PersoonlijkBenieuwd naar typische eigenschappen of gewoontes van mij? Ik heb er nogal wat… ik schudde ze tijdens een gesprek zo uit de mouw! In juli plaatste ik de eerste ‘Typisch Nathalie x10‘. 

Alles wat ik hier neerzet is gebaseerd op mijn eigen ervaringen, mening van mensen uit mijn omgeving en zelfkennis…

Typisch Nathalie, waarom?

Een poosje geleden kwamen typische kenmerken en eigenschappen aan bod in een gesprek en ja er kwam van alles voorbij! Van niet kunnen jokken tot douchen, ja echt waar!

Uit dat gesprek bleek wel dat dingen en gewoontes die voor mij normaal zijn voor een ander echt heel raar kunnen zijn! De vorige keer beschreef ik er tien en nu komen er nog eens tien ter sprake.. 10x typisch Nathalie!

♥ Douchen

Inmiddels zo’n 15 jaar geleden heb ik lange tijd erg veel uren doorgebracht onder de (koude) douche, ik had veel jeuk… en sindsdien douche ik meestal twee keer per dag. Op de één of andere manier voel ik me daar prettiger bij, ik douche dan wel snel dus sta er geen tiental minuten onder.

Mooi getallen - obsessie♥ Cijfers

Mooie telefoonnummers, met tanken een mooi bedrag of aantal liters op de pomp, mooie kilometerstand of een mooie datum. Ik hou daar van en kan daar echt blij van worden!

♥ Gek op musical

Onlangs ben ik twee keer naar Beauty and the Beast geweest in Scheveningen, de reden daarvoor is eigenlijk onze dochter! De musicaldocent van onze dochter speelde in deze musical. Maar het heeft de liefde voor musicals weer flink aangewakkerd! Voor we kinderen hadden gingen we echt regelmatig naar musicals, kortom gek op musicals en we moeten er weer eens wat vaker heen zien te gaan!

♥ Cadeautjes

Cadeautjes maken, bedenken en op een leuke manier geven is wel iets wat bij mij best, meestal zit er een zelfgemaakt cadeautje bij als er een reden is om iets te vieren! En als ik het zelf niet heb gemaakt is het wel één van de meiden! Ook traktaties zijn vaak zelf gemaakt, net als de cadeautjes voor de leerkrachten.

♥ Ouderwetse papieren organizer

Zelf ben ik behoorlijk digitaal… maar op de één of andere manier wil het met een digitale agenda maar niet lukken. Vorig jaar heb ik het een poosje geprobeerd, zonder succes! Het werd minder overzichtelijk digitaal als in mijn ouderwetse papieren agenda. Kortom… I love my “old school” organizer!

 

♥ Wassen op kleur

Typische Nathalie, we wassen thuis niet zoals de meeste huishoudens donkerbont, lichtbont en witte was. Wij wassen op kleur, blauwtinten bij elkaar, rood en hard roze bij elkaar enzovoort… waarom? Het is wel eens verkeerd gegaan met de ‘oude methode’ en we hebben doorgaans was genoeg om trommel te vullen.

♥ Strijken

Dit is best ernstig en veel mensen moeten wat dat betreft echt wel even nadenken, lachen en soms verklaren ze me voor gek. Ja ik strijk alle kleding, nou ja alle… alleen de onderbroeken, bh’s en sokken strijk ik niet.  De was strijk ik per persoon weg, dan kan het vervolgens makkelijk de kast weer in!

♥ ‘Doof’ bij denken

Als ik ver in gedachten ben of iets aan het uitzoeken ben dan lijk ik een soort van ‘doof’. Ik hoor mensen praten, maar waarover weet ik niet! Als ik iets aan het uitzoeken ben waar ik mijn hoofd bij nodig heb dan lijk ik me een soort van ‘af te sluiten’, als iemand tegen me praat zonder eerst mijn aandacht te vragen dan mis ik het dus.

♥ Vrijwilligerswerk

Typisch Nathalie, maar het hoort natuurlijk bij meer mensen… al zou ik het mooier vinden als het bij nog veel meer mensen zou horen! Vrijwilligers werk, wat doe ik dan zoal? Bij een aantal organisaties doe ik vrijwilligerswerk, om te beginnen bij Speelgoedbank Wageningen, daar ben ik oprichtster en bestuurslid. Daarnaast klus ik wat bij voor 4 & 5 mei in Wageningen en help ik bij de verenigingen waar onze dochters sporten, kortom genoeg om handen!

♥ Slecht in ‘jokken’

Tja, als ik eens een leugentje om bestwil vertel… of moet jokken om iets verborgen te houden vind ik dat vreselijk lastig. Op de eerste plaats omdat ik niet van leugens hou, op de tweede plaats omdat mijn lichaam zich in no-time verraad. Mijn houding, het verschieten van kleur enzovoort, kortom ik ben een slechte leugenaar.

♥ Controle

Dit is een eigenschap die ik liever iets minder zou willen hebben, waarbij het momenteel ook wel lukt om dingen wat meer los te laten. 100% alles weten van iets dat lukt me gewoon niet, daarvoor kan ik me te weinig focussen op één ding. Maar een eerlijk is eerlijk, ik probeer alles onder controle te houden… alles netjes op een rijtje, alles op orde en alles duidelijk.

Zijn er typische dingen die ook bij jou passen? Of heb je hele andere typische dingen?
Laat het me weten, als ik aardig wat reacties krijg schrijf ik een blog met jullie typische dingen met eventueel een link naar je site!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge