Pastasalade spek champignonJaren geleden voor we kinderen hadden maakte ik nog wel eens pastasalades, maar op de één of andere manier was ik dat helemaal uit het oog verloren en is het er nooit meer van gekomen. Een aantal weken gelden bedacht ik me in eens dat ik zin had in pastasalade, het was immers te warm om warm te eten!

Deze pastasalade maakte ik jaren geleden ook al… geen idee of het een bestaand recept is of niet, dit is één van onze favoriete koude pastasalade!

Benodigdheden pastasalade

wat koop ik nu precies voor de pastasalade met onder andere spek en champignons?

Voor de pastasalade:

 • 500gr pasta, wij gebruiken het liefste tricolore fusilli pasta
 • 350 – 500 gr spekjes (afhankelijk van wat je lekker vindt)
 • 2 dozen champignons, 250 gr. per doos
 • 2 zoete puntpaprika’s (gewone paprika’s kan ook)
 • 1 grote (rode) ui
 • crème fraîche ± 150 gram
 • pesto, drie flinke koffielepels

Als variatie wil ik nog wel eens gesnipperde ui of een lente uitje toevoegen en je kan eventueel spekjes vervangen voor ham.

Voor ‘erbij’:

 • zilveruitjes
 • augurk
 • mozzarella bolletjes
 • Roma snack tomaatjes
 • geraspte kaas
 • sla
 • komkommer (eventueel met Paturain of andere roomkaas erop)

Deze ‘bij gerechtjes’ wisselen we af, al hebben snacktomaatjes met mozzarella een sterke voorkeur bij mij, de kinderen daarin tegen graag geraspte kaas en augurk.

De bereiding van de pasta salade

Als eerste de pasta koken, de pasta echt de minimale tijd geven. Staat er op het pak 9 tot 12 minuten kies dan voor maximaal 9 minuten, je hebt echt stevige pasta nodig. Giet de pasta af en laat het alvast afkoelen, gaat het plakken kan je ervoor kiezen het in de pan terug te doen en wat olijfolie erdoor te doen.

Snij de champignons in stukken, snij de paprika en de ui in kleine snippertjes. Bak de spekjes, zorg dat er zo weinig mogelijk vocht bij de spekjes blijft en laat deze alvast wat afkoelen. Bak daarna de champignons, giet ze af of laat het uitlekken in het vergiet en laat ook deze afkoelen. Meng de crème fraîche met de pesto.

Vervolgens kan je alle ingrediënten bij elkaar doen, let op dat je zo min mogelijk vocht erbij hebt en roer het goed door elkaar! Laat het nu eerst wat afkoelen en zet het vervolgens een aantal uurtjes in de koelkast zodat het echt lekker koud is.

Eet smakelijk!

Maak jij wel eens pastasalade? Zo ja, waar hou jij van en laat je favoriete recept gerust achter!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

 1. O, deze klinkt ook lekker zeg!
  Toevallig heb ik net een schaal ‘kouwe macaroni’ in de koelkast gezet voor vanavond. Ook favoriet hier en het recept is van mijn moeder (die al net zo’n keukenprinses is als ik – not!):
  Elleboogjesmacaroni, doperwten, mais, komkommer in blokjes, kaas in blokjes, kipreepjes (mijn moeder deed hamblokjes, maar mijn man eet geen varkensvlees) en ketchup naar smaak toevoegen.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Op de fiets naar AvonturisMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge