Problemen met de site... wat een ellende!Ongelooflijk gebaald heb ik afgelopen week! Een week of twee geleden merkte ik dat mijn site niet lekker werkte. Alles nagekeken te hebben kon ik maar ook mijn host niets vinden. En dan halveren in eens je bezoekersaantallen om vervolgens nog verder te dalen naar een soort van ‘verdrietig dieptepunt’! Dat is niet leuk!

Zoeken naar het probleem

Toen bedacht ik me eens nog wat verder te gaan kijken. En inderdaad, op zoektermen waar ik altijd wel goed te vinden was is het nu verleden tijd. De site werd niet meer zo vaak geïndexeerd, de bezoekersaantallen liepen terug en nee ik had geen penalty’s of iets gekregen. Maar wat was het dan?

Eigenlijk was er niet echt een ‘kant en klaar’ antwoord! Het is zoals het er nu uitziet een combinatie geweest van de nieuwe versie van WordPress, twee plugins en het wordpress “theme” dat erop stond. De site werd onmogelijk traag en alle al eerder genoemde feiten.

Nu zijn mijn bezoekers aantallen niet zo belachelijk hoog, maar als ze dan in eens zover zakken dat zelfs ik ga denken van ‘Ships, hier klopt iets niet!’ dan is er wel wat aan de hand. En ja… dat was er ook!

Erg balen maar het lijkt nu allemaal opgelost… gelukkig!

Nieuwe site!

Uiteindelijk na wat mailtjes heen en weer heeft mijn host een backup terug gezet van toen het ‘iets beter’ was als afgelopen woensdag toen alles echt mis ging.

Vervolgens een ander wordpress thema erop gezet en met succes, het verbeterde al snel! Helaas werkte de plugins allemaal nauwelijks meer, dus daar was veel eer te behalen.

Nu alles weer goed lijkt te werken, de verloren berichten weer terug geplaatst zijn (helaas wel reacties kwijt geraakt, sorry!) hoop ik dat mijn site weer gezien en gelezen zal worden.

De stijgende lijn is weer ingezet, binnen een dag! Gelukkig!

Welkom op mijn nieuwe, oude site!