Willen leren - manier aanleren basisschool Leren? Ik? Nou niets ‘officieels’ in ieder geval… daar begin ik voorlopig maar niet meer aan! Mijn ervaring met het doen van examens zijn niet zo best, ongeacht het eindresultaat. Iets met faalangst en stress die daarbij komen kijken, dus dat wil ik in ieder geval niet! Maar ik wil nog wel wat dingen leren… wat? Nou, ik vertel er over!

Er zijn wel wat dingen die ik (nog) zou willen leren, maar allemaal niet echt ‘hoogvliegende’ dingen!

Nee zeggen…

Ik zou echt wat meer nee moeten zeggen, maar ik vind dat lastig. Soms neig ik erna om nee te zeggen maar dan vind ik het toch weer te leuk om te doen. Of ik voel me min of meer verplicht om het wel te doen, dat is ook nog wel eens zo. En eigenlijk slaat het helemaal nergens op!

Kortom, vaker nee zeggen… maar ik ben hierin wat hardleers vrees ik.

Gewoon doen

Er zijn soms dingen of mogelijkheden die in niet doe omdat ik denk dat het niet verstandig is. Ook als het me wel erg leuk lijkt en ik het graag zou willen. Maar dan toch doe ik iets niet, de reden is me dan niet helemaal duidelijk maar op de één of andere manier hou ik mezelf tegen in plaats van dat ik het gewoon wel doe!

Misschien moet ik eens wat vaker gewoon doen en niet kiezen voor de zekerheid en het veilige.

Beter schrijven

Het lijkt me leuk om beter te leren schrijven, wat is wel en niet handig om te doen? Hoe pak je dingen aan? Hoe kan je met je schrijfstijlen en je tekst mensen binden en ‘inpakken’. Dat is nog eens iets dat me wel leuk lijkt, want nu ‘doe ik maar iets’ wat toevallig zo nu en dan wel goed lukt maar ook vaak zat minder goed.

Meer geduld

Volgens mij valt het niet echt te leren, maar ik zou wel wat meer geduld willen hebben! Gewoon net even een paar tellen meer, geen idee of het te leren valt… maar het zou me wel helpen denk ik!

De lat (iets) minder hoog leggen

De eisen die ik aan mezelf en het werk wat ik doe leg ik relatief hoog! De lat ligt doorgaans erg hoog als het gaat om werk of een opdracht. Maar goed is ook goed… en het hoeft niet altijd perfect of excellent te zijn. Voor mijn ‘gewone’ artikelen heb ik die lat helemaal niet zo hoog liggen. Maar gaat het om een samenwerking dan is het al een ander verhaal.

Op mijn werk ben ik echt ‘de perfectionist’ tot vervelends toe, ik kan er echt letterlijk ziek van worden als er iets niet goed gaat of goed is gegaan. Dit is ook het geval als het bijvoorbeeld om bepaalde situaties of werkzaamheden gaat voor mijn vrijwilligersbaantjes.

Betere foto’s maken

Ook nog altijd een wens… ooit wel een cursus gaan maar dat is al weer zo verwaterd! Helaas ben ik van mening dat als je een goede cursus of iets wil volgen je ook goed materiaal nodig hebt en laat ik dat nu net niet tot mijn beschikking hebben.

Dus wel willen maar daar stopt het voor nu helaas!

Kennis uitbreiden

Willen leren - manier aanleren basisschoolIk geef toe deze is wat erg algemeen, het is ook erg algemeen! Ik wil graag van een heel aantal dingen meer weten en mijn kennis uitbreiden. Denk aan de ‘techniek’ achter mijn blog, het zwemmen wat mijn kinderen doen, werkzaamheden uitbreiden op het werk en meer of dieper in bepaalde zaken in gaan.

Wat ook nog wel een dingetje is, is me verder zien te ontwikkelen om onze dochter met diverse ‘problemen’ beter te begrijpen en te helpen. Maar ook als het gaat om de lesstof op school, dat gaat allemaal anders als toen ik op school zat en ik merk dat ik daardoor onze meiden minder goed kan helpen.

Genoeg te doen dus! Ik wil van alles, nu de uitvoering nog!

Wat zou jij nog willen leren? Laat het me weten!

 

Dit is een artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNL die HareMaristeit lanceerde. 

#30dayblogchallengeNL

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge