Smullen op zijn paasbest, waarom vieren we pasen? In dit artikel met paaslunch!Pasen is vanuit de christelijke kijk op de wereld het belangrijkste feest om te vieren. We vieren deze dag de wederopstanding van Jezus uit de dood. Ik ben benieuwd hoe het dit jaar gaat, maar vorig jaar heeft onze zoon nog drie maanden nagepraat over dit verhaal uit de bijbel. Zelf zijn we niet gelovig opgevoed, maar omdat onze tweeling naar een christelijke basisschool gaat, vond ik toch ook dat we minimaal een bijbel in huis moesten hebben. Het is de kijk en vertel bijbel geworden en om eerlijk te zijn, ik leer er elke keer weer van.

Drie maanden lang hebben we elke dag het verhaal van de kruisiging lezen. Hoe vaak we onze zoon hebben proberen over te halen om misschien eens te lezen over Noach bouwt een boot of Jona op de vlucht, hij bleef terug komen op Jezus aan het kruis. Vooral die spijkers in de handen en voeten, hij kon er geen genoeg van krijgen. Toen hij ook nog over spijkers in het hoofd begon hebben we zijn enthousiasme maar een beetje in de kiem gesmoord. Dit tot grote teleurstelling van onze man, toch echt jongetjes denk ik, wanneer het spannend wordt zijn ze op hun best. Hihi

Kom uit het ei kleintje

Bij Pasen hoort voor mij toch ook heel veel gezelligheid, lekker eten en mooie Bento bordjes. Ter inspiratie heb ik dan ook wat mooie maar vooral ook makkelijke paascreaties gemaakt, minimale inspanning, maximaal resultaat. Zelfs de niet creatieve papa of mama kan dit, ga jij de uitdaging aan? Ik weet zeker dat er heel wat blije kindergezichtjes aan de lunch tafel zitten.

Een kuiken uit het ei

Smullen op zijn paasbest, paaslunch met een kuiken uit een ei!Als eerste begin ik met een ei hard te koken (bij tien minuten is hij altijd hard 😉 ) Ondertussen duw ik met een uitsteker twee keer een ei uit een volkoren boterham. De ene besmeer ik met smeerkaas en de andere snij ik als een eierdop doormidden. Het onderste deel leg ik precies op het ei en het eierdopje leg ik schuin aan de bovenkant. Eetbare oogjes erop en een driehoek wortel neus en de kuiken is klaar. Ook van ei maak ik twee kuikens. Pel het eitje, snij het ei doormidden en leg twee peperkorreltjes als oogjes op het eigeel en weer een wortel neusje.

Zijn het geen schatjes? Zelf ben ik een vervend gebruiker van prikkers. De paaseieren worden bedekt met komkommer gras en de tomaten eieren worden bewaakt door de paashaas.

Haasje over

Haasje over! Smullen op zijn paasbest met deze te leuke paaslunchZoals je ziet is ook hier weer een ei aanwezig, waarom eten we eigenlijk zoveel eieren met Pasen? Eieren staan symbool voor vruchtbaarheid en wederopstanding, nieuw leven wordt geboren uit een ei.

Ons eitje wordt dit keer dan ook een lief paashaasje met wortel oren, spaghetti snorharen en een oogprikker. Als we het hebben over nieuw leven, dan denk ik aan het voorjaar en dus aan bloemen. Uit een wortel steek ik een bloem, die steek ik samen met een uitgehold half komkommer plakje aan een prikker. En dan nu de favoriet van onze kids, de paashaas!

Heb je geen ronde uitstekers dit kan je ook prima met een glas doen. Ik steek twee grote rondjes uit, vervolgens beleg ik die. De twee kleine rondjes bevestig ik met smeerkaas hier als snuit. Ook hier weer spaghetti als snorharen maar je kan ook prima bieslook gebruiken. Eetbare oogjes en een wortel mondje en neusje. Vaak hoor ik, ik vind het zonde om de korstjes weg te gooien dus bij deze paashaas heb ik de korstjes gebruikt.

Smullen op zijn paasbest, paaslunch met gebakken ei en brood!Gebakken brood met ei

Uit mango steek ik konijntjes en kuikens, en wortelrasp dient als nest waar een lief babybel kuikentje in zit. En dan steek ik een kuiken uit een volkoren boterham. Een beetje boter in de pan, de boterham erin en daarin tik ik een eitje kapot. Eerst even het vuur op volle sterkte zodat het ei snel stolt en daarna draai je het vuur laag zodat je ei langzaam bakt maar je brood niet zwart wordt. En doe niet zo eigenwijs als mij, denk vooral niet dat je het brood moet bakken aan twee kanten 😉

Knippen en plakken

Smullen op zijn paasbest, tijd om te knutselen voor de lunch!Wil je je kind echt verrassen maak dan van een pakje drinken een paashaas. Inclusief wiebel oogjes en gouden snorharen. Van de push pop heb ik een kuiken gemaakt en gevuld met yoghurt. Dit kunnen ze er lekker uitlepelen, maar je kan hem ook vullen met uitgestoken brood of verschillende soorten fruit.

Voor nu wens ik jullie alvast een hele fijne paastijd!

Maken jullie ook nog een creatief bordje voor bijvoorbeeld het paasontbijt op school of thuis?

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

3 comments

    1. He Nicole,
      Dat was ook mijn bedoeling. Iets wat iedereen kan en wat bijna iedereen thuis heeft en waar je weinig bij weg hoeft te gooien! Ben benieuwd welke jij binnenkort gaat maken
      Gr Maureen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge