Staatsloterij Puur GelukErgens in december belde mijn zusje, ik stond bij de Hunkemoller bh’s te passen en beloofde haar snel terug te bellen. Nadat ik de winkel uitliep belde ik haar, ze vertelde dat we naar RTL moesten voor Speelgoedbank Wageningen. Ergens bleef het in mijn hoofd hangen en knagen waarom ik nu weer? We hebben meer bestuursleden, maar volgens de ‘medeplichtigen’ wilde ze de initiatiefneemsters graag in de studio… Ja, ja...

Er ging van alles door mijn hoofd, wat nu Speelgoedbank bij een landelijke zender, vast niet! Of toch wel? Toch niet privé iets hé? Natuurlijk is het zo dat ik blog, regelmatig op facebook zit, twitter en instagram gebruik, dus ja… mensen weten best wel wat over je al weten ze niet alle ins en outs. Het voelde ongemakkelijk, het gevoel hebben dat het niet klopt maar je vinger er niet 100% op kunnen leggen.

We moesten in Amsterdam naar de studio, we besloten eerst even naar de Amsterdamse poort te gaan om wat te eten en te winkelen. Daarna vertrokken we richting de studio.

Puur Geluk, dus toch!

We parkeerde onder het grote gebouw en samen met veel andere liepen we omhoog en gingen we naar binnen. Een lange rij mensen die zich kwamen aanmelden, ik hoorde in de rij voornamelijk mensen die zich hadden aangemeld als publiek. Ik Toegangskaarten Puur Gelukdacht nog, wie gaat er nu geheel vrijwillig in het publiek zitten voor de lol? Met de kans om op televisie te komen? Het zou niet mijn idee van een leuk en gezellig uitje zijn.

Bij de balie kregen we kaarten, op naam en met een nummer ik dacht nog “Ships, rij 1, gelukkig vak C vast niet helemaal vooraan!” Vervolgens was er nog een dik uur wachttijd, we besloten om nog even wat te drinken. Inmiddels was er een “gangmaker” die zo nu en dan eens liet weten hoelang het zou duren en welk vak wanneer naar binnen moest.

Ondertussen raakte we aan de praat met twee andere dames die stonden te wachten, zij hadden zich aangemeld als publiek. Het was ondanks de drukte en het lange wachten gezellig om de tijd zo door te komen!

De studio van Puur Geluk in…

Per vak gingen we naar binnen, eerst vak A, dan B, gevolgd door C en als laatste D. We liepen binnen en shit onze namen op een stoel toch wel behoorlijk vooraan… euh, dat is toch niet de bedoeling? Ook de dames naast me hadden dit gevoel, zo van iets klopt er niet!

Toen iedereen zat werden er nog lege stoelen opgevuld of weggehaald, camera’s werden verder neergezet er werden wat beelden gemaakt en ja hoor we moesten klappen, zingen, staan, zitten en weer staan… nog eens klappen, wel in de maat graag en er ook nog vrolijk bij kijken. O, ja niet vergeten vak D, jullie mogen niet gaan staan tijdens de opnames, staan is alleen voor van A tot en met C!

De beste man was een leuke  “publieksopwarmer” en wist het leuk te brengen en te zorgen dat het gezellig was! Eentje met de grappige insteek, leuk!

En ja… je hebt misschien gezien waar we zaten, mijn zus en ik,  mocht je Puur Geluk afgelopen woensdag hebben gekeken, vak C rij 1 is toch best wel vooraan. Maar we zaten wel in een gezellig vak met leuke mensen, dat maakte het toch wel een beetje goed!

Puur Geluk, waarom wij?

De opnames voor de show gingen van start, flink klappen, swingen en meezingen! Tot Nance er is en we gaan zitten. Het gaat nu echt beginnen!

Nance schuift wat heen en weer door de studio, een pakket voor de groentetuin van mensen die de gekweekte producten vervolgens naar de voedselbank brengen! Een bakfiets voor een ondernemer, een hondenrolstoel voor een prachtige hond, een Canta voor dame die niet zonder kan en daarbij een cd speler en de door haar gewenste cd’s van André Hazes! Maar ook een baan voor een enthousiaste, jonge man met als beperking zijn doofheid en mooie koffers vol spullen voor een mooi project in het buitenland.

Een erg aangrijpend verhaal van een jonge mama waarvan de vriend vroegtijdig is overleden. Ze vroeg op Facebook om oud servies om high tea’s te kunnen gaan organiseren voor prinsesjes! Als verrassing was haar binnenkort te betrekken bedrijfsruimte al helemaal omgetoverd en klaar om in gebruik te worden genomen! De tranen stonden bij een groot deel van het publiek in de ogen.

Vervolgens kwam er een berichtje op het scherm in de studio, het ging over Symphonica in Rosso van Marco Borsato. Nance ging het publiek in, de rij achter ons! Ik keek mijn zusje aan en wist genoeg, zie je wel! En ja hoor een ingekorte versie van mijn bericht dat ik op Facebook plaatste verscheen op het beeldscherm en kreeg een microfoon voor mijn snufferd, of ik iets kon vertellen over het bericht dat ik plaatste.

De dag van de uitzending, afgelopen woensdag kregen we bericht dat er een aantal items waren ingekort en niet zouden worden uitgezonden zoals opgenomen. Het item waar wij in zitten is flink ingekort, ook het interview met mij is eruit gehaald… en misschien maar goed ook!

De aanleiding voor de redactie van Puur Geluk

Mijn Facebookbericht die kennelijk is gevondenIn mijn enthousiasme plaatste ik het bericht hiernaast op Facebook, een dag na ons feestje in het ZiggoDome afgelopen oktober. Ik heb mezelf nooit gerealiseerd dat iemand hier iets mee zou kunnen of willen doen, waarom zouden ze immers?

De redactie van Puur Geluk nam contact met Melissa, zij bracht de redactie in contact met mijn zusje en zo is het balletje gaan rollen.

Voor zover ik het heb gehoord is er van alles besproken, van kaartjes voor Marco of een pretpark tot items op mijn bucketlist. Mijn bucketlist vonden ze mooi en bescheiden, het was iets lastiger om daar iets mee te doen.

De wens van onze oudste en daarmee ook van mij en onze jongste dochter, naar Marco, gaat dus in vervulling. Als het goed is met het hele gezin, de meiden, de man in huis en ik. We hebben nog geen details gekregen dus het is nog even spannend hoe, wat en wanneer.

Echt nooit, maar dan ook nooit had ik verwacht dat wij op de één of andere manier op deze manier verrast zouden worden.

Redactie van RTL’s Staatsloterij Puur Geluk, maar zeker ook de medeplichtige Melissa en Miranda, bedankt… al met al super lief. Wij gaan genieten van ons uitje naar Marco Borsato, we kunnen niet wachten!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge