Praia do CarvoeiroAls je me een beetje volgt weet je dat we momenteel (nog) in Portugal zitten, ik met ons gezin! We verblijven in Praia do Carvoeiro in Casa Segundo Paraiso. We hadden het geluk om de eerste dagen tussen de 28 en 35 graden te hebben met veel zon, maar ook de eer om de eerste regenbuien te hebben sinds zeven maanden. Kortom, aan de ene kant mazzel met het mooie weer, tegelijkertijd balen dat juist nu die eerste regen uit de lucht moest komen!

Praia do Carvoeiro

Carvoeiro is van oorsprong een vissersdorp, in de jaren zestig is het uitgegroeid tot een populaire badplaats. Het plaatsje Carvoeiro is een stad in de Portugese gemeente Lagoa en heeft momenteel een kleine 2900 inwoners, met een oppervlakte van 12,8 km².

Carvoeiro heeft een leuk en gezellig centrum en een grillige, maar fraaie kustlijn. Het strand bestaat uit meerdere baaien, elk strand ligt tussen steile rotswanden in. Behalve zon, zee en strand richt Carvoeiro zich ook op golf- en watersporttoerisme.

Geen zon, zee en strand types

Wij zijn geen zon, zee & strand aanbidders, wij ondernemen liever dingen en gaan s’morgens of s’avonds een poosje naar het strand. Dit is dan ook precies de reden waarom wij in oktober gaan en niet in juli of augustus. We hebben al een aantal dagen het strand bezocht maar meestal in de avonduren.

We houden van het strand, maar niet om ons op een lakentje in het zand te laten zakken en een mooi  kleurtje op te doen. Geef ons maar zand tussen onze tenen, water langs onze benen, het zoeken naar schelpen en het maken van foto’s!

Wat hebben we allemaal gedaan?

We hebben al heel wat ondernomen in een kleine week! We vermaakte ons meerdere dagen in Carvoeiro vertoefd, gewoon omdat het dicht bij is en er genoeg te doen is! Daarnaast zijn we naar Albufeira, Monchique (Fóia, hoogste punt van de Algarve) en Portimão geweest. Bijna vergeten… we hebben ook de Zoo Marine bezocht met de meiden!

Zaterdag probeer ik een weekoverzichtje te plaatsen met kort wat we allemaal hebben gedaan en volgende week probeer ik er meer over te schrijven op mijn blog. De plaatsen en onze ervaringen verdienen gewoon meer dan ‘even snel’ in een weekoverzicht of samenvattende blog!

Een weekje maar…

Praia do CarvoeiroIn verhouding tot de meeste vakantiegangers hier zijn wij er maar eventjes, namelijk een weekje. We kwamen afgelopen vrijdag om 21.00 uur aan bij het huisje en komende vrijdag rond 11.30 uur vertrekken we al weer!

De tijd vliegt, het is inmiddels al weer donderdag. De laatste dag waarop wij iets zullen gaan ondernemen, als het goed is gaan we eind van de dag varen, we gaan gedurende twee uur de grotten en rotspartijen bekijken vanaf de zee. Verder verwacht ik dat we vandaag nog even wat rond kijken in de directe omgeving van Lagoa en Carvoeiro.

En dan morgenochtend de auto wegbrengen, daarna pakken we de bus naar het vliegveld om vervolgens weer huiswaarts te gaan. Onze vakantie zit er gewoon al weer bijna op, het is bizar snel gegaan en we vinden het allemaal jammer dat het alweer (bijna) voorbij is.

Nu maar weer sparen voor een volgende keer naar zo’n mooi vakantieadresje, het zal wel een aantal jaren duren vrees ik!

Heb jij al herfstvakantie? Zo ja, heb je leuke dingen gedaan? Zo nee, ga je nog leuke dingen doen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge