Tea Topic vraag... Ben je een pessimist of een optimist?Tea Topic zondag, met Tea Topic 130… met een lastige vraag omdat ik eigenlijk geen van tweeën ben maar weer net even anders, tenminste dat vind ik! Ik moet bekennen dat ik het niet eens een leuke vraag vind, maar dit keer heb ik er weer willekeurig één geprikt in plaats van uitgezocht en dan heb je dat soms. Maar uiteraard ga ik deze weer beantwoorden. 

De Tea Topic vraag luidt: “Ben je een pessimist of een optimist?”

Tea Topic: Ben je een pessimist of een optimist?

Een lastige vraag wel! Ik ben vooral wisselvallig denk ik als het hier om gaat! Niet altijd een pessimist , niet altijd een optimist… dan maar een soort van realist? Ik ben iemand die mijn (onderbuik)gevoel volgt en het kan dus wat dat betreft alle kanten op gaan.

Soms heb je van die momenten…

Iedereen kent die momenten wel, je zit niet lekker in je vel… dan ben ik ook sneller een pessimist. Al probeer ik het voor de buitenwereld nog zo weg te stoppen, mijn mening en ideeën zijn dan niet altijd even optimistisch! Het glas is dan ook al snel half leeg in plaats van half vol, kortom sneller negatief!

Als het mooi weer is, alles gaat soepen en vlot dan kan ik dingen toch sneller positief zien en kan ik ook optimistisch zijn. Maar tot op zekere hoogte wel weer, want overdrijven hoeft ook niet. Maar mijn eigen gesteldheid heeft er echt invloed op!

Mijn gevoel speelt een grote rol!

Mijn (onderbuik)gevoel speelt een grote rol in of ik optimistisch of pessimistisch ben over iets. Ik voel me vaker een realist, best vaak klopt mijn gevoel en dan kan dat ‘negatief’ zijn, maar dan klopt het wel.

Het is al jaren geleden, bij één van mijn voorgaande werkgevers… maar we kregen daar een nieuwe collega en vanaf het moment dat ik haar de hand schudde voelde het niet goed. Het heeft twee jaar geduurd, ik dacht serieus dat mijn gevoel gefaald had! Maar niets bleek minder waar, naar een jaar of twee kwam de ware persoonlijkheid en de werkelijke verhalen naar boven.

Nog zoiets, soms heb ik heel sterk het gevoel dat ik iets wel of niet moet doen. Onlangs besloot ik iets niet te doen, eigenlijk alleen gefundeerd op mijn gevoel niet op basis van wat dan ook. De persoon waar ik het mee besprek vond mij negatief (pessimistisch dus), maar nu is onlangs maar weer gebleken dat het gewoon klopt en ben ik opgelucht dat ik er niet in mee ben gegaan!

Het kan ook anders!

Soms ben ik ook optimistisch over iets en loopt het helemaal niet zoals ik dat ik gedachten had. Het plan lukt niet, ik zat er helemaal naast en probeer er dan nog maar eens een positieve draai aan te geven! Nou ja… ook dat is wel degelijk zo nu en dan het geval.

Maar ben ik nu een pessimist of een optimist?

Ik denk dat ik voor de buitenwereld eerder een pessimist ben als een optimist, termijn ik mezelf vooral beschouw als een realist! Lekker eigenwijs hé?

En jij? Ben jij een pessimist, optimist of realist? Vertel! 

 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

    1. Dat snap ik!! Maar ja… hoe je van nature bent kan je weinig aan veranderen. Ik zag mezelf in het verleden ook als pessimist maar heb wel ervaren… nu kijk ik er iets anders tegen aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge