Instagram_Nathalie_veusteveulIk heb een nieuwe liefde, nou ja eigenlijk is dat al een aantal maanden zo. Het is zo leuk om met Instagram bezig te zijn, ik kan daar echt van genieten. Leuke en soms mooie foto’s op Instagram en daarmee ook op Facebook en Twitter plaatsen. Momenteel is dat echt iets waar ik een enorme liefde voor heb opgebouwd! Eén foto kan zoveel meer zeggen dan dat je in woorden kan uitdrukken!

 

Instagram en ik

Eigenlijk had ik een beetje een haat liefde verhouding met Instagram, ik dacht weer een sociaal medium erbij. Dat is vast allemaal iets voor mij! Wat moet ik daar toch mee? En hoe moet ik het bij houden? Facebook, Twitter, mijn site en dan ook nog Instagram? En wat is Snaptchat dan eigenlijk?

Ik probeerde een uurtje Snapchat en het was me al snel duidelijk dat ik niet meer de allerjongste ben en dat niet iets voor mij is. Ik als 30+ gebruiker is daar niet meer voor in de wieg gelegd, al zou ik echt zweren dat ik dat nog best wel kan… maar het medium spreekt me echt helemaal niet aan.

Kortom, ik ging me toch maar eens verdiepen in Instagram, eerst vond ik het maar wat saai… maar ik volgde dan ook niet echt veel mensen. Dat werd me te veel dacht ik, toch besloot ik wat meer mensen te gaan volgen en het werd steeds leuker! Dan toch maar zelf wat fanatieker aan de slag met Instagram en ja hoor… ik begon het steeds leuker te vinden!

Mensen waarbij ik dacht leuk! Ging ik volgen, op een gegeven moment volgde ik er een stuk meer als dat er volgers bij mij waren. Ik besloot wat fanatieker met plaatsen van foto’s te worden, ik maak immers foto’s genoeg en dat plaatsen gaat lekker snel! Kortom, de liefde was er!

Mijn blog en instagram

Op een gegeven moment zag en las ik dat Intagram een meerwaarde kon zijn voor je blog. Ik besloot een aantal bloggers die ik volg op te zoeken en inderdaad, de meeste daarvan promoten hun blogartikelen en dat ze samen willen werken en ook samenwerkingen hebben op Instagram. Sommige een beetje te veel naar mijn zin en die ben ik dus weer gaan ontvolgen, als ik alleen maar zie lees dit of dit op mijn site dan ben ik er al snel klaar mee.

Het was dus ook direct duidelijk dat ik niet zo’n gebruiker wilde worden en besloot het af en toe wel te doen, net als dat ik ook wel eens spreuken, quotes of uitspraken op instagram zet. Maar het zou geen instagram account worden die uitsluitend gekoppeld is aan alles wat er op mijn blog geschreven wordt.

Dus ja, het heeft met Veusteveul te maken, maar vooral ook gewoon met het leven van ons… het leven naast en achter de blog Veusteveul!

De ontwikkeling van deze liefde!

Tijden heb ik zo’n 200 volgers gehad, in november en december groeide dat wat door naar ongeveer 400 volgers. In januari besloot ik wat vaker foto’s online te zetten. Mensen vroegen vaak naar onze lunchtrommels en wat we daar dan allemaal in deden. Daarop besloot ik elke schooldag van de meiden hun 10 uurtjes, drinken en lunch te laten zien! Dat was kennelijk voor veel mensen een reden om te komen kijken en Veusteveul te gaan volgen.

Ook onze dagelijkse dingen trekken best wat likes en volgers, gewoon het sporten van de meiden maar ook foto’s van onze omgeving en ons huishouden vinden mensen wel grappig! Net als onze creatieve uitspattingen en doe het zelf projecten zo nu en dan.

Volgers… hoe ontwikkelde zich dat?

In januari besloot ik een printscreen te maken, op 22 januari was dat toen waren er 464 volgers op Veusteveul. Op 8 februari constateerde een vriendinnetje dat er ‘ineens’ al 600 volgers waren. Wow, een paar weekjes maar en dik 100 volgers erbij, bizar!

Nog eens een kleine twee weken verder zijn het er zomaar 700, weer honderd volgers erbij. Als ik dan even niet oplet blijkt het half maart al weer verhoogd te zijn naar 777 volgers! Nog een maand later zijn het er 900, hé? Ik richting de 1000 volgers? Dat kan toch bijna niet? Zo interessant is het allemaal niet in mijn ogen, maar mensen blijven het kennelijk leuk vinden.

Ondertussen zie ik het bereik van de foto’s omhoog gaan, net als het aantal ‘hartjes’ en reacties. Geregeld zijn er foto’s die meer als 10.000 x gezien worden!

Op het moment van schrijven zijn het ruim 950 volgers, toch voel ik nu een drang om naar de 1000 volgers te komen! Waarom? Geen idee, is gewoon een mooi getal en ondertussen zit ik te broeden op een winactie die ik wil koppelen aan de volgers van instagram en niet op mijn blog zoals dat meestal wel het geval is.

Hoe kom je aan die volgers dan?

Van een aantal collega’s op kantoor, de buurvrouw en wat collega bloggers kreeg ik de vraag of ik volgers gekocht heb… nou nee! Sterker nog ik wist niet eens dat het bestond, maar dat lijkt me ook niet leuk. Wat moet je met gekochte volgers?

Ik zocht het wel even uit, je kan voor een paar euro inderdaad honderden volgers krijgen. Maar het zijn of loze accounts of mensen die helemaal niet geïnteresseerd zijn in wat andere plaatsen en doen.

Dus nee, geen gekochte volgers! Wel ‘getriggerde’ volgers… dat wel! Moeders met schoolgaande kinderen die graag de foto’s van de gevulde Yumboxen zien, BBoys en BGirls die de breakdance foto’s van onze meiden wel leuk vinden of de foto’s van onze labrador die veel bekeken en voorzien worden van hartjes door andere hondenliefhebbers.

Heb jij een Instagram account en ben je actief op instagram? Zo ja, onder welke naam kan ik je vinden?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge