Perfecte plaatjes van ShutterstockSinds een aantal maanden ben ik gek op Instagram, het social media kanaal waar ik momenteel erg veel plezier mee heb. Ondanks dat ik geen perfecte fotograaf ben met de perfecte foto’s! Ik deel niet dagelijks tientallen foto’s en ben al helemaal niet zo trendvolgend maar ik heb er vooral veel lol in. Het is niet de perfecte compositie, mijn productfoto’s zijn niet door wit omgeven… nee, dat ben ik gewoon niet.

Mijn spiegelreflex is een poosje geleden overleden, helaas is er gewoon geen toereikend budget om een nieuwe canon te kopen. Ondertussen mag ik die van mijn vader gebruiken, al heeft die ook wat manketentjes… hij maakt wel foto’s in tegenstelling tot die van mij.

Als je het over foto’s op mijn site hebt maak ik die met diverse toestellen. Ik heb een Sony Compactcamera, Canon Spiegelreflex en mijn Samsung S6 waar ik veel plezier mee heb! Voor instagram maak ik echt alleen foto’s met mijn telefoon. Soms komen er plaatjes voorbij die ik uiteraard niet met de telefoon maak, maar in Paint Shop Pro.

Instagram (en daarmee Facebook en Twitter)

Perfecte plaatjesMijn Instagram Feed vult zich met gevulde yumboxen van de meiden, elke dag als ik de lunch en het 10 uurtje heb klaargemaakt maak ik een foto. Het is leuk om mensen te inspireren en ik vermoed dat mijn foto’s en blogjes inmiddels ook wel voor wat omzet hebben gezorgd bij De Leukste Lunch.

Verder vult mijn Instagram zich met foto’s van de bezigheden van onze dochters, onze hobby’s en onze bezigheden. En dat alles zonder onze meiden duidelijk herkenbaar in beeld te brengen, toch krijg ik er wekelijks bezoekers bij… dat wil zeggen dat ik het niet helemaal ‘fout’ doe.

Maar geen perfecte plaatjes dus… productfoto’s met mijn ‘voute’ en bontgekleurde tafelkleed, ook wat rommel op de achtergrond als ik een foto maak of net niet helemaal mooi van kleur. Het overkomt me en het is maar zo… “that’s life, so it’s my Instagram“.

Er staan echt enkel zelfgemaakte kiekjes op, dus geen foto’s van andere! Al deze foto’s gaan overigens ook naar Facebook en Twitter, lekker snel en makkelijk!

De foto’s op Veusteveul

Tot een maand of drie geleden gebruikte ik alleen foto’s die ik zelf maakte of foto’s die ik zelf maakte of plaatjes die ik zelf maakte via Paint Shop Pro. Echter daar is verandering in gekomen en ik maak nu dus gebruik van afbeeldingen van anderen. Niet dat ik zomaar foto’s van internet pluk, maar indien nodig gebruik ik rechtenvrije afbeeldingen.

Waarom? De korte dagen gooien ernstig roet in het eten… ik ben geen professionele fotograaf of blogger. Doorgaans gaat alles dus met ‘huis, tuin en keuken’ middelen. Dus gewoon daglicht, een achtergrond en/of ondergrond die beschikbaar is en mijn fototoestel of telefoon. Helaas geeft de herfst en de winter minder licht en kortere dagen, daardoor worden de foto’s nog slechter als dat ze al zijn.

Daarnaast lukte het me niet om telkens de geschikte foto te maken. Ook bevind zich in onze ‘privécollectie’ niet altijd het juiste plaatje. Mijn ervaring is dat ‘op commando’ een foto maken die goed genoeg is voor mijn site, ook niet mijn sterkste punt is.

Daarom maak ik sinds kort zo nu en dan gebruik van Shutterstock, ze hebben er zoveel foto’s dat als ik echt niets heb ik daar een foto vandaan haal. Om het voor mijn lezers duidelijk te houden dat het dan een foto van een ander is zet ik eronder waar de foto vandaan komt.

Van de week kwam ik er achter dat ze behalve een grote hoeveelheid geschikte foto’s ook een editor hebben. Met de editor kan je snel plaatjes op de juiste maat maken en bewerken! Nu ben ik verslaafd aan mijn eigen Paint Shop Pro, maar handig is het tooltje wel!

Foto’s van mezelf…

Die foto’s die er van mezelf op staan, hier op Veusteveul zijn gemaakt door een buurmeisje! Zij interviewde mij een dik jaar geleden en maakte deze foto’s! Kortom… eigenlijk tijd voor nieuwe! Wij laten de meiden nogal eens op de foto zetten, de volgende keer moet ik zelf ook maar even. Al is het er maar één voor op de blog, een up-to-date foto is wel zo leuk!

Als je ook een site hebt… Gebruik jij eigen foto’s, vraag je akkoord voor gebruik van foto’s van andere of gebruik je ook rechtenvrije foto’s?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Hier precies hetzelfde.. Ik gebruik het liefst mijn eigen foto’s, maar die zijn ook niet perfect en hebben ook niet even witte achtergrond en mijn insta is ook een verzameling met vanalles en nog wat. Maarja dat ben ik! Ik sta er altijd toch weer van te kijken hoe sommige IG accounts zo perfect monochroom, wit, licht, heel licht, overbelicht zijn en dan dwarrelen er ook nog altijd eens van die kleine kindjes rond in van die zwart wit broekjes op blote voetjes…ik maak soms gebruik van stock foto’s

    1. Ook een mooie combi dus!

      Ja die perfecte tijdlijnen… inderdaad blote voetjes op mooie houten vloeren en de perfecte kleding… nou, dat gaat hier niet lukken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge