BooqeesBegin juli kwam daar het persbericht, Booqees heeft zijn belofte ingelost! Op één abonnement met meerdere mensen lezen én offline kunnen lezen. Dat klinkt best goed toch? Wij wilde het testen en dat lukte gisteren, om het te testen kan je voor € 1,– een proefabonnement voor 30 dagen nemen. Het is even proberen maar het lukt en de meiden zijn er maar druk mee!

Wat is Booqees?

In mei vertelde ik al alles over Booqees, een nieuw digitaal leesplatform, gericht op kinderen tot en met 14 jaar. Pieter Havermans van Booqees noemt het ‘Netflix voor kinderboeken’, overal waar internet is kan je lezen.

Voor € 6,99 per maand heb je met Booqees Start toegang tot de volledige lijst boeken, onbeperkt aantal leesprofielen voor één lezer tegelijkertijd.

Maar nu het mooiste! Er is nu ook is er nu Booqees Plus, dit is nieuw! Het plus pakket kost € 8,99 per maand, hiermee heb je toegang tot de volledige lijst boeken, onbeperkt aantal leesprofielen, je kan offline lezen en je kan met drie mensen tegelijk lezen.

Booqees Plus

Lekker digitale kinderboeken lezen op vakantie, zonder je zorgen te hoeven maken om je dataverbruik? Dat kan nu met Booqees, de online kinderboekenbieb heeft sinds begin juli een abonnement waarmee je ook offline kan lezen.

“Uit eigen onderzoek blijkt dat 76% van onze leden offline wil lezen,” aldus Pieter Havermans, mede-oprichter van Booqees. “Je kunt dus wel zeggen dat er grote behoefte is aan Booqees Plus.” Met een abonnement kan een heel gezin – met of zonder internetverbinding – zo’n 1.100 populaire kinderboeken lezen.

De abonnees van Booqees gaven aan voornamelijk op de achterbank te willen lezen. Ook de (buitenlandse) vakantiebestemming is een favoriete offline leeslocatie. “Dat zijn ook precies de momenten waarop mijn eigen kinderen buitenshuis lezen,” vertelt Pieter. “Je kunt op weg naar de camping natuurlijk een filmpje aanzetten, maar het is wel zo leuk om af te wisselen met een fijn leesboek.”

Lezen in de zomervakantie is voor kinderen niet alleen leuk, maar ook belangrijk om hun leesniveau op peil te houden. Leerkrachten merken dat hun leerlingen na de zomervakantie soms tot wel twee avi-niveaus achteruit zijn gegaan. Pieter: “Mijn vrouw staat voor de klas en is een groot voorstander van zomerlezen. Kinderen die regelmatig lezen – online of offline – hebben na de vakantie geen last van terugval. En wie leest op de tablet, hoeft ook geen kilo’s boeken mee te sjouwen.”

Booqees Plus in gebruik

Dit werkt makkelijk!! Nou ja, als je beter kijkt als wij hebben gedaan in eerste instantie. Wij waren leuk aan het proberen om boeken offline beschikbaar te maken, dit kan heel makkelijk met het knopje bovenin (wolkje met pijltje erin) voor het downloaden.

Vervolgens komen de boeken die je voor offline gebruik hebt geselecteerd daarvoor beschikbaar. Heb je ze gelezen of is het toch niet het juiste boek open je het boek en klik je weer op het wolkje en hij verdwijnt uit je lijstje!

Dat laatste kwamen we dus maar niet spontaan achter, maar goed… type ongeduld hier. Maar eigenlijk dus best makkelijk!

De kritische noot van toen en nu…

Inloggen

De vorige keer beschreef ik wat kritische noten, gewoon om eerlijk te zijn. Je zag en merkte dat Booqees nieuw en nog relatief onervaren was, de app was niet heel stabiel en je moest telkens opnieuw het wachtwoord invoeren. Gisteren en vandaag is dat nog niet het geval geweest, als ze aan het lezen waren konden ze blijven lezen… maar goed we zijn pas twee dagen bezig deze proefperiode.

Eén lezer

Het tweede minpunt was en is misschien nog steeds wel, dat er maar één lezer tegelijk kan inloggen, als ik een dergelijk abonnement neem wil ik ook dat we met een aantal tegelijk kunnen lezen en niet op elkaar hoeven te wachten. Dat zou voor ons als gezin juist het grote voordeel zijn.

Alleen bij het Plus abonnement kan je met meerdere mensen tegelijk inloggen om te lezen, dat is op zich jammer het zou mooier zijn als dat al in de basis zou zitten wat mij betreft.

Offline lezen

Offline lezen was in mei nog niet mogelijk, nu gelukkig wel! Het is alleen beschikbaar voor het plus abonnement, daar kan ik wel inkomen het is een extra service die geleverd wordt en echt een mooi voordeel op levert. Lekker lezen op de achterbank in de auto, geen stapels boeken mee in de auto, bus, auto of trein maar gewoon alleen de tablet.

Onze mening tot op heden

Als eerste, de keuze in boeken is flink! Het zijn inmiddels al weer meer boeken als in mei van dit jaar. Bij het doorkijken en zoeken van de boeken kwamen we veel leuke boeken tegen van uitgeverijen als Leopold, Holland, Kluitman, Querido Kind, Ploegsma, De Eenhoorn en Zwijsen. Al met al meer als genoeg keuze en nu lezen ze ook boeken die we anders in de winkel niet zomaar uitgekozen zouden hebben.

Booqees, de digitale kinder bibiliotheekBooqees is beschikbaar voor Apple iPad, iPhone en Android-tablets. Ook is het mogelijk ebooks te lezen via de browser op een pc of laptop.

Op dit moment kan je voor € 1,– 30 dagen lang Booqees uitproberen, volgens mij een hele leuke gelegenheid om het uit te proberen. Niet alleen omdat het goed betaalbaar is, maar ook omdat het vakantie is en het goed is voor de kinderen om te blijven lezen in de vakantie! 

Wij hebben gekozen om het Booqees Plus abonnement te testen, deze voldoet meer aan onze wensen als het ‘standaard’ abonnement.

Dit artikel is op eigen initiatief en uit eigen interesse geschreven en gepubliceerd.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge