• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Samenwerken
  • Copyright/Disclaimer
  • Privacy

Veusteveul.nl

Bloggen, schrijven en bezig zijn... heerlijjk!

  • Home
  • Blog
    • Aankopen
    • Aandacht voor…
    • Cadeau
    • Creatief
    • Eten & Drinken
    • Er op uit!
    • Film, Serie, Boek & Podcast
    • Fun
    • Gedachten
    • Gezondheid & Lifestyle
    • Huisdieren
    • Ik!
    • In en om ‘t huis
    • In het nieuws
    • Informatie
    • Kids
    • Like & Love
    • Over bloggen
    • Review
    • Traktatie
    • Zo denk ik erover!
  • Over
    • Nathalie
    • Veusteveul.nl
  • Contact
  • Samenwerken

Pastasalade met spek en champignon ~ recept

15 augustus 2016 - Nathalie

Pastasalade spek champignonJaren geleden voor we kinderen hadden maakte ik nog wel eens pastasalades, maar op de één of andere manier was ik dat helemaal uit het oog verloren en is het er nooit meer van gekomen. Een aantal weken gelden bedacht ik me in eens dat ik zin had in pastasalade, het was immers te warm om warm te eten!

Deze pastasalade maakte ik jaren geleden ook al… geen idee of het een bestaand recept is of niet, dit is één van onze favoriete koude pastasalade!

Benodigdheden pastasalade

wat koop ik nu precies voor de pastasalade met onder andere spek en champignons?

Voor de pastasalade:

  • 500gr pasta, wij gebruiken het liefste tricolore fusilli pasta
  • 350 – 500 gr spekjes (afhankelijk van wat je lekker vindt)
  • 2 dozen champignons, 250 gr. per doos
  • 2 zoete puntpaprika’s (gewone paprika’s kan ook)
  • 1 grote (rode) ui
  • crème fraîche ± 150 gram
  • pesto, drie flinke koffielepels

Als variatie wil ik nog wel eens gesnipperde ui of een lente uitje toevoegen en je kan eventueel spekjes vervangen voor ham.

Voor ‘erbij’:

  • zilveruitjes
  • augurk
  • mozzarella bolletjes
  • Roma snack tomaatjes
  • geraspte kaas
  • sla
  • komkommer (eventueel met Paturain of andere roomkaas erop)

Deze ‘bij gerechtjes’ wisselen we af, al hebben snacktomaatjes met mozzarella een sterke voorkeur bij mij, de kinderen daarin tegen graag geraspte kaas en augurk.

De bereiding van de pasta salade

Als eerste de pasta koken, de pasta echt de minimale tijd geven. Staat er op het pak 9 tot 12 minuten kies dan voor maximaal 9 minuten, je hebt echt stevige pasta nodig. Giet de pasta af en laat het alvast afkoelen, gaat het plakken kan je ervoor kiezen het in de pan terug te doen en wat olijfolie erdoor te doen.

Snij de champignons in stukken, snij de paprika en de ui in kleine snippertjes. Bak de spekjes, zorg dat er zo weinig mogelijk vocht bij de spekjes blijft en laat deze alvast wat afkoelen. Bak daarna de champignons, giet ze af of laat het uitlekken in het vergiet en laat ook deze afkoelen. Meng de crème fraîche met de pesto.

Vervolgens kan je alle ingrediënten bij elkaar doen, let op dat je zo min mogelijk vocht erbij hebt en roer het goed door elkaar! Laat het nu eerst wat afkoelen en zet het vervolgens een aantal uurtjes in de koelkast zodat het echt lekker koud is.

Eet smakelijk!

Maak jij wel eens pastasalade? Zo ja, waar hou jij van en laat je favoriete recept gerust achter!

Total
4
Shares
Share 1
Tweet 0
Pin it 3
Share 0
Nathalie
Nathalie

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Ook leuk om te lezen!

  • Opruimen en schoonmaken

    Oeps, het was de afgelopen maanden... zeg maar rustig het afgelopen half jaar iets te druk en te veel! Het huishouden heeft er wat onder geleden laten we maar zeggen.... :( Eerst in de zomer geholpen met een groot opknapproject en verhuizing, toen alles weer op…

  • Water en fruit
    Water en fruit!

    Tussen de 1,5 en 2 liter water zouden we elke dag moeten drinken, mijn ervaring is dat ik snel te weinig water drink!  Water is één van de belangrijkste substanties voor het lichaam en de menselijke gezondheid... en toch drink ik er (structureel) te weinig…

  • Pastasalade met tonijn -Recept
    Pastasalade met tonijn

    Het is geen wereld nieuws dat ik onmeunig dol ben op salades. Tussen de middag eet ik bijna altijd een groene salade, maar op warme dagen eet ik als diner ook heel graag een lekkere frisse pastasalade. En deze pastasalade die ik met jullie ga…

Reader Interactions

Comments

  1. Jacqueline says

    25 augustus 2016 at 15:08

    O, deze klinkt ook lekker zeg!
    Toevallig heb ik net een schaal ‘kouwe macaroni’ in de koelkast gezet voor vanavond. Ook favoriet hier en het recept is van mijn moeder (die al net zo’n keukenprinses is als ik – not!):
    Elleboogjesmacaroni, doperwten, mais, komkommer in blokjes, kaas in blokjes, kipreepjes (mijn moeder deed hamblokjes, maar mijn man eet geen varkensvlees) en ketchup naar smaak toevoegen.
    Jacqueline onlangs geplaatst…Op de fiets naar AvonturisMy Profile

    Beantwoorden
    • Nathalie says

      25 augustus 2016 at 15:49

      Klinkt lekker!!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primary Sidebar

Instagram

avatar
nathalie.en.co
Nathalie
2K Followers
* Sweet Sixteen * 97 96
* Yes! Nieuwe baan! * 75 45
* Commando “schudden" * 33 4
* Dit is wat ik zoal doe * 25 2
* Ik mis... * 25 0
* Als alles anders loopt.... * 39 8
Follow

Archieven

Footer

Alle artikelen lezen?

Kies in het menu voor blog of klik HIER, dan zie je alle artikelen onder elkaar en kan je doorklikken naar de volgende pagina.

Zoeken

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Check onze informatie pagina en stuur een mail naar info@veusteveul.nl

Copyright © 2004 - 2022 Veusteveul.nl ~ All rights reserved | KvK nummer: 70396876 | nathalie@veusteveul.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Akkoord Niet akkoord
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN