• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Samenwerken
  • Copyright/Disclaimer
  • Privacy

Veusteveul.nl

Bloggen, schrijven en bezig zijn... heerlijjk!

  • Home
  • Blog
    • Aankopen
    • Aandacht voor…
    • Cadeau
    • Creatief
    • Eten & Drinken
    • Er op uit!
    • Film, Serie, Boek & Podcast
    • Fun
    • Gedachten
    • Gezondheid & Lifestyle
    • Huisdieren
    • Ik!
    • In en om ‘t huis
    • In het nieuws
    • Informatie
    • Kids
    • Like & Love
    • Over bloggen
    • Review
    • Traktatie
    • Zo denk ik erover!
  • Over
    • Nathalie
    • Veusteveul.nl
  • Contact
  • Samenwerken

Een kloddertje pesto hier…

20 juni 2018 - Maureen

Pesto gerecht, pesto gerechten, zelf pesto maken, recepten met pesto!Zoals bij velen van jullie wel bekend is, vind ik het heerlijk om in de keuken te staan. Niet alleen voor tien uurtjes en om yumboxen te vullen, nee ook het bereiden van het avondeten daar kan ik echt van genieten. Niets leukers om eerst het internet af te struinen naar lekkere recepten en daar een eigen twist aan te geven. In de loop van de samenwoon jaren hebben we de zakjes en pakjes kruiden de deur uitgedaan. Ik merkte steeds meer dat mijn darmen er last van hadden en dat al die zoute meuk ook gewoon niet zo lekker is.

Een vriend attendeerde mij op de website van lekkerensimpel.com en ik moet zeggen ik maak tegenwoordig in een handomdraai mijn eigen Mexicaanse, Italiaanse, nasi, bami, shoarma en weet ik wat voor kruiden. Echt de moeite waard om eens te bekijken. De laatste tijd werk ik geregeld in de keuken met pesto en dan niet zo´n potje uit de supermarkt, maar lekker zelf gemaakt. Erg makkelijk, smaakt heerlijk en je wilt nooit anders meer.

Basilicum wordt pesto

Pesto gerecht, pesto gerechten, zelf pesto maken, recepten met pesto!Je hebt nodig:

  • 1 basilicum plant
  • 2 teentjes knoflook
  • 3o gram pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • cPeper

Pluk de blaadjes van de plant en was ze goed schoon. Pers de teentjes knoflook en stop dit bij de basilicum in de keukenmachine. Doe de kaas, pijnboompitten en peper erbij en hak alles fijn. Voeg naar eigen inzicht olijfolie toe, wil je dunne pesto dan schenk je meer olie en hou je zoals wij van een dikkere pesto dan heb je aan twee flinke scheuten genoeg. Je kan de pesto maximaal vier dagen bewaren in de koelkast en drie maanden in de vriezer, maar neem van mij aan dat gaat je niet lukken.

Pesto gerecht, pesto gerechten, zelf pesto maken, recepten met pesto!Zalm op een presenteerblaadje

Ben jij ook zo dol op BBQ, maar ben je soms ook zo klaar met al die hompen vlees, dan is dit het perfecte recept voor je. Neem een stuk (verse) zalm en smeer het in met pesto. Snij wat snoeptomaatjes in plakjes en leg dit op de zalm. Wat snippers Parmezaanse kaas erover en verpak het in aluminiumfolie. Leg het pakketje vis ongeveer 12 minuten op de BBQ en je hebt een heerlijk relatief gezond gerecht voor op je BBQ. Ook in de winter kun je deze zalm prima eten. Vind je het te koud om te BBQ-en ;-), kan de vis ook prima in de oven of airfryer.

Pasta pesto

Pesto gerecht, pesto gerechten, zelf pesto maken, recepten met pesto!Benodigdheden:

  • Pesto
  • Kipfilet
  • Champignons (witte en kastanje)
  • 3 paprika
  • Bosje lente ui
  • Kookroom
  • Klein bakje spekjes
  • (Volkoren) pasta

Ik moest mijn dochter beloven dat dit recept ook in het pesto blog kwam, Pasta Pesto. Simpel, lekker en snel met veel verse groente. Snij de kipfilet in stukjes, wij gebruiken meestal 250 gram en marineer het met 1 grote lepel pesto. Snij daarna de paprika’s, de champignons, de lente ui in stukjes. Bak de kip samen met een teentje knoflook gaar en bruin en voeg de groente toe. Kook ondertussen de pasta en bak de spekjes uit. Voeg 3 eetlepels pesto aan de kip met groente toe. Wanneer de groente de gewenste gaarheid heeft, voeg je ongeveer een half a drie vierde flesje kookroom toe.  Eventueel kun je nog wat tomaatjes en spekjes toevoegen. Ik serveer de spekjes altijd los erbij, omdat ik dit gerecht eet zonder spekjes, maar daar moet ik bij de carnivoren van de familie Eising niet mee aankomen 😉

Feestelijke pesto

Als je denkt dat de pesto dansend op tafel staat heb je het mis. Maar om eerlijk te zijn moet ik me wel beheersen niet op tafel te gaan staan dansen, omdat ik dit gerecht echt zo lekker vind. Ik maak dit gerecht graag met speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld kerst, dan weet ik zeker dat je punten gaat scoren bij je schoonfamilie.

Pesto gerecht, pesto gerechten, zelf pesto maken, recepten met pesto!Benodigheden;

  • pesto (hoe kan het ook anders in een pesto blog)
  • varkenshaasjes
  • brie
  • aardappeltjes
  • groente naar keuze
  • peper

Snij de varkenshaasjes in plakjes en bestrooi ze met wat peper. Bak de plakjes van ongeveer een centimeter dik om en om ongeveer drie minuten in de pan. Laat ze even afkoelen op een bord. Je kan zelf aardappeltjes koken om ze daarna te bakken maar deze luie huisvrouw neemt een zakje voorgekookte aardappeltjes.

Marineer deze in een flinke eetlepel pesto. Wanneer de varkenshaasjes afgekoeld zijn besmeer je de bovenkant met pesto en beleg je hem daarna met een plakje brie. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak de varkenshaasjes in de oven, totdat de brie lekker begint te smelten. Ondertussen bak ik de aardappeltjes in de airfryer (180 graden ongeveer 14 min), geen airfryer in huis? Geen probleem, voor deze ene keer mogen de aardappeltjes ook gewoon in de pan 😉 en kook de groente. En daarna, hemels genieten.

Hopelijk genieten jullie net zo van deze pesto gerechten als dat wij hier thuis doen. Hebben jullie ook nog een favoriet pestogerecht? En wil je die met ons delen? Wij breiden namelijk graag ons pesto assortiment uit.

Eet smakelijk!

Total
7
Shares
Share 4
Tweet 0
Pin it 3
Share 0
Maureen
Maureen

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Ook leuk om te lezen!

  • Water en fruit
    Water en fruit!

    Tussen de 1,5 en 2 liter water zouden we elke dag moeten drinken, mijn ervaring is dat ik snel te weinig water drink!  Water is één van de belangrijkste substanties voor het lichaam en de menselijke gezondheid... en toch drink ik er (structureel) te weinig…

  • Opruimen en schoonmaken

    Oeps, het was de afgelopen maanden... zeg maar rustig het afgelopen half jaar iets te druk en te veel! Het huishouden heeft er wat onder geleden laten we maar zeggen.... :( Eerst in de zomer geholpen met een groot opknapproject en verhuizing, toen alles weer op…

  • Thuisonderwijs en tampons, Ruben
    Thuisonderwijs en tampons

    Twee weken zijn we alweer onderweg met het thuisonderwijs. En eerlijk is eerlijk we begonnen met frisse tegenzin. De vakantie was heerlijk. Lekker samen met ons viertjes wandelen, bakken, spelletjes spelen en uitslapen. We konden er eigenlijk best wel aan wennen. En ondanks dat we…

Reader Interactions

Comments

  1. nicole orriens says

    22 juni 2018 at 11:05

    Wat leuk om te lezen dat je koken zo leuk vindt! Zelf ben ik helemaal niet zo, dus ik lees dit met fascinatie!
    nicole orriens onlangs geplaatst…Ferry Shiny World Ramendoekjes: review + winactieMy Profile

    Beantwoorden
    • Maureen says

      22 juni 2018 at 11:48

      ik vind koken zo leuk, we hadden deze week een Hello Fresh box van mijn zus een verademing eens een keer wat anders te koken en te eten. ik heb natuurlijk ook het ‘geluk’ dat ik thuis ben en er de tijd voor heb om alles vers te snijden en te maken
      Maureen onlangs geplaatst…Een kloddertje pesto hier…My Profile

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primary Sidebar

Instagram

nathalie.en.co
* Fijn dat de week voorbij is *
* Dag lieve (oma) Lia *
* Het is slechts een deel(tje).... *
* Update... Nathalie 3.0 *
* Grote stappen vooruit *
* Wat een regen.... *
Follow

Archieven

Footer

Alle artikelen lezen?

Kies in het menu voor blog of klik HIER, dan zie je alle artikelen onder elkaar en kan je doorklikken naar de volgende pagina.

Zoeken

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Check onze informatie pagina en stuur een mail naar info@veusteveul.nl

Copyright © 2004 - 2022 Veusteveul.nl ~ All rights reserved | KvK nummer: 70396876 | nathalie@veusteveul.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Akkoord Niet akkoord
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN