Monchhichi, de nieuwe generatie! De Monchhichi is weer terug! Of zijn de Monchhichi’s nooit echt weggeweest? Ze zijn bij mij wel uit het zicht geweest en gebleven, tot vorige maand! Toen mocht ik een vrolijk exemplaar met bloemetjes verwelkomen in ons huishouden! Mijn zusje spaarde ze vroeger en ze heeft ze nog! Ik spaarde Snoopy spulletjes en zij spaarde Monchhichi aapjes. Waar ik dus dacht dat het ‘ouderwets’ was zat ik er helemaal naast… het is juist weer helemaal terug van weggeweest!

Over Monchhichi

Monchhichi, de nieuwe generatie!Al ruim 40 jaar zijn er Monchhichi’s, aapjes met een menselijk gezicht! Van origine komen ze uit Japan, in het begin waren het aapjes met een slabbetje en later kwamen daar meer variaties in!

De aapjes zijn niet alleen bij de jongste generatie geliefd, maar ook ouders en grootouders kunnen ze nog herinneren en zijn soms zelfs nog in het bezig van hun eigen Monchhichi aapjes van vroeger! Het blijkt speelgoed te zijn dat veel fijne en leuke herinnering oproept bij meerdere generaties!

Levensloop Monchhichi

In de vroegere jaren van de 20ste eeuw begon Sekiguchi met de ontwikkeling van de pluche aapjes met het menselijke gezicht. In 1974 kwamen pas de eerste Monchhichi’s op de markt, een jongen en een meisje! Daarna bleef het even stil.

In 1978 kwam er een aapje dat naar school ging en er kwam een hele kledinglijn, dit maakte het spelen nog leuker. Waar de pluche aapjes tot de jaren ’80 op hun duim konden zuigen werd dat nu een speen, dit kwam omdat de wetenschap voorkeur gaf aan een speen destijds.

Monchhichi, de nieuwe generatie!
In 1985 kregen de aapjes bruine ogen in plaats van blauwe, dit paste beter bij het totaalbeeld van de serie producten. Nu wordt het stil rondom Mohchhichi, pas in 2004 komt er een nieuwe variant, vanwege het 30 jarig jubileum is er een ‘young generation’ versie, baby’s Bebichhichi! Hierna wordt het weer een poosje stil, pas in 2015 introduceert Sekiguchi een nieuw aapje, sterker nog twee! Het zijn opa en oma Monchhichi, gevolgd door een roze variant in 2016.

Inmiddels zijn ze er dus echt al heel lang! Behalve de aapjes is er dus ook heel veel kleding, maar ook ‘inboedel’ daarmee bedoel ik bedden, kasten, tassen en noem maar op!

Even de oude generatie bekijken….

Mijn zusje maakte een filmpje van haar oude Monchhichi’s de onderste op het plankje, die met de blauwe ogen zijn dus de oudste echt uit de beginjaren van het bestaan van deze aapjes!

En ze zijn echt allemaal bruin! De tegenwoordige tijd is toch anders, dat vindt ik persoonlijk wel een pluspunt!

De ‘nieuwe generatie’

Persoonlijk vind ik de nieuwe generatie leuker als de oude versies, waarom? De ouder zijn (volgens mij) allemaal bruin, de nieuwe generatie is anders! Ze zijn vrolijker, diverser in kleurtjes en uitstraling, ik hou ervan! En de blauwe oogjes zijn weer terug!

Toch kijk ik met plezier terug op de nostalgische versies die mijn zusje nog altijd in haar bezit heeft. Het heeft wel wat!

Heb jij nog Monchhichi’s? Heb jij er vroeger mee gespeeld? En je kinderen?

 

Leuk artikel Veusteveul.nl

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge