Afgelopen vrijdag liep ik met een vriendin in het centrum van Wageningen, overal hoorde je het…. de puinhoop bij Schoenenreus. In eerste instantie dachten we ach, die winkel slaan we over maar onze nieuwsgierigheid was te groot.
In eerste instantie zijn we er maar langs gelopen en door naar een andere winkel, maar we waren toch iets te nieuwsgierig. We hebben vol verbazing door de winkel gelopen, voor zover je er kon lopen.

Wat ons het meeste verbaasde waren de volwassen mensen die kijken, het kennelijk niet is wat ze willen en het zo neer gooien. Ik raapte nog wat dozen op en zet het weer netjes terug, ik draai me om ligt het al weer op de grond.

Iets verderop in de winkel zijn een aantal jongens met wat dozen en schoenen aan het voetballen, of iets dat erop lijkt. Een paar meter verderop zie ik de ouders lopen, ze zeggen niets.

Kijk ik begrijp dat het faillissementsuitverkoop is, maar een beetje respect, normen en waarden mag je toch wel van mensen verwachten.

We zijn snel ‘gevlucht’ we hebben de twee dames die aan het werk waren veel succes gewenst, heb oprecht met ze te doen… dag in, dag uit die puinzooi opruimen omdat potentiële klanten zich niet schijnen te kunnen gedragen.
Zit er bij jullie in de buurt ook een vestiging van de Schoenenreus? Zo ja, ziet het er ook zo uit daar?