Welk kind houdt er nou niet van… Piraten en waardevolle schatten.  Hier vinden beide kinderen het fantastisch. Toen ze vier jaar waren hebben we drie maanden lang elke avond het boek Het piratenmaal van Jonny Duddle gelezen.  En nog steeds wordt hij geregeld uit de kast getrokken door onze zoon alleen leest hij nu mij voor in plaats van ik hem. Al moet ik bekennen dat de stukjes waarbij de oude fiedelaar zingt hij het boek meestal aan mij geeft hihi. In de webshop van Mijnbroodtrommeltje.nl vond ik super leuke bento piraten ringen en dat bracht me samen met het leesrondje in huize Eising op woeste spannende Yumbox ideeën en op een te gekke win actie.

Hijs de zeilen, licht het anker maatjes

Piraten lunch met winactie op Veusteveul.nlDeze stoere piraat ging afgelopen week mee naar school. Steek met een grote uitsteker twee keer een rondje uit, beleg deze met beleg naar keuze. Snij een plakje boterhamworst door midden en stempel hier kleine rondjes uit. Ik heb gekozen voor een suikeroogje, maar je kan ook een oogprikker kiezen.

Uit een komkommer stempel ik een rondje en schaaf een stukje schil en samen fungeert dit als ooglapje. De snor snij ik uit een plak kaas en ook de neus is van kaas. Met eetbare stift (maar je kan ook een stukje rode dropveter gebruiken) maak ik de mond. Erom heen leg ik dolfijnenstaart zoutjes en een babybell heb ik omgetoverd tot piraat. Heel simpel met eetbare stift (echt die dingen zijn overal goed voor).

In het middelste vakje zitten dolfijnen koekjes, te koop bij de Aldi. Wij hebben tegenwoordig in elk thema ongeveer koekjes in de kast, van safari tot boerderij en van apen tot dolfijnen, hihi. Twee gehaktballetjes worden omgedoopt tot piraten met de leuke ringen van mijnbrootrommeltje en oogprikkers erin.  In het onderste bakje wat stukjes komkommer en paprika. Want ook in een leuke trommel horen groentes te zitten bij ons.

Land in zicht

Piraten lunch met winactie op Veusteveul.nlLet op piraten!! Daar komt kapitein Paarsbaard met zijn bemanning aan. Ze zijn opzoek naar een schat vol goud. En laat die nu net onder de paprika, appel, bananen palmboom staan. Ik heb de schatkist gevuld met de chocolade munten die nog over zijn van afgelopen december. Hebben jullie ze al op? Geen probleem nog een maandje en ze liggen weer volop in de supermarkt.

De schepen zijn gemaakt van parten galia- en watermeloen en de zeilen zijn van eetbaar papier. Ook hier kwam de eetbare stift weer van pas (zoals je ziet zijn mijn tekenskills nog wat onder ontwikkeld ;-))  De piraten zijn van boogjes komkommer en een tomaatje gemaakt en het water van blauwe bessen. Een prima fruit 10-uurtje voor hongerige piraten.

 

Wij zoeken een schat

Piraten lunch met winactie op Veusteveul.nlAls ik aan piraten denk, dan denk ik aan een schat. Voor onze dochter is een schat in de Yumbox pas echt een schat als er stukjes harde worst in zit (ze lijkt zo op haar vader). De schat wordt bewaakt door een dappere piratenring. Met een letter x uitsteker heb ik piraten kruizen uitgestoken uit komkommers en Babybell.

In het water van blauwe bessen zwemmen wortelvissen. Het brood heb ik uitgestoken met een palmboomuitsteker en in het kleine ronde vakje zitten zeester zoutjes. De kersenkwark dient als landkaart. Met hagelslag heb ik de weg uitgestippeld. Vorige week vond ik bij de Action deze super leuke palmboom roerstaafjes. Te leuk en lekker met een paar druiven eraan.

Winactie!!

Piraten lunch met winactie op Veusteveul.nlNou maatjes willen jullie net als ons genieten van de verhalen uit de haven van Zuurmond aan zee? En wil je kapitein Paarsbaard en zijn bemanning volgen in de avonturen op zoek naar de schat? Dat kan nu!

Bij mijn favoriete Bruna winkel in Enschede op winkelcentrum Zuid heb ik dit te leuke boek voor jullie gescoord. Mijnbroodtrommeltje.nl heeft een leuk setje piraten ringen voor jullie samengesteld, zodat jullie kinderen het nieuwe schooljaar als dappere piraten de nieuwe spannende weken in kunnen. Als dat geen toffe prijs is weet ik het ook niet meer!

 

Wat moet je doen? 

  • Laat in een reactie onder dit bericht op Veusteveul.nl weten dat je mee wilt doen met deze winactie.
  • Volg Veusteveul op Instagram!
  • Volg Mijnbroodtrommeltje.nl op Facebook
  • De actie delen op Facebook, Twitter en/of Instagram mag, maar is niet verplicht!
  • Vind je het leuk om nog meer broodtrommel inspiratie op te doen? Volg mij (Maureen) dan op Instagram!
  • Jullie kunnen mee doen tot vrijdag 4 augustus 2018, 18.00 uur en dan duimen draaien.

Deze winactie loopt tot en met vrijdag 4 augustus 2018, 18.00 uur. De winnaar krijgt zo spoedig mogelijk bericht via mail, zorg dus dat je een geldig mailadres achterlaat. Ook zal de winnaar bekend worden gemaakt op de Facebookpagina van Veusteveul. Mocht ik binnen 48 uur geen reactie hebben zal ik een andere winnaar kiezen.

 

Leuk artikel Veusteveul.nl

Hoi! Ik ben Maureen, ik woon samen met mijn man en onze tweeling en zoals je weet… alle wijzen komen uit het oosten ;)! Ik ben dol op lezen, schrijven, bakken, koken, winkelen, zwemmen en dan het liefst met nagellak op (dan voel ik me net een zeemeermin).

Een leuk weetje, ik heb een grote voorliefde voor vintage jurkjes met petticoat. Voor ik ziek werd 2,5 jaar geleden werkte ik vol overgave en passie als pedagogisch en beleidsmedewerkster in de kinderopvang. We zijn dan hier thuis ook graag creatief bezig en knutselen er gezellig op los.

18 comments

  1. M’n zoontje had laatst een pitartenfeest op school. Dat was toch wel heel spannend. Toen hij onderweg de eerste piraat (lees: verkleed kind) tegenkwam, minderde z’n tempo aardig. Aangekomen bij school is hij uiteindelijk schoorvoetend naar binnen gegaan. Na afloop bleek dat hij een geweldig feest heeft gehad en sindsdien heeft hij het thuis ook regelmatig over piraten. Ik doe dan ook graag mee met deze winactie!!

  2. Wat een toffe winactie Maureen!!! Ik volg veulsteveul en mijnbroodtrommeltje al even (de laatste niet zo lang natuurlijk, die is er nog maar net…haha) en blijf dat graag doen voor meer bento-inspiratie! Hier thuis zit een hele stoere papa die niet kan wachten om de kids piratenverhalen voor te gaan lezen….roaaarrrr… ik doe graag mee!!!

  3. super leuk! wij doen ook graag mee mamma die begint de broodtrommeltjes een beetje onder de knie te krijgen. piraten zou wel heel stoer zijn voor mijn grote man die al naar groep 1 gaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge