Schoenenreus opheffingsuitverkoop en wat een rotzooi!Afgelopen vrijdag liep ik met een vriendin in het centrum van Wageningen, overal hoorde je het…. de puinhoop bij Schoenenreus. In eerste instantie dachten we, “Ach, die winkel slaan we over”, maar onze nieuwsgierigheid was te groot. En ja… het was echt zo erg als dat er gezegd werd, jeetje! 

In eerste instantie besloten we niet naar binnen te gaan maar er langs te lopen. We gingen naar een andere winkel, maar we waren toch iets te nieuwsgierig. We hebben vol verbazing door de winkel gelopen, voor zover je er kon lopen! Overal maar dan ook echt overal lagen dozen, schoenen, papier, schoenlepels en deksels van dozen.

Verbazing!

Wat ons het meeste verbaasde waren de volwassen mensen die kijken, het kennelijk niet is wat ze willen en het zo neer gooien. Als je iets pakt, dan leg je het gewoon weer netjes terug toch? Zo moeilijk kan het niet zijn, zo leer ik het mijn kinderen ook. Ik raapte nog wat dozen op en zet het weer netjes terug, ik draai me om ligt het al weer op de grond.

Iets verderop in de winkel zijn een aantal jongens met wat dozen en schoenen aan het voetballen, of iets dat erop lijkt. Een paar meter verderop zie ik de ouders lopen, ze zeggen niets.

Kijk ik begrijp dat het faillissementsuitverkoop is, maar een beetje respect, normen en waarden mag je toch wel van mensen verwachten.

Schoenenreus opheffingsuitverkoop en wat een rotzooi! Schoenenreus opheffingsuitverkoop en wat een rotzooi!
We zijn snel ‘gevlucht’ we hebben de twee dames die aan het werk waren veel succes gewenst. Ik heb oprecht met ze te doen. Dag in, dag uit die puinzooi opruimen omdat potentiële klanten zich niet schijnen te kunnen gedragen.

Zit er bij jullie in de buurt ook een vestiging van de Schoenenreus? Zo ja, ziet het er ook zo uit daar?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

 1. Verschrikkelijk! Wij hebben in Aalst ook een schoenenreus, maar ben er nog niet geweest sinds ze failliet zijn. Vind het op zich wel jammer want heb er al toffe koopjes gedaan! 😉

 2. Pinkytje, Ik hoorde van de week dat wellicht het concept van de Schoenenreus wel blijft bestaan, maar dat het misschien anders gaat heten en minder vestigingen. Ik ben benieuwd!

  Nathalie, precies… erg asociaal, met name tegenover de dames die er nog moeten werken.

  Zelf had ik inderdaad het beschamende gevoel, ook de drang om het op te willen ruimen.

 3. Ik ben in Nijmegen geweest. Naast dat heel turkije en marokko in de winkel stond was het idd ook net zon zooi.
  Het erge was ook dat er allemaal halve paren waren omdat iedereen met losse schoenen aan t zeulen was,
  VRESELIJK! Om failliet te gaan is 1 ding.. maar dat het dan zo moet eindigen.. afschuwelijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge