Persoonlijke artikelen over mezelf, NathalieDe eindsprint is in volle gang en dat is eigenlijk al genoeg voor mij. Elk jaar is het druk zo aan het einde van het jaar en alle kleine dingetjes bij elkaar is best veel. Maar naast die altijd drukke eindsprint zijn er nog extra dingen die hier spelen. Die ‘dingen’ zorgen ervoor dat ik minder lekker in mijn vel zit op het moment, ik ben snel ‘getriggerd’ en ik kan minder hebben. Waar ik normaal me rustig lukt me dat nu niet altijd, hopelijk is het snel weer anders!

De ‘normale’ drukte

Het is gewoon elk jaar feest, dat heeft deels met mijn werk en verantwoordelijkheden te maken maar ook wil ik dat de december maand goed verloopt. De andere gezinsleden hebben ook van alles te doen, maar als het om de kinderen gaat ben ik in negen van de tien gevallen ‘de Sjaak’ en moet ik mee.

Wat is dan normaal? De afsluiting van het jaar op het werk, dat levert extra werk en ‘gedoe’ op. Het jaar voor de Speelgoedbank afsluiten, al zit daar vanuit andere geen druk op ik wil de statistieken duidelijk hebben. Bij het zwemmen zijn er wat extra dingen, overleggen, (proef) afzwemmen, wedstrijden, borrels, eindpresentaties voor de andere bezigheden, kerstvieringen en zo kunnen we nog wel wat dingen bedenken.

Thuis de boel op orde houden

Naast wat er normaal is in deze tijd wil ik ook het huishouden op orde houden, dat valt niet mee. Echt goed poetsen of opruimen is er niet bij, telkens ‘even snel’ wat dingen doen wel. Maar daarmee hou je helaas geen opgeruimd en schoon huis, de eetkamertafel staat voller als normaal, de kasten raken wat voller… meestal is de kerstvakantie ervoor om die opgebouwde ‘achterstand’ weer in te halen.

Nu hebben we eigenlijk naast kerst maar drie dagen vrij, verder moeten we ‘gewoon’ werken dus de achterstand inhalen wordt wel een dingetje vrees ik! Maar hopelijk lukt het ons.

Extra gedoe

Naast al het reguliere loopt het hier niet helemaal ‘normaal’, ik heb momenteel veel gesprekken en dergelijke wat betreft de hulp en ondersteuning voor één van onze dochters. Wij als ouders en ‘mantelzorgers’ redden het niet meer alleen, er zal meer hulp ingezet moeten worden als het gaat om ‘schoolse’ zaken. Daar gaat veel energie in zitten, dat frustreert. Het verdriet en de frustraties lopen soms behoorlijk hoog op, helaas.

Als de pap op is, de gecrashte laptopNog niet zo lang geleden crashte mijn laptop, zonder kan ik eigenlijk niet… ik werk voor mijn werk ook met enige regelmaat thuis, daarnaast doe ik het werk van de Speelgoedbank op mijn privé laptop en uiteraard mijn blog en dat wat ik daarnaast nog doe voor andere ondernemers. Kortom, toen de laptop de geest gaf hadden we geen andere optie als een andere laptop aanschaffen.

En gisteren stopte onze auto ermee, het stuur staat recht de wielen staan schuin. Dat beloofd duidelijk niet veel goeds en dat gaat flink in de papieren lopen zoals het er nu uitziet. Ergens vandaag komt de garage de auto bekijken of ophalen en een ‘diagnose’ stellen, we zijn er bang voor. We hopen dat de kosten mee gaan vallen, maar de verwachting is anders… als het echt oploopt zien we geen andere optie als voorlopig zonder auto door te gaan.

Dan hebben we nog het feit dat de stofzuiger zijn beste tijd heeft gehad en de tv van elf jaar oud geeft ook wat ‘haperingen’. We duimen dat alles het voorlopig blijft doen, er mag even verder niets kapot gaan hoor…

Negatieve en positieve energie

Die extra dingen ‘zuigen’ energie, meer dan alle energie die we in activiteiten stoppen die leuk zijn en waar we plezier uit halen. De zorgen binnen ons gezin en de materiële zaken maken het gewoon even wat minder prettig op het moment, soms hebben we ook het gevoel niet gehoord te worden. De zorgen van andere lijken in veel gevallen belangrijker te zijn.

Wij gaan daar ook wel eens in mee, omdat het zo in sommige gevallen zo is dat het bij andere ‘ernstiger’ is. Maar ook om wel dat luisterend oor te bieden aan een ander, wat wij wel eens missen.

‘Het komt wel goed’

Mensen roepen vrij snel ‘het komt wel goed’, ja in de meeste gevallen lukt het ook wel. Maar dat gaat niet vanzelf! Dat kost veel, heel veel energie van ons, van mij om alles geregeld te krijgen. Er gaat heel veel water door de Rijn voor we zijn waar we moeten zijn en wat er geregeld moet worden.

Natuurlijk begrijp ik dat mensen dat zeggen om je gerust te stellen en een beter gevoel te geven, maar het werkt nu even niet op die manier.

Positieve energie

Ondertussen geniet ik van al die kids die in ‘onze’ groepje van het zwemmen liggen, ze gaan proef zwemmen en spoedig afzwemmen dat is leuk! De gesprekken met mensen daarover maar ook de leuke groep trainers waarmee we werken geven een positieve energie. Het helpen op de dansschool voelt fijn, lekker bezig zijn en iets kunnen bijdrage is leuk!

Het belangrijkste zijn de leuke en fijne momenten met de meiden en de dingen die we samen ondernemen. Er is dus ook genoeg om positieve energie uit te halen, gelukkig!

Voorlopig zet ik in op een spoedig einde van de ‘eindsprint’, hopelijk is het half januari zover!

Is bij jouw de pap wel eens (bijna) op? Waar haal jij dan nog je energie uit?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

  1. Ah zwijg stil!
    Mijn man zit weer in Macau in een beredrukke schoolperiode en zo.
    Ik loop over en ik weet even niet hoe het allemaal rond moet komen.
    En inderdaad ‘het komt wel goed’ daar heb ik niet zo heel veel aan!

    Veel goede moed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge