30 September, Nationale broer en zus dag! Het schijnt in de Verenigde Staten al jaren een vast gestelde dag te zijn. In Nederland is dat pas een aantal jaren zo. Het verhaal is, voor zover ik dat heb begrepen dat Giel Beelen – DJ bij 3fm deze dag in het leven heeft geroepen. Een dag waarop iedereen die een broer of zus heeft even laat weten hoeveel de ander voor hem of haar betekent.

De aanleiding voor het introduceren van deze dag door Giel is het overlijden van zijn eigen zus op 39-jarige leeftijd. Hij geeft tijdens de introductie van deze thema dag aan dat niemand ergens toe wordt verplicht maar dat hij toch iets positiefs wilde halen uit een verdrietige gebeurtenis.

Het idee is dat je dan even aan je broer of je zus denkt door bijvoorbeeld een sms’je of een kaartje te sturen, gewoon even iets kleins. Dus zusje Mimi…. er komt wat aan vandaag als het goed is, per post (zie mijn voornemen)!

Mimi, eigenlijk Miranda is mijn drie jaar jongere zusje, een onwijs lieve tante voor onze meiden en een lieve zus!

Heb jij er aan gedacht? Doe jij iets?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge