Mijn mooiste vakantieMijn mooiste vakantie? In het kader van #30dayblogchallengeNL geef ik antwoord op deze vraag! De mooiste vakantie? Lastig om zo’n keuze te maken! Heb met mijn ouders en zusje in de tijd veel vakanties gevierd. We gingen meestal in een huisje of met de caravan op vakantie. We hebben wat Europese landen gezien zoals Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, België en Denemarken. Maar ook samen met man en kinderen gaan we zo u en dan op vakantie!

Moeilijk, de vakanties die ik me kan herinneren zijn om een bepaalde reden dat ik ze me kan herinneren en dus zijn ze mooi of bijzonder!

Met mijn ouders…

De vakantie die me het beste bij staat is de vakantie in Denemarken met mijn ouders, daar hadden we vrijheid en mochten heel veel pony rijden. Dat staat ergens zo in mijn geheugen gegrift! Niet dat ik nog precies weet wat we er verder allemaal hebben gedaan, maar het was fijn!

Verder de vakanties die we moet ons gezin en vrienden van toen hadden in Callantsoog en ‘t Zand. Bij dat laatste zaten we bij een groot huis in een vakantiewoning. Die mensen hadden ook kinderen, zoons en het was een gekke bedoeling! Anja, de eigenaresse heeft wel eens met ons in het kanaal gezwommen daar, met opa rooide we de aardappels, er was een put in de tuin, trampoline en een schommel! Als ik daaraan terug denk wordt ik blij…

Ook de vakanties naar Duitsland, Gerolstein vullen een deel van mijn herinnering. Naar de discotheek daar, het opzoeken van de jongeren onder elkaar en de eigenaren van het park waar we goed mee op konden schieten! Daar in Gerolstein heb ik ‘de man in huis’ ontmoet!

Samen, zonder kinderen

Samen zonder kinderen zijn we ook wel op vakantie geweest naar Gerolstein, dat was anders maar ook leuk! De meest bijzondere en aparte reis samen was naar Tsjechië, Praag! We gingen met de trein, we sliepen in de trein en dat was raar, apart maar ook leuk! Een hele ervaring die ons nog altijd bijstaat.

Mijn mooiste vakantie
Bron: Shutterstock

Een week lang in een hotel hartje Praag, genieten van de omgeving en de bijzondere cultuur. Zien hoe groot de kloof tussen arm en rijk daar is en hoe je bedonderd kan worden waar je bij staat. De Karelsbrug, wat mooi en wat voelt dat bijzonder om daar te lopen! Het oude stadsplein met het Astronomisch uurwerk, de Praagse Burcht met de wisseling van de wacht en de Joodse wijk Josefov!

We hebben er dagen gewandeld en gebruik gemaakt van het openbaar vervoer, zagen behalve de vele bedelende kinderen ook zwaarden slikkers, dansers en poppenspelers.

Met ons gezin, wij en de kinderen

Mijn mooiste vakantieVerder volgde meerdere (korte) vakanties in Nederland, Sint Maartenszee is onze favoriet heerlijk bij de zee genietend van de zeelucht en de andere natuur als bij ons in een bosrijk gebied.

Met ons vieren gingen we afgelopen maart naar Parijs, hoe bijzonder was dat? Naar Disneyland Parijs, in een Disney Hotel en ondertussen ook nog een dagje naar de Eiffeltoren. Ook fijn en bijzonder!

Zomervakantie voorbij, Vakantie boerderij Vosheuvel WijlreAfgelopen zomer gingen we samen met mijn familie naar een geweldige, grote boerderij in Wijlre Zuid Limburg. En als ze nu zouden zeggen ga je volgende week mee? Dan roep ik direct ja! Wat een rust daar.. het landschap is er mooi, we hebben zoveel moois in ons eigen landje!

 

Mijn mooiste vakantie?

Mooiste vakantie met het gezin... Disneyland en Parijs!Met stip op één, onze korte vakantie naar Disneyland Parijs en Parijs afgelopen maart! Deze vakantie kregen wij als ons gezin van mijn ouders. De aanleiding voor deze vakantie was omdat onze dochter graag de Eiffeltoren wilde zien maar ook de wolken van dichtbij. Daarom mochten we met het vliegtuig naar Parijs, sliepen we in een Disney hotel en bezochten we Parijs en een aantal dagen Disneyland Parijs.

Ik weet niet zeker of het nu echt de mooiste is, ik hou niet zo van de drukte en het commerciële. Maar het was erg bijzonder om dit mee te maken en je kinderen te zien stralen en genieten na een hele zware en lastige tijd. In maart was onze oudste nog helemaal aan het herstellen van best ‘serieus ziek’ zijn.

Wij als een soort van gemiddeld gezin met twee meiden gewoon op vakantie in een luxe hotel, inclusief eten en drinken en de luxe en vrijheid die we hierdoor hadden en mochten ervaren!

De wensen van beide meiden vervuld, de ene Parijs en de wolken de ander Disneyland. Tja, wat wil een moeder nog meer? Als ik terug denk aan deze vakantie voel ik me fijn en krijg ik een glimlach op mijn gezicht!

Wat was de mooiste vakantie voor jou? 

 

 

Dit is een artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNL die HareMaristeit lanceerde. 

#30dayblogchallengeNL

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge