Vakantie komt er bijna aan!Nou ja nog even, nog een week of vier en gisterenochtend hoorde ik op het schoolplein dat ze nog 18 dagen naar school moesten. Inmiddels nog zeventien dagen en dat is aftellen, aan de dames begin ik te merken dat ze toe zijn aan wat minder ‘moeten’. Ze zitten beide in de cito toetsen en daarnaast is er ook bij de hobby’s van alles te doen! Ze zijn er maar druk mee die meiden!

Die laatste loodjes, eerlijk is eerlijk die laatste loodjes zijn nog best lang. Het duurt nog zo’n vier weken voor de kinderen vrij zijn, nog vijf weken tot de man in huis vrij is en zes weken tot ik me bij hen kan en mag aansluiten en ook vakantie mag houden!

School

Steeds vaker hoor ik weer mensen praten over het feit dat de kinderen moe zijn, niet echt lekker mee meewerken en minder fijn in hun vel zitten. En ja, dat herken ik wel! De meiden vinden het lastig zich nog goed te concentreren en hebben weinig zin om naar school te gaan.

Ze moeten toetsen maken en dat vind vooral de oudste lastig, de jongste moppert wat omdat het anders gaat als ‘normaal’ en ze moet extra lezen bij een andere juf. Bij navraag krijgt ze inderdaad extra aanbod van taal te krijgen omdat het lezen wat trager gaat als gemiddeld.

Feestjes en traktatie

De jongste!

Onze jongste is net in de zomervakantie jarig, haar feestje vieren we de laatste jaren altijd alvast in juni omdat er veel jarige zijn in haar klas rond het einde van het schooljaar. Ook dit jaar gaan we het in juni alvast vieren… maar ook dat vraagt uiteraard wat energie! Niet alleen van de dames maar ook van het thuisfront en de hulptroepen die ons daarbij helpen.

Een feestje is gepland, de kaartjes zijn gemaakt en uitgedeeld… nu op naar het feestje! Op 20 juni trakteert onze dochter alvast, vanaf die week daarna zijn er namelijk al een heel aantal jarige kinderen in de klas. Dat feestje is wel rond en bedacht, nu de traktatie nog. Er is al een cadeautje klaar, nu nog even wat lekkers bedenken!

De oudste!

De oudste was in het voorjaar al jarig, maar wil graag een feestje waar je ook buiten kan zijn. Dus verplaatste we het net als vorig jaar naar het einde van het schooljaar. Toen bleven alle meiden een nachtje slapen, eten, kregen ze dansles en was er een paard met wagen voor een rondje Wageningen.

Dit jaar mag de hele klas komen, iedereen wordt uitgenodigd en wie er dan komt zien we vanzelf wel! Als ze allemaal willen komen is het goed, willen ze niet komen is het ook prima. Met de kinderen die komen gaan we gezellig eten en daarna spelen, spelletjes doen of een disco feestje. Een select groepje meiden mag lekker blijven slapen!

Zwemmen

Bij het zwemmen komt ook het einde van het seizoen in zicht, de jongste mag binnenkort proberen af te zwemmen voor de rugcrawl en zwemt over begin juli net als haar zus de clubkampioenschappen. Toch even spannend zo aan het einden van het seizoen!

Dansen

Afgelopen weekend een extra training, flink doorpakken en zowel voor musical als voor breakdance was het even aanpoten! Maar de dansen zitten er in volgens de meiden… nu op naar de laatste dansles voor de voorstelling van komende zondag. Daarna zijn er nog twee lessen en daarna is het vakantie bij de dansschool, op naar het nieuwe seizoen.

Die laatste paar weken van het schooljaar zijn een soort van eindsprint lijkt het wel, overal moet nog even iets! Maar goed het is ook (op de cito toetsen na) allemaal wel weer leuk! De kinderen vinden het prachtig en daar gaan we dan maar in mee, op naar de zomervakantie!

Hebben jullie ook zo’n ‘eindsprint’? Of valt het mee?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

  1. Ikzelf heb voetballers, ben wel blij dat dat nu allemaal gestopt is. Wij moeten nog tot 22 Juli naar school en dan hebben ze beiden iets meer rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge