Tattoo - 30dayblogchallengeMeteen maar met de deur in huis… ik heb beide! Zowel Piercings als tatoeages, voor mij zijn de laatste bijzonder en niet zonder reden laten zetten. Niet zomaar even iets op mijn lijf laten prikken, maar er lang over nagedacht en met een verhaal. Niet zomaar iets en ook nog eens op mijn (soms wat eigenwijze) manier, zoals ik het wil! Piercings, tja….

Piercings

Ja, die heb ik… zes maar liefst! Maar waar zitten die dingen dan? Nou op een hele spannende plek, namelijk in mijn… nou wat denk je?

Precies!! Gewoon in mijn oren! Niets bijzonders dus, gewoon gaatjes in mijn oren. Drie op een rij in ieder oor!

Het verhaal is wel ‘grappig’ althans dat vind ik. Mijn tweede gaat je heb ik ooit stiekem gedaan, mijn ouders wisten van niets. Ik kreeg er (ik dacht een week) huisarrest voor, ik had dat niet mogen doen en dat was het niet mooi enzovoort. Kortom, gedoe thuis!

Toen ik bevallen was heb ik mezelf een derde gaatje cadeau gedaan in 2007, gewoon omdat ik het mooi vind. Al moet ik zeggen op dit moment zijn maar vier van de zes gaatjes gevuld met oorbellen.

Even terug naar die tweede, stiekeme gaatjes… een aantal jaren geleden heeft mijn moeder een tweede paar gaatjes laten prikken. Zo maar, zonder overleg.. tijd voor huisarrest! Ze moet het nog met enige regelmaat horen. Mij een beetje op mijn kop geven toen ik het heb laten doen en het zelf ook doen!

Tatoeages

Mijn eerste tatoeage

Mijn eerste tatoeage is gezet in 2011! Na een heel lastig en ingewikkeld jaar met veel overwinningen kreeg ik de tip iets te doen wat ik normaal nooit zou doen. Op andere ideeën als parachute springen en bungeejumpen kwam ik eigenlijk niet. Tot ik langs een tatoeage shop reed! Vervolgens ben ik een keer langs gegaan en mijn ideeën besproken en flinke discussies gevoerd. Na nog een poosje over nagedacht en een paar weken laten heb ik de ‘stoere’ mama uitgehangen.

Tattoo - 30dayblogchallengeIk vertelde hem hoe ik het wilde, ook al was het niet ‘zoals het hoorde’ maar ik liet de sterrenbeelden van de kinderen op de binnenkant van mijn pols tatoeëren. Onze dochters hebben sterrenbeeld kreeft en ram. nu horen ze eigenlijk net anders te staan als bij mij. Het teken van kreeft is gedraaid, gewoon omdat ik het mooier vind dat ik het zo wilde. Het is mijn lijf dus ik bepaal, zo gebeurde het dan ook.

Ondanks dat deze tatoeage niet perfect is door mijn huidaandoening en de problemen die ik daarmee kreeg net na het zetten…. ben ik er meer dan blij mee. Het is voor mij een afsluiting geweest van een hele moeilijke periode, een periode die ik nooit zal kunnen vergeten maar wel een plekje heb kunnen geven.

De tweede tatoeage

Tattoo - 30dayblogchallengeNa een jaar of vier van nadenken wat ik nu eigenlijk nog wilde hebben en bijna twee jaar van tekenen en bekijken was het zover. De tweede tatoeage moest er komen… we vonden een tatoeëerder die van de details is en samen bekeken we mijn idee opnieuw. Er moesten wat dingen aangepast worden en een half jaar later in 2015 kwam mijn eigen tatoeage er.

Tattoo - 30dayblogchallengeEen infinity met een veer en in ‘het achtje’ kwamen zijn aaneengesloten de namen van de meiden opgenomen. Een hele klus en uiteindelijk met het handje mooie krulletters geschreven, dus in mijn eigen ‘krabbels’ is het op mijn schouderblad ‘gekopieerd’. Geen perfecte rechte lijnen en geen perfect picture, door de imperfectie en mijn eigen aandeel is het wel echt van mij geworden. Tot op de dag van vandaag ben ik er blij mee!

De namen van de meiden heb ik even weggewerkt onder een witte vlek omdat ik hun namen niet openbaar op de site wil, maar het idee mag duidelijk zijn denk ik. Een veer tot in detail uitgewerkt met de namen van mijn meisjes, voor altijd staan ze op mijn lijf!

Wat vinden andere?

Mijn ouders vinden het niets… die houden er niet van, net als mijn zusje. Mijn man heeft zelf ook de sterrenbeelden van onze dochters aan de binnenkant van zijn pols en denkt ook hard na over een volgende.

Verder zijn mensen over de tatoeage op mijn schouder altijd erg enthousiast en verbaasd, jij een tatoeage? Zo groot? Vaak willen ze dan even kijken en stuk voor stuk vinden ze de details mooi en zijn ze enthousiast.

De tatoeage op mijn pols vinden mensen al snel ‘normaal’ er zijn immers genoeg mensen die dat hebben. Wat mij opvalt is dat de relatief jonge mensen de tekens van de sterrenbeelden niet meer kennen. Er wordt dus nog wel eens gevraagd wat voor een tekens het zijn. Maar verder lijkt het de normaalste zaak van de wereld te zijn dat je iets op je pols hebt.

Kortom wisselend maar overwegend enthousiast en positief!

Heb jij tatoeages en piercings? Ik ben benieuwd, laat het weten in een reactie!

 

Dit is een artikel naar aanleiding van de #30DayBlogChallengeNLdie HareMaristeit lanceerde. 

#30dayblogchallengeNL

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

5 comments

  1. Ik heb twee tatoeages en een piercing. Ik had ooit drie piercings, maar alleen de eerste is gebleven. Allemaal niet in het zicht en dat is voor mij prima. De meeste mensen weten het ook niet of zien opeens iets na jaren.

  2. Ik heb 2 tatoeages. 1 op mij rug een hart met vleugels een paar jaar nadat mijn vader overleed laten zetten. En 1 infinity teken met de namen van de meiden erin op mijn pols. Ik heb geen piercings hoewel ik heb wel oorbellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge