Pixelhobby, dochter is bezig met een lieveheersbeestje Inmiddels een aantal maanden geleden, zag onze oudste dochter pixelhobby hij Pipoos. Samen met haar zusje bestudeerde ze het even en we gingen weg, in de auto vertelde de meiden dat het ze toch wel erg leuk leek! 

Gelukkig waren op dat moment de feestdagen nog in het vooruitzicht en bedachten we dat het en prima idee was voor de feestdagen!

De kinderen kregen op verschillende momenten pixels van ons maar ook van familie. Ze zijn er echt heel regelmatig druk mee, net als dat ze nog steeds fanatiek zijn met strijkkralen en loonelastiekjes. Zelf vind ik pixelhobby het wat op ministeck lijken, ik noem het als ik het uitleg ook “het nieuwe ministeck”.

Met het hele gezin aan het pixellen (nieuw werkwoord, haha)Tijdens de kerstvakantie kochten de meiden zelf beide een compleet set, de jongste eentje waarvan een ze een giraffe kon maken. De oudste kocht alles om een lieveheersbeestje te maken en ik, ik kocht ook een set! Zo zijn we samen lekker aan het ‘pixellen’ geweest!

Pixelhobby, wat is dat?

Pixelhobby Lieveheersbeestje in de maak Pixelhobby zijn pixels, op één matje zitten 140 pixels van 2x2mm in één kleur. Er zijn ruim driehonderd kleuren met elk een eigen nummer. Naast de pixels heb je ook de basisplaat nodig waar je de pixels op kan doen. Behalve platen heb je ook medaillons of zoals onze dochters ze noemen sleutelhangers!

Er zijn overal patronen te koop, zelfs ook vrij verkrijgbaar en er bestaat een mogelijkheid om je eigen foto om te zetten in een patroon! Er zijn op internet foto’s te vinden van grote pixelschilderijen, ingelijst en wel. Echt prachtig wat er allemaal mee kan en hoe het er dan uitziet!

Bij de patronen zitten lijstjes met kleurcodes en de hoeveelheid matjes die je nodig hebt, eigenlijk heel simpel!

En kleine kinderen?

Pixelhobby XL voor onze vijfjarige!De originele versie is in mijn ogen niet geschikt voor kleinere kinderen, te klein en te veel gepriegel. Onze dochter van vijf kan er mee uit de voeten, maar nee echt geschikt is het (nog) niet voor haar.

Voor de jongere kinderen is er Pixelhobby XL, deze pixels zijn groter ze zijn 4x4mm! Er zitten 60 pixels op een matje en er zijn (ik dacht) 30 kleuren van, deze zijn niet genummerd. Ook voor deze XL versie zijn er patronen te koop en op internet te vinden.

Wat kost pixelhobby?

Wil je iets groots maken dan ben je uiteraard meer geld kwijt als dat je wat kleins maakt.

De prijzen op dit moment (januari 2015) bij Pipoos zijn:
Pixelmatje € 0,30
Pixelmatje XL € 0,35
Basisplaat 61x61mm € 1,–
Basisplaat 10×12.5cm € 2,95
Medaillon € 1,25
Zwaluwstaartje € 0,15

Er zijn ook diverse pakketjes te koop, voor de XL variant zijn er pakketjes vanaf € 6,95 en voor de gewone versie zijn er pakketjes vanaf € 4,95. In deze setjes zitten naast de pixels en basisplaat of medaillons ook een patroon of soms een aantal patroontjes.

Ken jij Pixelhobby? Gebruik je het misschien of de kinderen?

* Deze blog is op eigen gelegenheid geschreven, het is geen gesponsorde blog. Deze blog is gebaseerd op de ervaring n.a.v. kopen van Pixelhobby , leuke dingen wil ik graag delen, persoonlijk haal ik geen voordeel uit deze blog.*

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge