Nieuwe LayoutEen nieuw jasje, de ‘oude’ was immers al weer een half jaar oud! Nee, het is niet de bedoeling om telkens maar te switchen, maar aan de vorige kon ik nog te weinig naar mijn zin aanpassen. Punt was ook dat ik nog wat andere wensen had die niet te creëren waren die nu wel kunnen! De site is nog niet zoals ik het wil hebben, maar dat komt en ik moet even geduld opbrengen… niet mijn sterkste punt!

Het blijft toch een sport om het juiste thema voor WordPress te vinden, je weet nooit 100% wat je op je site zet. Behalve als je er dan al eens mee gewerkt hebt, inmiddels wel wat ervaring maar al die thema’s zijn niet wat ik zocht.

Zoektocht naar een nieuwe layout

De vorige layout stond er een maand of drie op toen het me niet lukte om een andere, gewenste layout erop te zetten. Volgens de maker van het thema moest het kunnen, maar hij kwam niet met de oplossing.. helaas voor mij! Doordat mijn focus ergens anders lag was ik tevreden genoeg en heb ik het gelaten.

Daarnaast voelde het gewoon niet helemaal Veusteveul, niet helemaal Nathalie. En tja, Veusteveul is mijn blog en het moet goed voelen… net als mijn huis mijn thuis moet zijn.

Die zoektocht gaf een aantal mooie thema’s voor wordpress, de meeste hebben dan als type blog of magazine. Ook een aantal business thema’s kwamen naar voren bij mijn zoektocht. Vervolgens viel zo’n 80% weer af omdat het niet zo geschikt was voor mobiel of omdat ik onvoldoende artikelen op de homepage kon plaatsen.

Mijn wensen

Wensen, toen mijn zoektocht begon waren er niet echt veel wensen, maar toen ik eenmaal aan het zoeken was werd het wel wat duidelijker.

Het moest wat stoerder, minder tuttig! Het is lastig om daar een mooie balans in te vinden. Hoofdkleuren zwart, grijs en wit met daarbij mijn eigen logo. Het logo kan in alle kleuren, het is en blijft het logo van Veusteveul.

Verder wilde ik graag drie of vier kolommen waar van minimaal twee de artikelen moeten laten zien en aan de rechter kant wilde ik een sidebar voor twitter, social, archief en de mogelijkheid om daar passende zaken toe te voegen. Onderaan Instagram en bovenaan het menu onder het logo of de afbeelding in plaats van erboven!

Waarom deze layout?

Een stevige layout, met veel flexibele mogelijkheden leek me wel wat en kwam telkens op het thema Authentic uit. In eerste instantie viel die af op het oog, gewoon te lomp dacht ik. Toen ik beter ging kijken besefte ik dat het in het lettertype en het vele zwart in de voorbeelden op de site.

Na lang wikken en wegen besloot ik dan toch deze layout aan te schaffen, ja… een betaalde layout! Waarom? De vorige keer was het een gok en betaalde ik ook voor het thema, het grootste voordeel zijn wel dat je een stuk flexibeler bent als je het hebt over bijvoorbeeld lettertypes, indeling en ‘extraatjes’. Daarnaast heb je doorgaans een goede service vanuit de maker van het thema.

Nog niet klaar..

Het is dus nog niet helemaal klaar! Er staan nog wat acties uit bij de maker van het thema. Wat er echt nog anders moet is de uitlijning! Ik wil het bovenste artikel links uitgelijnd hebben, misschien zelfs wel alle artikelen die erop staan.

Als je doorklikt en het artikel gaat lezen staat alles wel ‘gewoon’ links en zo hoort het in mijn ogen ook, maar goed wie weet bedenk ik me nog!

Wat me verder nog stoort zijn de tussenruimtes in de sitebar tussen de verschillende onderdelen. De vraag daarover staat uit bij de maker, dat moet gewoon minder groot… maar ik krijg het niet voor elkaar!

En wat nog moet is ‘uitgelichte’ afbeeldingen toevoegen aan heel wat berichten! Eerder heb ik dat niet gebruikt, het was nooit nodig. Bij deze layouot wel als je plaatjes op de homepage wil bij de artikelen. De eerste 22 berichtjes hebben een uitgelichte afbeelding, de rest nog niet…. daar ligt nog wel een klusje voor als ik me verveel!

Mocht je voor één van deze ‘probleempjes’ een oplossing hebben… laat het me gerust weten!

Wat vindt jij? Is het wat deze layout of vindt je het helemaal niets?
Als je blogger bent, ben je tevreden over je eigen layout en wat gebruik je zelf?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

    1. Ow echt? Zodra ik achter mijn pc zit kom ik eens bij je kijken! Helaas zijn niet alle issues op te lossen… grotendeels is het inmiddels wel opgelost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge