Swimkick... echt leren zwemmenIn een gesprek laatst met een collega kwam het op sauna’s en (in) zwembaden maar ook een naaktstrand kwam ter sprake. Dingen waar je mij zelden of nooit tegen zal komen, het gesprek zette me aan het denken en zo kwam dit artikel te stand. Wat zijn nu dingen waar je mij echt niet zomaar tegen zal komen? Ik zet ze op een rijtje!

Een aantal plekken waar je mij echt niet zal tegenkomen die roep ik zo, dat zijn plekken die mijn omgeving direct zal beamen. Andere plekken zijn minder voor de hand liggend, maar ook daar zal je me niet tegenkomen! Hier komen ze.

Sauna

Alleen het idee krijg ik het al warm van, ik heb het er niet zo op. Heb het ooit één keer geprobeerd en ben als een gek er weer uit gegaan, niets voor mij! Daarbij ik hou niet van mezelf in badpak en al helemaal niet in mijn blote kont, dus ik pas als het gaat om het bezoeken van een sauna.

Zwembad

Dan bedoel ik niet het toekijken als mijn kinderen zwemmen, maar wel zelf zwemmen. Je kan je niet indenken wat voor een hekel ik aan zwemmen heb. Ik heb er dus echt helemaal niets mee, ik wil alles doen maar het water ga ik liever echt niet in.

Toen de kinderen klein waren zijn we wel eens wezen zwemmen en vorig jaar ben ik in het Disney hotel ook wezen zwemmen, maar was er in een half uurtje klaar mee. Voor mij voorlopig even geen zwembad meer wat dat betreft!

Schoolreünie

Aan de tijd van vroeger heb ik niet zoveel herinneringen, geen grote pluspunten. Althans als het gaat om de medeleerlingen en de sfeer. Wel aan bijvoorbeeld aan het onderwijs wat ik kreeg, ik heb met veel plezier dat gevolgd… maar dat is het dan ook wel. Om die reden zou ik niet snel of eigenlijk liever niet naar een schoolreünie gaan.

Er zitten weinig leuke en fijne herinneringen vast aan die tijd, deels omdat ik ze me niet meer kan herinneren en deels omdat het gewoon kennelijk niet leuk en fijn genoeg was. Ik zou dus ook niet zomaar een reünie bezoeken van één van mijn opleidingen.

Ikea met feestdagen

Ooit één keer hebben we ons er gewaagd, de ikea tijdens twee de kerstdagn of paasdag… zoiets. Man, wat een drama! De ikea is één van onze favoriete winkels maar niet met feestdagen of iets, dan kan je over de kopen lopen, je staat een uur in de rij voor iets te eten of te drinken om over de schoonheid van de toiletten en de luchtjes van medeshoppers maar niet te spreken.

Dus Ikea, JA! Feestdagen en Ikea, NEE!

Een ‘k weet niet hoeveel sterren hotel

Nou ja eigenlijk een drie sterren hotel ook al niet, maar misschien wel per ongeluk een keertje in een twee sterren hotel. Ik zou mezelf gewoon niet op mijn gemak voelen en daarnaast, het is gewoon te duur!

Ik bedoel, zie je me al gaan… spijkerbroek of bij uitzondering eens een keer een jurk of een pantalon, een sporttas of big shopper met de benodigde spullen en daar komt Nathalie binnen wandelen in een (geen) sterren hotel. Je zal mij eerder tegenkomen in een simpel hotelletje met logies ontbijt!

All inclusive (alles geregeld) vakantie

Voor mijn gevoel zal ik dat nooit snel doen, een all inclusive vakantie. Dat er elke keer van alles voor je klaar staat, telkens aanschuiven aan een tafeltje binnen het hotel of het resort. Nee, dank je… liever niet. Als je daarnaast ook nog alle uitjes hebt gepland en afgesproken zou ik echt gek worden!

Onlangs las ik een artikel van een vader en moeder die dit heerlijk vinden, met de kinderen naar een compleet verzorgde reis. Een resort all inclusive, op bepaalde tijden staat het eten klaar en ook de trips zijn gepland en afgestemd, maanden van te voren weten ze al wat ze gaan doen en dat het met de massa mee is. Het lijkt me verschrikkelijk! Gelukkig verschillen meningen en belevingen.

Wintersport

Sneeuw is leuk… bergen en natuur is leuk maar je zal me niet op een bergtop tegenkomen op de latten! Dat is echt helemaal niets voor mij, ik kan het niet en het hoeft voor mij dan ook echt niet. Geef mij dan maar een lekkere warme chocolade melk in een tentje al kijkend naar al die fanatiekelingen.

Ik ben het type dat met een kapot lijf thuis zal komen van een dergelijke vakantie, met dat gevoel en die wetenschap laat ik het dus maar links liggen.

Glazen brug

Okay, hoogtevrees is een groot woord, denk ik! Maar ik ben geen fan van diepe gaten en ravijnen mis ik er maar niet in hoef te kijken. Op een flink ladder of in een toren is het me prima… maar een glazen brug langs een berg of boven een ravijn? Nee daar zal je me niet vinden!

Een poosje geleden las ik een artikel over de glazen brug in Shiniuzhai National Geo-park in Pinging, nou van mijn levensdagen niet dus. Ja ik kijk wel vanaf de zijlijn maar erop? No Way! Je zal me er echt niet tegenkomen!

Wat zijn plekken waar jij niet graag heen gaat of waar je echt niet zal worden gezien?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

 1. Leuk lijstje! Wintersport, de IKEA en de schoolreünie staan ook op mijn lijstje van plekken waar je me niet kunt vinden. Zwemmen en de sauna vind ik wel heerlijk.
  En er is een viersterrenhotel waar ik toch best wel regelmatig kom, je kunt er echt heerlijk eten en slapen, maar kan gewoon in spijkerbroek hoor!
  Leuke blog heb je, ik ga je volgen.

  ps, ik zag in je tags voorbij komen dat je ook schminkt, leuk! Zijn we soort van collega’s 😉
  Jenn onlangs geplaatst…Kilo’s Knallen: ik ga door met Sportplan NederlandMy Profile

  1. Hoi Jenn, Welkom op Veusteveul!
   Grappig wel wat overeenkomsten dus, maar goed dat er verschillen zijn… anders zou het te druk worden in het zwembad en de sauna 😉

   Ik schmink inderdaad, al moet ik bekennen dat ik even ‘schminkmoe’ ben! Kan geen vlinder, tijger, frozen of weet ik veel wat zien. Maar dat komt wel weer in de toekomst!

 2. Mooi lijstje! Sauna zal je me ook niet zien, alleen het idee al, laat maar.
  Zwemmen vind ik heerlijk, alleen zo jammer dat het in zwemkleding moet.
  All inclusive vakantie lijkt me ook niks. Ik wil zelf alles bepalen ipv dat een ander dat voor me doet.

  Wintersport en een vier of vijf sterrenhotelel, heerlijk! Nooit gedacht aan kleding eigenlijk. Loop er gewoon in zoals altijd, dus ook in spijkerbroek 😉
  marieke onlangs geplaatst…Bye bye MarchMy Profile

 3. Leuk lijstje! Ik was ook nooit van de Sauna, gewoon omdat ik niet naakt wil. Mijn beste vriendin heeft me toen op onze verjaardag (we zijn tegelijk jarig) meegenomen op badpakkendag en toen vond ik het best gezellig. Zwemmen in een zwembad doe ik vooral omdat mijn dochtertje dat erg leuk vind. Die glazen brug echt brrrr… daar zal je mij ook niet vinden. Ik heb wel extreme hoogtevrees… Als een trap gaatjes heeft (je weet wel van die ijzeren of alliminum wat het ook is… no way! Ik kan dan gewoon letterlijk niet meer lopen. Me hoofd zegt dees die been nu omhoog, maar me benen weigeren haha.
  Daisy Dingen onlangs geplaatst…Onderweg naar ElfiaMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge