken. Met een oude bekende uit mijn ‘tienerjaren’ had ik het over jazzdance en het dansen… kortom het komt elke keer naar voren.

Wat waren mijn hobby’s?

Korfbal

Korfbal was wat de klok sloeg vroeger, dat deden mijn zusje en ik. Uren, soms praktisch hele weekenden brachten we door op het korfbalveld of in de zaal. Een aantal keer per week trainen, wedstrijd spelen en dan vaak ook nog ‘even’ reserve staan bij een ander team.

Later was daar de cursus tot scheidsrechter en het trainen van de kleintjes, daar kwam natuurlijk ook weer wat meer bij kijken. Daarnaast waren er het kamp, uitjes, feestjes en noem maar op. We hebben ook jaren lang wedstrijden van de hoogste klasse in het korfbal gefilmd voor analyse door trainers, ook leuk en heel wat leuke dingen meegemaakt!

Rond mijn 16de was ik er klaar mee en stopte ik met korfbal en daar heb ik nog nooit een minuut spijt van gehad, het was genoeg.

Jazzballet

Volgens mij heb ik dat niet vreselijk lang gedaan, ik denk een jaar of twee, misschien eens vragen aan mijn ouders binnenkort! Maar het was vlak bij huis en het was leuk, dansen is en blijft leuk! Al heb ik niet het idee dat ik nu echt ‘goed genoeg’ kon dansen, plezier had ik in ieder geval wel!

Paardrijden

Heerlijk! Tot het niet meer kon met mijn gezondheid… mijn rug gaf een wat groter probleem als gedacht. Ik heb het gevoel gehad dat mijn liefde voor paarden en de paardensport me werd ontnomen en daar was ik wat ‘chagerijnig’ van, daarnaast werd ons paard ziek, ik sloot me ervoor af en wilde niet eens meer gaan. Toch hebben we nog een aantal jaren een paard gehad waar ik op kon rijden en waar voor gezorgd moest worden.

Jaren heb ik mogen genieten van pony en paardrijden, ik leerde rijden op een shetlander. Toen ik dat onder de knie had en wat te groot werd kregen we van opa en oma een paard. Samen met mijn familie en wat buurvrouwen reden we best veel en ik heb (dressuur)wedstrijden gereden.

Ook gaf ik paardrijles en assisteerde ik bij lessen die gegeven werden aan mensen met een beperking. Verder reed ik op meerdere paarden met een gedragsprobleem of ik mocht ze inrijden, genoten heb ik! Maar helaas, ook aan leuke dingen komt een eind!

Sieraden maken

Jehoël Jewels, onder die naam maakte ik sieraden! Ik heb eindeloos geknutseld met kralen en allerlei spullen, ik maakte sieraden voor op mijn site en webshop maar ook op bestelling. Dat laatste is iets wat ik toch wel het allerleukste vond om te doen!

Toen ik zwanger raakte had ik er niet zoveel zin meer in en veel kralen overal met een klein kind leek me ook niet handig. De kralen en bijbehorende artikelen verdwenen richting mijn tante en ik had weer ruimte in huis.

Reiki, voetreflex en ontspanningsmassage

Echt loslaten heeft het me nog niet gedaan en stiekem blijf ik er wel wat mee bezig, maar helaas komt het er niet van om hier echt nog iets mee te doen. Het enigste dat ik nog doe is Reiki, de andere vaardigheden zou ik echt weer moeten opgraven ergens. Na de geboorte van de kinderen is het er gewoon niet meer zo van gekomen, helaas. Wie weet wat de toekomst brengt!

Handwerken…

Fenna rainbow wol van wibra! Low Budget maar zo mooi!Op het haken na is al het andere achter in de kast verdwenen, borduren (met en zonder kraaltjes) en breien heb ik geprobeerd. Het is echt geen succes geweest en ik heb het maar naast me neer gelegd, ik ga er geen tijd meer instoppen al jaren niet meer overigens.

Geen idee of het onder ‘handwerken’ verstaan wordt, maar ik maakte ook nog een tijdje bloemen en boompjes van kralen.

Creatief met..

Origami en filigraan, als tiener ben ik daar wel flink mee bezig geweest en later heb ik het nog eens geprobeerd. Vooral doosjes en leuke verpakkingen maken met origami en kaartjes maken met filigraan

Dansen

Ballroom en Latin hebben Peter en ik best fanatiek gedaan, eerst ‘gewoon’ voor brons, zilver, goed enzovoort en daarna bleek toch dat we wel mee konden doen aan wedstrijden. We hebben de tijd van ons leven gehad, dingen meegemaakt die we anders niet meegemaakt zouden hebben en bovenal samen genoten. Okay, niet altijd… we hebben elkaar ook wel eens gefrustreerd aangekeken omdat iets niet lukte…. danspartner en levenspartner zijn is niet echt de meest handige keuze.

Daarnaast assisteerde we nog wel eens bij danslessen als de vaste mensen niet konden of bij de jongerenlessen als er onvoldoende partners waren.

Toen ik zwanger raakte van de oudste kreeg ik lichamelijk te veel klachten om te kunnen blijven dansen, jammer maar helaas stopte hier ons avontuur om vervolgens nooit meer op te pakken.

Wat veel!

Of toch niet? Hoe langer ik erover nadenk des te meer hobby’s en bezigheden schieten er in mijn hoofd, ik heb zoveel gedaan en geprobeerd. Van ministeck tot dans en borduren, ik bedoel maar… je moet toch iets proberen in het leven? Ik hoor je denken, is dit wat je geprobeerd hebt? Is dat alles? Ja ik hou niet van hele spannende dingen dus dit is het wel zo’n beetje.

Wat voor een hobby’s heb jij gehad en gedag gezegd en waarom is het verleden tijd? Ik ben benieuwd!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

 1. De hoeveelheid valt wel mee toch, er komen vast nog meer “mislukte” hobby’s bij.
  Mijn allereerste en grootste hobby was lezen, honderden boeken heb ik verslonden, maar toen deed rond 1995 het internet zijn intrede en raakte het wat op de achtergrond.
  Puzzelen en ministeck was een korter leven beschoren maar werd wel een tijdje gedaan.
  Tekenen met Paint Shop Pro en Adobe hield ik langer vol, een jaar of 5 en toen was de inspiratie een beetje opgedroogd. Textiel verven zwierf er ook nog ergens tussen door.
  Toen kwam een nieuwe uitdaging Reborn poppen maken, maar dat bleek beduidend moeilijker dan ik dacht en na het uitblijven van het gewenste resultaat, meteen maar aan de kant gezet.
  Nu ben ik met mijn laatste 2 bezig, taarten maken en haken…oh en breien heb ik ook een poos gedaan, tientallen truien van de pen gerold tot ik er ineens genoeg van had.
  Ik ben vast nog iets vergeten …ben een beetje van 12 hobby’s en 13 mislukkingen….;-)
  Paula onlangs geplaatst…Kledingkast van de manMy Profile

  1. Leuk geschreven dat zijn er ook een hoop inderdaad! Ik besef me door je reactie dat ik nog het één en ander ben vergeten ! Reborn poppen prachtig maar inderdaad dat lijkt me moeilijk!

 2. Ik heb ook van die oplevingen, van zumba tot haken of taarten maken, maar nooit met veel overtuiging. Nailart heb ik wel heel lang gedaan en doe ik ook nog wel eens, maar dat is gewoon niet handig met kleine kinderen
  Nu met yoga begonnen, we zien wel hoe lang we dat vol houden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge