Zoals jullie al hadden gelezen stopt Nathalie met haar tea topic. En om eerlijk te zijn deed me dat een beetje pijn.  Het tea topic hoort toch wel bij veusteveul. Ik als kneuterige theeleut las de tea topics altijd met veel plezier en dus heb ik het stokje over genomen van Nathalie. Zo leren jullie mij ook een beetje beter kennen en ik hoop jullie ook. Elke twee weken komt er een op de thee bij Maureen uit en of je daar nu een koekje bij wil eten, chocolade of een overheerlijke taart, op deze maandagochtenden is alles geoorloofd als je er maar een lekkere grote kop thee bij drinkt. Mijn favoriete thee is cranberry en die van jou? Heel veel leesplezier bij de eerste op de thee bij Maureen.

Mijn allereerste tea topic vraag is:

Tea Topic - Wie is de meest bijzondere persoon die je afgelopen jaar hebt ontmoetWat is de meest bijzondere persoon die je afgelopen jaar hebt ontmoet?

Dat zijn niet één maar twee personen. De afgelopen jaren zijn er veel bijzondere mensen in ons leven gekomen. Er is ook een deel vertrokken, maar er zijn ook nieuwe vriendschappen gemaakt en oude vriendschappen herboren. Deze mensen zijn mij allemaal erg dierbaar en het heeft mij leven intens verrijkt te weten dat er echt mensen voor je zijn in tijden van nood.

Maar als we het over dit jaar hebben, dan hebben wij het over de buren van een paar deuren verderop. Ondanks dat we al jaren bij elkaar in de straat woonden, was er eigenlijk geen contact. Nu de kinderen wat ouder worden en meer op straat spelen werden hun zoon en onze boef al snel vrienden. Samen ravotten in het bos of met onze dochter kunstjes op de trampoline. Met Manon de buurvrouw was meteen een klik, Manon werkt in de kinderopvang en mijn passie is natuurlijk de kinderopvang en dat schept een band.

Onder het genot van een hugootje ( ik hoop dat de neuroloog niet mee leest 😉 ) bespreken we geregeld de perikelen van het ouderschap, het leven, onze relaties of zo maar heel veel flauwekul. Als ik even snel wat wil langs brengen ben ik vaak niet binnen een uur thuis. Maar het mooiste is, er is geen claimgedrag en we lopen de deur niet plat bij elkaar. Ook met Frank de buurman is de klik er, het is fijn iemand in de buurt te hebben die net zulke slechte humor heeft (Martin zou zeggen dat komt niet zo vaak voor, haha).

De afgelopen maanden toen het erg slecht met mij ging waren Manon en Frank degene die de kinderen meenamen op een middaguitje, zodat wij wat bij konden tanken en de kinderen zich lekker konden uitleven. Of spontaan op een avond gaan de kleine mannen met Frank vissen. Ik kan dit soort dingen zo waarderen en blijf me verbazen dat mensen dat spontaan voor ons over hebben. Maar het toppunt was wel toen we thuis kwamen van vakantie.

Onze overburen hadden al heel lief onze tuin netjes gemaakt en gezorgd dat onze komkommertjes, komkommers werden, dat onze tuin er prachtig bijlag en het gras gemaaid. Maar toen we thuis kwamen stond daar een kale man onze oprit van onkruid te ontdoen.  Ik kan daar echt tranen van in mijn ogen krijgen dat mensen dat uit hunzelf voor ons doen. Zonder dat we het vragen, maar gewoon, omdat ze het ons gunnen en weten dat het nu niet lekker gaat.  Ik kan daar alleen maar een heel warm gevoel van krijgen en dankbaar voor zijn dat deze mensen in ons leven zijn gekomen.

 

Tea Topic vraag twee:

Tea Topic, wat is de laatste die hebt gezien?Wat is de laatste film die je hebt gezien?

Het is echt heel erg, maar dat is Toscaanse bruiloft. En in principe is dat niet erg, maar wel als je zoals mij die film ongeveer zes keer per jaar kijkt. Net als The wedding date, Notting hill, Soof en The Holiday is dit een film waar ik echt heel erg van kan genieten.

En dan heb ik het echt niet alleen over dat heerlijke lijf van Jan Kooijman, maar alleen die prachtige beelden van Italië en het gezang van Simone Kleinsma maken dat ik elke keer met een glimlach op mijn gezicht zit. Moet je nagaan de film komt uit 2014, reken maar uit hoevaak ik hier een traantje weg pink en als emotioneel wrak op de bank zit. Gelukkig komt het altijd weer goed. En dat is ook waarom ik zo van dit soort films hou.

Waar gaat Toscaanse bruiloft over?

Toscaanse bruiloft in Tea TopicDe hoofdrolspeelster Sanne woont samen met haar vader en zijn vrouw op een prachtig landhuis in Toscane. De perfecte plek om te trouwen. Sanne trouwt dan ook heel wat bruidsparen  en organiseert de één na de andere bruiloft. Helaas is ze zelf de ware nog niet tegengekomen. Tot Jeroen, de echtscheidsadvocaat ten tonele verschijnt. Helaas gelooft Jeroen niet in het ‘instituut’ huwelijk. Zou het Sanne lukken de knappe Jeroen voor zich te kunnen winnen? De vele typetjes die meespelen in deze film zorgen dat je je soms mega geneert voor je medemens of waarvan je dubbel ligt van het lachen. Ik kan dan ook alleen maar zeggen heb je zin in een feelgood movie met prachtige beelden van Toscane, dan is dit de perfecte film om te kijken.

Welke film is jou favoriet? Ik hoor graag jullie tips!

P.s. als er boven de zestien staat in de categorie triller dan moet ik afhaken. Mijn nachtrust is me namelijk nogal heilig.

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge