• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
  • Samenwerken
  • Copyright/Disclaimer
  • Privacy

Veusteveul.nl

Bloggen, schrijven en bezig zijn... heerlijjk!

  • Home
  • Blog
    • Aankopen
    • Aandacht voor…
    • Cadeau
    • Creatief
    • Eten & Drinken
    • Er op uit!
    • Film, Serie, Boek & Podcast
    • Fun
    • Gedachten
    • Gezondheid & Lifestyle
    • Huisdieren
    • Ik!
    • In en om ‘t huis
    • In het nieuws
    • Informatie
    • Kids
    • Like & Love
    • Over bloggen
    • Review
    • Traktatie
    • Zo denk ik erover!
  • Over
    • Nathalie
    • Veusteveul.nl
  • Contact
  • Samenwerken

Pilav, maar dan net even anders

17 maart 2021 - Maureen

Pilav

Twee jaar geleden kregen we van mijn zus een gratis box van de Hellofresh. We konden drie gerechten uitkiezen, de twee andere gerechten vonden we oké, maar de Pilav sprong er echt met kop en schouders boven uit. Zo ver, dat hij hier minstens twee keer per maand op het menu staat. Ik kan dan ook wel zeggen dat het een van mijn favoriete recepten is. Sophie en Martin smullen er ook van, tja en Ruben is een geval apart. Gelukkig bestaan er saté stokjes;-)

Ik heb een lijstje gemaakt voor de ingrediënten voor 4 personen. Niet helemaal zoals voorgeschreven, maar wij houden nu eenmaal van meer groente en we gebruiken soms andere ingrediënten omdat we die thuis hebben.

Ingrediënten

  • 2 rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 knoflook tenen
  • 3 (rode) paprika
  • 4 cm verse gember
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 280 gram basmatirijst
  • 800 gram spinazie
  • 1 citroen
  • 4 porties kabeljauw of koolfilet
  • 1 liter groente bouillon
  • (room)boter om in te bakken
  • evt. peper en zout

Aan de slag, Pilav

Ingrediënten Pilav

Nou moet ik bekennen dat alle credits naar Martin gaan, hij is chef Pilav. Als we Pilav eten kook hij. Het enige wat ik doe is helpen snijden;-) Daar beginnen we dan ook mee. Snipper de rode ui fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij deze fijn. Schil de gember en rasp of snij hem in kleine blokjes. Snij de paprika in blokjes en pers de knoflook. Zelf doen we alles in kleine bakjes of theetipjes. Heel fijn overzicht tijdens het koken.

Bereid de bouillon en laat hem nog even staan. Verhit de boter in de pan, voeg de gember, rode peper en rode ui toe en fruit het ongeveer drie minuten aan. Voeg voor een minuut de kerrie en knoflook toe en vervolgens de paprika en bak deze ook mee voor een minuutje. Voeg de rijst toe en meng het goed door elkaar. Schenk de bouillon in de pan bij de rijst en laat het op middenlaag vuur 10 tot 12 minuten koken met een dichte deksel. Roer af en toe wel even door de pan, want het is wel een gerecht wat vlot aan kan branden (bij ons dan he ;-)).

Snij de spinazie in wat kleinere stukken en voeg dit toe aan de hapjespan. Roer dit goed door en leg daarna de vis boven op het eten. Wij draaien er nog altijd wat peper op en je kan eventueel nog zout toe voegen. Stoof nu de vis in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar.

Serveer de Pilav met een partje citroen en eet smakelijk. Echt een onmeunig lekker recept waar jullie hopelijk net zo blij van worden als wij.

Total
4
Shares
Share 1
Tweet 0
Pin it 3
Share 0
Maureen
Maureen

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

Ook leuk om te lezen!

  • Kerstcadeautjes onder de kerstboom
    Net op tijd! Kerstcadeautjes...

    Foto: Shutterstock Tenminste als het goed is! Het is nu, op het moment van schrijven de woensdag voor kerst en als het goed is komt vandaag het laatste cadeautje binnen voor kerst! Corona of niet, kerstcadeautjes komen er ook deze kerst. Er was één probleempje,…

  • Water en fruit
    Water en fruit!

    Tussen de 1,5 en 2 liter water zouden we elke dag moeten drinken, mijn ervaring is dat ik snel te weinig water drink!  Water is één van de belangrijkste substanties voor het lichaam en de menselijke gezondheid... en toch drink ik er (structureel) te weinig…

  • Eten op Rolletjes Wageningen
    Eten op Rolletjes Wageningen 2018

    Voor de vierde keer komt Eten op Rolletjes naar Wageningen! Van 31 augustus t/m 2 september 2018 zijn ze te vinden in De Dreijen met maar liefst dertig foodtrucks, live muziek en vermaak voor de kinderen. Tijdens deze dagen zal er een tijdelijk, feestelijk openluchtrestaurant…

Reader Interactions

Comments

  1. nicole orriens says

    23 maart 2021 at 11:06

    Wat leuk dat zo’n gerecht van Hello Fresh daarna ook nog gebruikt wordt. Dan vind ik het ook echt een goed recept.

    Beantwoorden
    • Maureen says

      30 maart 2021 at 21:29

      Ja, de andere recepten hebben we niet meer gemaakt, maar dit is echt een blijvertje.
      Maureen onlangs geplaatst…Pilav, maar dan net even andersMy Profile

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primary Sidebar

Instagram

nathalie.en.co
* Update... Nathalie 3.0 *
* Grote stappen vooruit *
* Wat een regen.... *
* Hondenlijnen met Paradoggies *
* Dag 1 van 365, jaar 2023 *
* Bye, bye 2022 *
Follow

Archieven

Footer

Alle artikelen lezen?

Kies in het menu voor blog of klik HIER, dan zie je alle artikelen onder elkaar en kan je doorklikken naar de volgende pagina.

Zoeken

Samenwerken?

Wil je samenwerken? Check onze informatie pagina en stuur een mail naar info@veusteveul.nl

Copyright © 2004 - 2022 Veusteveul.nl ~ All rights reserved | KvK nummer: 70396876 | nathalie@veusteveul.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Akkoord Niet akkoord
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
OPSLAAN & ACCEPTEREN