Mijn logo, nu nog in winter, herfst kleur - bruinVoor mijn site had ik tot afgelopen woensdag geen logo, ik gebruikte gewoon de standaard titel met onderschrift. Dat was het gewoon niet, maar wat dan wel? Weken of eigenlijk maanden heb ik er over nagedacht. Wil ik een plaatje of tekening erin of juist niet? Wil ik een logo in kleur of zwart/wit? En is de kleur vast of wil ik dat ook kunnen veranderen? 

Best een ‘dingetje’ was het, ben in zulke dingen een pietje precies. Voor andere maak ik makkelijker iets als voor mezelf, waarschijnlijk omdat je dan een concrete opdracht krijgt en voor mezelf gaat er van alles door mijn hoofd.

Nieuw logo, wat wil ik?

Na lang denken en uitproberen was ik er uit! Mijn eisen waren eigenlijk niet zo lastig, simpel, strak maar speels en doeltreffend.

In de basis wilde ik geen plaatjes, maar wel de optie hebben om plaatjes toe te voegen met een bijzondere gelegenheid, feestdag of gewoon als ik ooit van gedachten verander en het toch wel zou willen!

Verder als voorwaarde dat het van kleur is te veranderen zonder dat de kwaliteit slechter wordt. Op deze manier kan het logo mee veranderen met de foto die ik in de header gebruik of als ik de kleuren van de site aan wil passen. De bruine kleur van nu zal ongetwijfeld in het voorjaar veranderen naar een vrolijkere kleur, dan moet het logo ook in de juiste kleur.

Wat is allemaal gepasseerd?

Heb wel tientallen ideeën uitgewerkt en uiteindelijk weggegooid! De V’s in Veusteveul groot en dichter bij elkaar zodat ze samen een (soort) W vormden, de eerste letter van mijn achternamen.

Zoveel lettertypes geprobeerd maar ook lettertypes helemaal aangepast, uiteindelijk allemaal zonder succes. Had ik weer iets leken het wel engelenvleugels of werd het erg grafisch, mooi voor een ander misschien maar niet voor mijn persoonlijke blog.

Alle letters even groot, alles in één lettertype? Nee, te saai… maar ik wilde strak maar speels, maar hoe als je geen plaatje wil?

Nou ja, na lang denken en uitproberen is het gelukt! Ik ben er blij mee (voor zolang het duurt)!

Veusteveul heeft een nieuw logo!

Wat vindt jij? Mooi of helemaal niet?
Heb jij een logo op je site en maak je het zelf of laat je dat doen?