CanonEOSM3 kan van de bucketlistHet is wel weer eens tijd voor een update van mijn bucketlist, al schiet het allemaal niet echt op wat er op het lijstje staat! Er veranderd soms wel wat… dat is ook al iets toch? Zo heb of eigenijk had ik de wens voor een mooie spiegelreflexcamera maar dat is wat anders gelopen als gedacht! Geen spiegelreflexcamera, maar hij is wel van het lijstje afgestreept.

Hoe dan?

Nee, geen nieuwe spiegelreflexcamera in huize Veusteveul en toch mag deze afgestreept worden van de bucketlist. Hoe zit dat nu dan? Ik ga het je vertellen!

Al een poosje was ik aan het kijken wat we zouden gaan doen als het op een fotocamera aankomt, maar er echt uitkomen lukte niet! Ja, ik wilde graag een spiegelreflex camera. Nee, het meezeulen van een spiegelreflex is niet altijd even handig. Daarnaast speelde het bedrag wat je ervoor neer moet leggen een rol, ik heb (helaas) geen onuitputtelijke bron.

Nu ik al een aantal keren vast liep met de goede foto’s maken was ik het zat! Maar wat moest het worden? Ik zette mijn wensen en eisen op een rijtje en kwam tot een verrassende ontdekking!

De opties

Toen het een aantal dagen achter elkaar mislukte om goede (okay, voor mijn doen goede) foto’s te maken was ik er even helemaal klaar mee. Ik gebruikte zelfs regelmatiger als anders stockfoto’s, geheel tegen mijn principe in.

CanonEOSM3Alle wensen en eisen zette ik op een rijtje en vervolgens ben ik wat informatie gaan inwinnen en kwam tot een verrassende ontdekking De knoop moest doorgehakt worden, wat zou er komen?

Tot mijn verrassing liet iemand weten dat wellicht een systeemcamera mijn ‘goedkeuring’ kon wegdragen! Zo doende ging ik me daar eens in verdiepen en verhip, dat leek me wel iets! Compacter als een spiegelreflex, kwalitatief goede foto’s en toch wat meer mogelijkheden als een compactcamera. Daarnaast, ik wilde graag opnieuw een Canon camera en ook dat behoorde tot de mogelijkheden!

Dat zou het dus worden… een systeemcamera!

‘Mijn’ Canon EOS M3

Ik ben verliefd… op mijn nieuwe Canon EOS M3! Wel voor een aantal dingen handmatig in te stellen, daarnaast niet zo groot en zwaar als een spiegelreflex en iets goedkoper als een spiegelreflex! Tenminste als het op de camera zelf aan komt!

CanonEOSM3Daarnaast heb ik de foto’s in een paar seconde op mijn mobiele telefoon als ik dat wil door het wifi dat op de camera zit. Zo stuurde ik met Koningsdag terwijl ik onderweg was alvast even wat foto’s door via What’s app! De foto’s zijn scherp, groot en mooi en doet niets onder voor de spiegelreflexcamera’s die ik heb gehad of zou kunnen bekostigen op dit moment.

Bij de camera zit een 15 – 45 mm objectief, dit is voor nu even prima… maar ik heb alsnog een wens, je moet toch iets te wensen houden! Dat is namelijk een Canon EF-M 18 – 150 m F 3.5-6.3 IS STM objectief, deze kost wel wat, daar moet dus opnieuw voor gespaard worden! Deze gaat dus op mijn bucketlist en de camera strepen we door!

Wat voor een fototoestel gebruik jij?

PS: Dit is geen gesponsorde post! Deze aankoop is compleet zelf gefinancierd, maar ben niet minder blij met dit prachtige fototoestel!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge