CanonEOSM3 kan van de bucketlistWat is nu een zogenaamde perfecte foto? Sommige Instagram accounts staan vol met die perfecte foto’s, prachtig… maar op de één of andere manier voelt het soms ‘nep’. Nu volg ik ze, dus ik vind het leuk om ze te volgen om die mooie foto’s. Maar ik ga er eigenlijk wel vanuit dat de foto’s niet de werkelijkheid laten zien, maar een wat meer ‘gevormde’ wereld. Ook ik doe mijn best, maar wil het wel echt houden en toch mooie foto’s maken. 

Ik hou van foto’s maken, ik ben geen fotograaf maar ik heb er wel veel plezier in! Natuurlijk wil ik het mooiste maken, maar helaas ben ik daar niet voor in de wieg gelegd. Eén, in mijn ogen zogenaamde perfecte foto maken is een hele taak! Nu besef ik me, ik ben een perfectionist en het is niet snel goed…. daarom maak ik niet alle foto’s op Veusteveul meer zelf! In tegenstelling tot de foto’s op Instagram, die maak ik dan weer wel allemaal zelf.

Foto’s maken en fototoestellen

Volgens mij kochten wij in 1999 voor het eerst een Canon spiegelreflexcamera, analoog toen nog. Volgens mij waren er nog niet eens digitale spiegelreflexcamera’s. In 2006 kregen wij onze eerste digitale compact camera, wat was dat stoer! Vervolgens volgde in 2007 de eerste digitale spiegelreflexcamera van Canon, een tweedehandsje maar het werkte. Die 400D van Canon gebruikte ik tot en met begin 2016. Al wat eerder was ik niet meer zo blij, het werkte niet lekker meer en steeds minder vaak pakte ik hem.

Er volgde een compactcamera van Sony, daar hebben we wel even plezier van gehad. Maar echt mijn ding is het nooit geworden! Ik pakte steeds minder vaak de camera en gebruikte vooral mijn telefoon, kwalitatief ook niet geweldig maar dat voelde toch beter!

Op een gegeven moment kreeg ik de digitale spiegelreflex camera van mijn vader, ook een oudje met een klein issue met (vermoeden we) het diafragma. Maar met daglicht en met redelijk weer maakt deze nog prachtige foto’s! Deze ligt hier dus nog altijd… en daarnaast heb ik een Canon EOS M3. De Canon EOS M3 is een systeemcamera waar ik oprecht blij van ben geworden en met beide camera’s fotografeer ik nog altijd met veel liefde!

Perfecte foto

Foto’s op Social Media

Voor instagram maakte ik tot april 2016 echt alleen foto’s met mijn telefoon, echter sinds ik de trotse eigenaar ben van de EOS M3 met Wifi verschijnt er soms ook een foto van dat toestel op mijn instagram account!

Al met al denk ik dat nog zo’n 95% van de foto’s met mijn mobiele telefoon zijn gemaakt, foto’s die op instagram worden indien nodig bewerkt met Snapseed. Ook komen er wel eens quotes voorbij op mijn account, deze maak ik met Paint Shop Pro. Die foto’s van Instagram gaan overigens vanzelf ook door naar de Facebookpagina en Twitter account van Veusteveul.

Foto’s op Veusteveul.nl

Als je het over foto’s op mijn site hebt, die maak ik die met diverse toestellen. Ik gebruik momenteel een oudere Canon Spiegelreflex, Canon EOS M3 en mijn Samsung S6 waar ik nog altijd veel plezier mee heb!

Voor product reviews, bezoekjes aan (pers)evenementen of als we erop uit gaan gebruik ik meestal een camera. Als ik voor Veusteveul of ViA-Nathalie een opdracht aanneem dan ga ik er dus niet alleen met mijn mobiel op uit. De foto’s van de keek op de week artikelen en de lunchboxen gebruik ik in 98% van de gevallen mijn telefoon. Dit zijn vaak foto’s die ook al op social media zijn verschenen, het zijn vaak alledaagse dingen waarbij ik geen camera mee heb.

Niet alle foto’s op Veusteveul zijn eigen foto’s!

Niet alle foto’s op Veusteveul zijn door mij (Nathalie) gemaakt! In de artikelen van andere bloggers worden foto’s van de blogger zelf gebruikt. Daarnaast gebruik ik nu ruim een jaar stockfoto’s van Shutterstock, waarom?

Perfecte fotoMet name de kortere dagen waarbij er minder daglicht is en mijn lange werkdagen gooien roet in het eten. Ik ben geen professionele fotograaf, de foto’s maak ik doorgaans met ‘huis, tuin en keuken’ middelen. Daarmee bedoel ik, dat ik in veel gevallen afhankelijk ben van daglicht, een achtergrond of ondergrond die ergens in huis beschikbaar is en mijn fototoestel of mobiele telefoon. Ik gebruik dus (nog) geen (daglicht)lampen of iets van fotostudio materiaal om de foto’s te maken.

Omdat ik blogjes niet ver vooruit schrijf maar vaak een dag of enkele dagen van te voren loop ik als het om foto’s gaat wel eens achter de feiten aan. Soms lukt het me wel om nog even snel een foto te maken, soms grijp ik terug op iets dat ik al heb gemaakt.

Alleen als ik ver vooruit plan in verband met een thema of een samenwerking lukt het me om het maken van geschikte foto’s in te plannen en ze met daglicht te maken.

Shutterstock dus…

Om alle eerder genoemde redenen maak ik inmiddels al weer een dik jaar gebruik van Shutterstock. Ze hebben zoveel foto’s dat, als ik echt niets heb dat geschikt is, ik daar een foto vandaan haal. Om het voor mijn lezers duidelijk te houden dat het dan een foto van een ander is zet ik eronder waar de foto vandaan komt.

Vorig jaar lanceerde Shutterstock een editor waarmee je snel en praktisch de foto kan bewerken en op de juiste maat kan maken! Nu ben ik inmiddels aardig handig met Paint Shop Pro, maar handig is het tooltje van Shutterstock wel!

Perfectie?

Bestaat perfectie en de perfecte foto? Voor mij is een foto eigenlijk nooit perfect, het kan altijd beter! En ja, het liefste gebruik ik eigen foto’s! Maar dat is niet altijd haalbaar en daarom gebruik ik ook stockfoto’s op Veusteveul.

Voor mijn instagram account gebruik ik altijd alleen foto’s van eigen hand. Mijn foto’s zijn lang niet perfect maar wel persoonlijk en passend bij mij en daarmee ook bij Veusteveul. Als ik foto’s maak dan probeer ik wel te voorkomen dat er al te veel bijzaken op de foto’s staan. Ook wil ik wel eens wat aan de kant schuiven voor ik de foto maak. Van de week tijdens het foto’s maken van de plantjes haalde ik een envelop weg bijvoorbeeld.

Plaats jij alleen perfecte foto’s? Of mag het ook wat minder perfect? En als je een site hebt, maak je wel eens gebruik van stockfoto’s?

 

Leuk artikel Veusteveul.nl

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge