De weken vliegen voorbij, de zomer loopt nu echt tegen zijn einde en de herfst doet zijn intrede. Heerlijk s’avonds weer de kaarsjes aan en knus met een dekentje op de bank.  Op de harde windstoten na vind ik de herfst altijd zo mooi. De kleuren veranderen en de frisse bos lucht vind ik heerlijk. Geregeld lopen wij nu ook het bos in achter ons huis op zoek naar kastanjes. Ik zou bijna vergeten dat het alweer tijd is voor een op de thee bij Maureen. Van de week op nog een stralende warme dag waarop we heerlijk  buiten konden lunchen kwam ik deze leuke vraag tegen.

Wat staat er altijd bij jou in de koelkast?

Tea Topic, Wat staat er altijd bij jou in de koelkastEcht een vraag naar mijn hart! Naast dat ik van lekker eten hou ben ik ook dol op koken en gezond eten (hoewel we ook dol zijn op frietjes hoor). Hier in huis wordt er niet gekookt met pakjes en zakjes, wel met lekkere kruiden.

Onze schoonmaakster kreeg vorige week echt een rolberoerte toen ze de keuken mocht schoonmaken, al die kruiden potjes. Van kurkuma tot karwijzaad en van citroengras tot dille. De halve la staat vol met heerlijke kruiden waardoor je heel simpel lekkere gezonde bami, nasi, Mexicaanse en shoarma mixen kan maken.  Kijk eens op Lekkerensimpel.com voor heerlijke gezonde alternatieven voor de geijkte pakjes en zakjes. Als je ze zelf maakt (kan ook meerdere porties in een keer doen, en die bewaren in weckpotjes) dan wil je echt niet meer anders. Nu terug naar de vraag, over onze koelkast.

Onze zoon drinkt altijd Optimel en onze dochter drinkt melk, dit staat dan ook altijd in de koelkast. Ook Skyr mag niet ontbreken. Bijna elke ochtend ontbijt ik met deze kwark. De lekkerste smaak vind ik cranberry maar ook bosfruit is heerlijk. Het is rijk aan eiwitten en juist wanneer je een spierziekte hebt is dit een belangrijk voedingsstof.

Ook kom je altijd ijsbergsla tegen als je de deur opentrekt. Ik lunch gemiddeld vier keer per week met sla dus ook dat vind je standaard terug in ons assortiment, net als zilveruitjes, augurk, komkommer en tomaatjes. mijn basis voor in de sla. Ook Kaas en vleeswaren ontbreken niet in onze koelkast. Al moet ik wel zeggen dat we van die laatste vaak structureel te veel hebben.  verder ligt er altijd wel een allerhande van fruit en groente in de koeling, nu boerenkool, broccoli, verse spinazie en paprika’s en het fruit bestaat de aankomende dagen uit ananas, mango, appel en druiven. En wat volgens mijn man niet mag ontbreken is een biertje.  Zo kunnen we s’avonds gezellig proosten hij met een biertje en ik met een kopje thee.

Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?

Ik zou ontzettend graag willen leren loslaten. Me niet altijd druk maken om wat anderen denken of zeggen, maar vooral leren de boel de boel te laten. Mijn maatstaaf van schoon en netjes ligt boven gemiddeld. Een schoon huis geeft rust in mijn hoofd. Ik hou van strak tot op het klinische af.

Sinds we kinderen hebben merk ik al dat het huis nooit opgeruimd is. Maar nu ik ziek ben is ongeveer het hoogtepunt wel bereikt. Doordat ik zelf niet even lekker mijn huis kan soppen, en ik na bijvoorbeeld de wc schoonmaken al moet bijkomen merk ik structureel dat ik handen te kort heb. Voor een perfectionist met lichtelijke smetvrees is dit behoorlijk even slikken en weer doorgaan. Ik kan me bijvoorbeeld echt dood ergeren aan handen op de ramen (en laten ze dat hier nu structureel doen) om maar te zwijgen over het spoor van kleding naar de badkamer en het stelselmatig ‘vergeten’ van de knutselspullen opruimen en ruimen ze het op dan lijkt het wel alsof ze mee hebben gedaan aan een basketbal wedstrijd en dat de kast de basket is.

Als de kinderen wakker worden hebben we eerst een hele volksverhuizing in huize Eising. Er komt niet één knuffel mee naar beneden, nee vijf en nog zon grote hond van een meter lang ongeveer. Knuffeldekens mogen ook niet ontbreken en dat maal twee. Je snapt als ik op de bank wil zitten moet ik eerst op de tast de bank vinden en dan hopen dat mijn derrière nog op een leeg stukje formaat postzegel past.  Als ik soms bij mensen om ons heen kijk hoe keurig alles opgeruimd is vraag ik mij alleen maar af hoe? Onze vloer ligt in een gemiddeld weekend vol met lego en barbies zodat ik slalommend naar de kaarsjes tafel moest lopen. En neem van mij aan die lego blokjes doen pijn onder je voeten 😉

Zoals jullie lezen is er nog veel werk aan de winkel. Ondertussen doe ik net of ik Assepoester ben in mijn leuke jurkjes en wacht ik nog steeds dat die pompoen in de tuin ooit nog eens zal veranderen in een mooie koets. hopelijk veranderen die muisjes die ik wel eens betrap in de tuin dan in prachtige paarden. Hebben we meteen het paardrijd probleem van onze dochter opgelost. Aangezien ze aan iedereen die het horen wil verkondigd ik mag niet op paardrijles want mijn moeder heeft nieuwe meubels gekocht 😉 iets met een eigen waarheid hé.

Ik ben wel super benieuwd welke eigenschap jullie graag zouden bezitten.  En of jullie het opruimprobleem herkennen. En zo niet dan hou ik me graag aanbevolen voor africhttips voor onze sloddervossen 😉

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge