Slechts een weekje oud en nu al weer negen!Acht jaar geleden was ik bijna aan het einde van de zwangerschap van ons eerste kindje. Zwangerschapsdiabetes, hoge bloeddruk en nog wat meer ‘gedoe’ speelde toen. Ook waren er wat zorgen om onze dochter. Ze was relatief klein maar vele langer kon ze niet in mijn buik blijven.

Zo’n week voor de geboorte van onze dochter gaat het bij mij altijd een beetje kriebelen. Dan kijk ik terug naar een voor mij best wel lastige periode waarin ik zelf al langere tijd thuis was door onder andere een hoge bloeddruk en zwangerschapsdiabetes waarbij ik ook insuline gebruikte en onder strenge controle stond van de gynaecoloog en internist.

Mijn blogje van toen

Een aantal fragmenten uit mijn blogje van 19 maart 2007 op mijn blog destijds…

“Echo was goed.. bloeddruk was binnen de perken al neemt het vocht dus behoorlijk toe en de onderdruk stijgt ook langzaam. Om die reden heb ik morgen weer een dag opname.”

“Morgen word ik opgenomen en dan gaan ze proberen te ‘primen’ of terwijl de boel week proberen te krijgen.  Zodat de bevalling ingeleid kan worden, maar het is dus maar de vraag hoe of wat het gaat lopen. Er zijn drie optie’s…”

“De niet stabiele suikers, het vocht en de oplopende onderdruk is toch reden dat ze de baarmoedermond rijp gaan proberen te maken en kijken of er ingeleid kan worden zodat de kleine deze week nog ter wereld komt. Het kan wel een lange en zware week worden zei de gyn al… dus geduld.. maar goed er gaat iets gebeuren.”

“Morgen gaat moeders met me mee, manlief gaat ‘gewoon’ werken het kan allemaal nog wel heel de week duren en zijn vrij dagen kan hij beter straks gebruiken als de kleine er is. Dus lossen we het zo op!”

 Mijn zwangere buik... ruim 38 weken zwanger, 19 maart 2007
Mijn zwangere buik… ruim 38 weken zwanger, 19 maart 2007

Het duurde en het duurde…

Het heeft toen nog een aantal dagen geduurd, later die week is onze dochter geboren. Het heeft wat voeten in de aarde gehad. Ze was domweg nog niet klaar om geboren te worden, maar het was ‘veiliger’ om haar te laten komen. Inleiden is een lastig, soms lang en relatief zwaar traject. Maar hé we hebben nu een mooie dochter van al weer bijna acht jaar!!

Volgende week zal ik nog een stukje plaatsen over haar geboortedag en onze kennismaking met dit wondertje die we na een aantal jaren met een kinderwens in onze armen mochten nemen.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge