PokemonGo Volgens mij ben ik in de minderheid als het om PokémonGo gaat, ik heb er niets mee… en als mensen erover beginnen, voor de zoveelste keer voor mijn voeten lopen of te pas en te onpas ergens lopen waar ze niet thuis horen ben ik er nog verder klaar mee. Kortom, nee voor mij geen PokémonGo.

Van de week zat er een Pokémon bij ons op het balkon en de dag ervoor zat er ééntje net voor ons huis op straat… er kwamen echt tientallen mensen op af. Maar Krabby is gevangen door vele liefhebbers, hopelijk blijft hij nu weg!

PokémonGo in de wijk

Afgelopen zondag en maandag was het al druk in de straat… er waren vier Pokémons en een pokémonstop werd me verteld. Dinsdag was er een Pokémon op de hoek bij ons huis, bleek bij nadere inspectie door de buurman om Krabby te gaan.

Vervolgens gisteren kennelijk een Pokémon op het balkon, tja… okay gelukkig zat het scherm naar beneden maar toch raar een aantal van die mensen met een telefoon (of tablet) voor hun snufferd voor ons balkon!

Verder schijnen er nogal wat plekken bij ons in de buurt te zijn waar ze ballen kunnen halen, ze komen en gaan namelijk om die beesten te vangen. En een heuze ‘gym’ waar ze kunnen vechten of trainen ofzo. Kortom, Pokémon rijke buurt naar zeggen!

Pokémon en ons gezin

Persoonlijk vind ik het helemaal niets, nu ben ik ook geen spelletjes speler… de man in huis wel maar PokémonGo heeft hij (nog) niet. De kinderen zijn sinds afgelopen dinsdag bij opa en oma en die hebben ‘voor de kleinkinderen’ PokémonGo geïnstalleerd.

Het schijnt zelfs zo gek te zijn dat (vooral) opa met de kinderen rond rijdt in de auto en wandelt om die dingen te vangen… kortom, het zal mij benieuwen hoe en of de meiden nog naar huis willen vanmiddag!

Hier thuis zijn we het vooralsnog niet van plan het spel te gaan spelen en te downloaden, al genoeg van die Pokémonfreaks hier rondlopen en de meiden spelen het maar bij opa en oma…

Wat vind ik grappig?

PokemonGo in de straat....Trainers vast leggen op de foto of aan ze vragen of ze hem gevangen hebben. Vooral de wat meer ‘volwassen’ mensen… dan verschieten ze van kleur of ze lopen snel weg!

Als wij buiten in de gezamenlijke tuin zitten zien we geregeld Pokémon spelers voorbij wandelen, ook buren lijken het spel te spelen. Je hoort zo nu en dan geroep als er iets is gevonden, kortom… gekte rondom een spel!

Ik ben overigens wel benieuwd hoelang deze hype zal gaan duren, een paar weken, maanden of misschien wel langer? Ik ben benieuwd!

Speel jij PokémonGo? Wat vindt jij van deze hype?

 

 

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

8 comments

 1. Hahahaha hahaha, ik heb hier zo om moeten lachen! En dat opa in de auto rondrijdt met de Kids op Pokemonjacht!!! Hahahaha! Briljant! Ik zelf heb er niets mee. Weet niet eens hoe het moet.

  1. Hier ook geen idee verder…. ben bang dat de meiden me het straks haarfijn uit gaan leggen! Ze hebben door heel Wageningen gelopen en gereden… spontaan zijn ze de logeerhond van mijn ouders gaan uitlaten

  1. Nee, heb er echt niets mee…
   Vandaag waren we even in Valkenburg en de meisjes liepen met de telefoon van opa en oma, ik heb ze een tijd gegeven waarop het klaar zou zijn. Vervolgens telefoons weg en klaar!

 2. Ik heb het even gespeeld, omdat ik nieuwsgierig was. De ‘voorganger’ (Ingress) heb ik wel op mijn telefoon staan, ik weiger er alleen een internetbundel voor aan te schaffen. Ik zie ook wel de voordelen van deze hype, in tegenstelling tot een aantal eerdere hypes; mensen komen eerder buiten, en het biedt mogelijkheden om met elkaar in gesprek te komen. Al viel dat wat mij betreft tegen bij dit spel, je ziet niet welke (en óf er) spelers in de buurt bezig zijn zoals bij Ingress, en de chatfunctie hebben ze ook niet overgenomen.

  Ik denk wel dat het inderdaad een hype is. De meeste mensen die het spelen zijn nieuwsgierig door alle aandacht er omheen volgens mij, en op een gegeven moment is het wel klaar.
  Jantine onlangs geplaatst…Help, ik moet mijn kleding combineren!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge