We zijn een doorsnee gezin bestaande uit vader, moeder, twee kinderen en huisdieren. We wonen echter in een iets minder doorsnee huis, we wonen in een appartement niet te krap maar we moeten wel opletten wat we in huis halen! grote meubels gaat niet lukken, een grote voorraad boodschappen ook niet. Speelgoed of spullen bewaren voor ooit? Dat doen we ook maar niet, het kan gewoon niet.

Ooit zijn we in dit appartement gaan wonen omdat de toekomst voor ons er vermoedelijk eentje zou worden zonder kinderen, de kans was klein dat we kinderen zouden krijgen. Maar inmiddels wonen we in dat zelfde appartement met twee heerlijke dochters! Het past gelukkig, we hebben drie slaapkamers een redelijke woonkamer een lange, maar smalle keuken een ruime douche, toilet en vooral inbouwkasten (dat is het voordeel van een wat ouder huisje).

Al weken zit dat idee in je hoofd, opruimen… het moet echt, maar de stap ook om aan de slag te gaan nam ik maar niet. Tot vorige week onze jongste dochter er een dusdanige zooi van had gemaakt dat er toch echt iets moest gebeuren!

Vooraf heb ik geen foto gemaakt, maar tijdens het opruimen van de kamer van de jongste wel…

Ook de oudste moest er aan geloven, van onder tot boven van links naar rechts, elke lade, elke bak alles is bekeken en uitgezocht! Er zijn werkelijk tassen vol goed en mooi speelgoed naar Speelgoedbank Wageningen gegaan en daarnaast zakken vol richting container.

In het hele huis is inmiddels nog maar één pop te vinden, degene die onze oudste als eerste heeft gekregen… ze kiest er bewust voor die pop te bewaren samen met de poppendraagdoeken. Ook haar barbies zijn verdwenen van haar kamer, een gedeelte is naar haar zusje gegaan de rest is in één van de tassen gegaan.

De jongste besloot naast al het andere speelgoed ook haar, net een jaar oude Playmobil naar de Speelgoedbank te doen. Zoals ze zelf aangaf, “Mam, ik heb dat gekocht maar ik speel er nooit mee… ik vind het niet zo leuk”. En dat klopt, ze speelt er eigenlijk nooit mee, dus prima ook dat is in de tassen gegaan.

We hebben samen echt verschrikkelijk goed en veel opgeruimd, het was ook hard nodig er was gewoon geen ruimte meer op de kamers van de meiden!

Toen de kamers van de meiden klaar waren zijn we aan de slag gegaan in de woonkamer, daar staat een buffetkast die is flink uitgeruimd. Na de buffetkast was de grote inbouwkast in de gang aan de beurt, daar hebben we zelfs nog babyspullen uit gehaald en weggegeven of weggegooid. Ook zijn we kritisch door de ‘voor als het ooit nodig is’ spullen heen gegaan en je kan zowaar die kast weer inlopen en er spullen neerleggen, maar ook terug vinden!

Op naar het volgende project… inbouwkast in de woonkamer, al het papierwerk uitgezocht, opgeruimd en gearchiveerd in zo’n mooie container. Daarnaast wederom een hoop weggegooid en weggegeven, maar ook daar is weer ruimte!

Nu in huis nog de slaapkamer en de keuken, daarna nog de eer voor de man in huis om de schuur aan te pakken en ook daar ruimte te creëren zodat de fietsen ‘gewoon’ in de schuur passen.

Houden jullie alles altijd netjes bij? Of zijn er ook van die momenten dat het toch echt ‘even’ gedaan moet worden?