Het was bijna het einde van de kinderboeken week toen we afgelopen vrijdag op pad gingen om boeken uit te zoeken bij Boekhandel Kniphorst. Eerder schreef ik al eens over de kinderboekenweek van dit jaar, uiteindelijk zijn we met voor ieder een boek naar huis gegaan! Uiteraard wilde we ook het kinderboekenweek geschenk, daarnaast kregen we ook boekenleggers, kleurplaten, boekenweek krant en wat reclame materiaal. Het was weer even heerlijk rond snuffelen in de boekhandel!

Normaal nemen we ook altijd het prentenboek mee wat in de kinderboekenweek aangeboden wordt voor een mooi bedrag, dit jaar vonden zowel de kinderen als ik er niet zo veel aan. Ik had er op de één of andere manier gewoon veel meer van verwacht.

De meisjes zijn goed geslaagd, eerst wilde onze jongste een boek van Gruffalo… maar bleek dat ze de rugzak toch echt leuker vond als het boek. Gruffalo werd het toch niet en mocht weer terug de kast in, na even rond kijken kwam ze al snel met het prentenboek van de seizoen boek ‘Lente, Zomer, Herfst, Winter’.

Lente, Zomer, Herfst, Winter van Britta Teckentrup is een tijdloos verhaal over een nieuw begin… Kijk door de gaatjes in de boom en zie wat de natuur allemaal doet in de vier jaargetijden met regen, zonneschijn, wind en sneeuw. Elk seizoen wordt tot leven gebracht door de prachtige illustraties.

Onze oudste dochter had al in haar hoofd wat ze wilde, ze wilde een boek van Stilton. In eerste instantie één van de boeken van Phantasia. Toen ik haar vroeg wat ze wilde kon ze niet zo goed kiezen, ze is op de grond gaan zitten en heeft op haar gemak de achterkant van verschillende Stilton boeken zitten lezen. Uiteindelijk kwam het besluit dat ze in plaats van Geronimo Stilton liever een boek van Thea Stilton wilde, ze koos voor het boek waar de Eiffeltoren op staat, ‘De Thea Sisters in Parijs’.

Blij en tevreden zijn we de boekwinkel weer uitgelopen! Meteen ook weer ideeën voor cadeautjes voor de feestdagen en straks de verjaardag van de oudste, we gaan haar boekencollectie uitbreiden!

Zijn jullie nog op pad geweest? Zo ja, wat heb je, of hebben de kinderen uitgekozen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge