Twee jaar geleden kregen we van mijn zus een gratis box van de Hellofresh. We konden drie gerechten uitkiezen, de twee andere gerechten vonden we oké, maar de Pilav sprong er echt met kop en schouders boven uit. Zo ver, dat hij hier minstens twee keer per maand op het menu staat. Ik kan dan ook wel zeggen dat het een van mijn favoriete recepten is. Sophie en Martin smullen er ook van, tja en Ruben is een geval apart. Gelukkig bestaan er saté stokjes;-)
Ik heb een lijstje gemaakt voor de ingrediënten voor 4 personen. Niet helemaal zoals voorgeschreven, maar wij houden nu eenmaal van meer groente en we gebruiken soms andere ingrediënten omdat we die thuis hebben.
Ingrediënten
- 2 rode ui
- 1 rode peper
- 2 knoflook tenen
- 3 (rode) paprika
- 4 cm verse gember
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 280 gram basmatirijst
- 800 gram spinazie
- 1 citroen
- 4 porties kabeljauw of koolfilet
- 1 liter groente bouillon
- (room)boter om in te bakken
- evt. peper en zout
Aan de slag, Pilav
Nou moet ik bekennen dat alle credits naar Martin gaan, hij is chef Pilav. Als we Pilav eten kook hij. Het enige wat ik doe is helpen snijden;-) Daar beginnen we dan ook mee. Snipper de rode ui fijn, verwijder de zaadjes uit de rode peper en snij deze fijn. Schil de gember en rasp of snij hem in kleine blokjes. Snij de paprika in blokjes en pers de knoflook. Zelf doen we alles in kleine bakjes of theetipjes. Heel fijn overzicht tijdens het koken.
Bereid de bouillon en laat hem nog even staan. Verhit de boter in de pan, voeg de gember, rode peper en rode ui toe en fruit het ongeveer drie minuten aan. Voeg voor een minuut de kerrie en knoflook toe en vervolgens de paprika en bak deze ook mee voor een minuutje. Voeg de rijst toe en meng het goed door elkaar. Schenk de bouillon in de pan bij de rijst en laat het op middenlaag vuur 10 tot 12 minuten koken met een dichte deksel. Roer af en toe wel even door de pan, want het is wel een gerecht wat vlot aan kan branden (bij ons dan he ;-)).
Snij de spinazie in wat kleinere stukken en voeg dit toe aan de hapjespan. Roer dit goed door en leg daarna de vis boven op het eten. Wij draaien er nog altijd wat peper op en je kan eventueel nog zout toe voegen. Stoof nu de vis in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar.
Serveer de Pilav met een partje citroen en eet smakelijk. Echt een onmeunig lekker recept waar jullie hopelijk net zo blij van worden als wij.
Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).
Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.
Wat leuk dat zo’n gerecht van Hello Fresh daarna ook nog gebruikt wordt. Dan vind ik het ook echt een goed recept.
Ja, de andere recepten hebben we niet meer gemaakt, maar dit is echt een blijvertje.
Maureen onlangs geplaatst…Pilav, maar dan net even anders