Vandaag zat ik wat te zoeken en stuitte ik op het feit dat het morgen de Dag van het Handen Wassen is. Direct denk ik aan mijn jongste dochter, een structurele weigeraar (of selectief geheugen) als het gaat om handen wassen! Als we haar niet zeggen dat ze haar handen moet wassen doet ze het gewoon niet!

De Internationale Dag van het Handen Wassen wordt sinds 2008 elk jaar georganiseerd door de Wereldgezondheidsorganisatie. Eén van de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties om ziekten terug te dringen, met name bij kinderen in ontwikkelingslanden. Hierbij speelt goede hygiëne een belangrijke rol, met de Internationale Dag van het Handen Wassen hoopt de Wereldgezondheidsorganisatie een steentje bij te dragen (bron: http://globalhandwashing.org).

Wereldwijd wordt kinderen geleerd om hun handen na een toiletbezoek te wassen met zeep, om ziekte en besmetting te voorkomen. Ik snap dat, ben zelf erg van het handen wassen, na het toiletbezoek als je buiten bent geweest en voor het eten enzovoort.

Echter onze jongste dochter ziet het nut er (nog) niet zo van in, de oudste wast eigenlijk al uit gewoonte haar handen als het verwacht wordt of het hoort volgens de hygiëne regels. De jongste, nu vijf moeten we er echt alle keren op de dag aan herinneren! Met grote regelmaat kruipt ze dan ook met zichtbaar vieze handen aan tafel voor het eten, als het zichtbaar is snapt ze het zelf ook nog wel. Maar het feit dat er ook onzichtbare viezigheid op zit dat krijg ik haar maar niet aan het verstand gepeuterd, al denk ik dat ze het gewoon niet wil begrijpen!

Kortom, ik denk een hele zinnige Internationale dag en niet alleen voor de ontwikkelingslanden!

Was jij vaak je handen? Of alleen naar een toiletbezoek? Of heb je hele andere benadering met betrekking tot handen wassen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge