PersoonlijkIn mijn beleving was het nog nooit zo lastig om weer in het ritme te komen na de zomervakantie. Alles is weer begonnen, sinds afgelopen week zit alles in de week wat er bij hoort. En nog zitten we niet helemaal in het ritme, in de ‘flow’! Ik hoop dat het snel gaat komen, want dit is best vermoeiend.

De vakantie

drouwenerzand, dagje uit in de vakantieJa, de vakantie was heerlijk! We hebben genoten van rust in Wijlre, spanning in Drouwenerzand, ons uitje naar Ouwehand, het kinderfeestje van de oudste met haar vriendinnetje en ons bezoekje aan Beauty and the Beast in Scheveningen. En ja… dit was nog niet alles, we hebben echt te veel leuke dingen gedaan!

Waar de meiden erg tegenop zagen was het niet sporten in de vakantie! Behalve school was er ook vakantie van het zwemmen en dansen, best een dingetje! Uiteindelijk is het reuze meegevallen en hebben ze vooral heel veel buiten gespeeld en geknutseld.

En ik? Ik heb de eerste drie weken gewerkt, daarna was ik drie weken vrij. De eerste week van de vakantie zijn we op vakantie geweest. In de tweede week hebben we leuke dingen ondernomen met ons gezin en genoten van de vrije en rustige dagen. De laatste week was ik alleen met de kinderen en was manlief al weer aan het werk, tijdens die week ben ik met de meiden en mijn zusje naar Drouwenerzand geweest en met mijn zusje en oudste dochter naar Beauty and the Beast.

Kortom, we hebben veel gedaan en de vakantie was gewoon te kort!

En dan is de vakantie voorbij….

Back to School Blond AmsterdamTe snel was de vakantie voorbij, we hadden geen super mooi weer tijdens de zomervakantie en pas de laatste twee weken werd het beter… dat was wat jammer. Dan begint school, direct de eerste week liep het al weer op naar 30 graden!

Die week begon het zwemmen ook alvast, gelukkig was er nog geen huiswerk en het dansen begon nog later. We konden dus rustig weer in het ritme komen, alles is in etappes opgestart en toch kunnen we er niet aan wennen.

Het is altijd even lastig om op te starten, maar het lijkt dit jaar echt nog wel lastiger te zijn. Het ritme komt er niet in, we moeten echt kijken in de agenda of op het planbord wat er op de planning staat. Ik loop achter de feiten aan en vergeet soms dingen die voor de vakantie helemaal ‘normaal’ waren.

Achter de feiten aan!

Dat ik in eens denk ‘ships, therapie begint morgen… oeps het huiswerk!’ gelukkig heeft onze dochter tijdens de vakantie het meeste gedaan, dat scheelt. De laatste dagen voor de school weer zou beginnen ben ik nog snel naar het centrum gegaan voor de ontbrekende spullen die we nog nodig hadden voor school.

Dit zijn slechts voorbeeldjes, maar voor mijn gevoel moet ik rennen om alles bij te houden en goed nadenken over de stappen die we nemen. Kortom… ik moet nog even wat verder vooruit rennen om alles op tijd gedaan en gepland te krijgen.

En nu vooruit!

Sinds afgelopen week is echt alles weer van start gegaan! School, werken, therapie, zwemmen, dansen, huiswerk, speelgoedbank en het helpen en werken bij de sporten van onze dochters.

Het huiswerk van school, maar ook van therapie moet ingepast worden in het ritme… onze week zit vol, maar onze meiden kunnen doen wat ze leuk vinden en wij plannen alles daar zoveel mogelijk omheen.

Manlief werkt full time ik werk parttime, de kinderen hebben continurooster en de planning daarnaast is helder. Onze planning (niet die van de man in huis… die werkt hele dagen) zal ik eens kort opschrijven om een idee te geven!

Van maandag tot en met donderdag werk ik voor mijn werkgever, daarnaast probeer ik Veusteveul.nl dagelijks te voorzien van een leuk artikel, doe ik af en toe een leuk klusje dat voortkomt uit mijn blog en doe ik vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties.

Koningsdag, dansen en hobbyEn dan de hobby’s van de kinderen nog! Naast het continurooster op school (elke dag tot 14.00 uur) gaan ze twee dagen in de middag naar oma, verder wordt er gedanst/musical en gezwommen door beide meiden dat sporten vindt plaats op dinsdag tot en met zaterdag. Alles wordt nog aangevuld met zaken als huiswerk, therapie en speelafspraakjes.

Ik baal dat we er als gezin wat moeite mee hebben het ritme weer te vinden en de planning in ons hoofd te krijgen, het loopt gewoon nog niet echt lekker. Ik hoop dat ik over een week of twee kan roepen, ‘Yes, het loop en voelt weer goed!’.

Heb jij er ook zo’n moeite mee dit jaar? Lukt het bij jullie om het ‘gewone’ ritme weer op te pakken?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

  1. Ik vind het ook lastig, misschien komt dat doordat de kinderen hier voor het eerst continurooster hebben. En onze jongste is naar school, dat is ook wennen.

    Maar je hebt ook een behoorlijk volle planning, dan lijkt me dat helemaal lastig. Hopelijk voelt het snel weer beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge