Recept voor ijsjesHet is vast wel opgevallen, ik probeer een poging te doen om de de Mama Challenge 2017 vol te maken! Nu moet ik zeggen, ik zal niet alle opdrachten doen gedurende de zomer. Onze schoolvakantie is al voorbij en ik ben er nog mee bezig, gewoon omdat het leuk is! Binnen de Challenge kan je kiezen of je een recept voor ijsjes of voor fruitwater online zet, maar waarom kiezen als je ze ook allebei kan doen? 

IJsmonsters

Wij zijn hier thuis gek op ijs, als ijssalon Cicuto open is zijn we daar toch wel geregeld te vinden. Maar om nu elke keer naar de stad te gaan voor een ijsje is ook wat overdreven. Daarom kopen we regelmatig waterijsjes voor in de vriezer, maar nu sinds een jaar of drie maken we ook zelf ijsjes.

Onze kinderen eten graag het Italiaanse ijs van de ijssalon, maar zijn ook wel gek op een Cornetto of Magnum en ja… daar kan ik niet tegenop als het om zelf ijsjes maken gaat. Toch hebben we wel wat ijsjes gevonden waar de meiden best van kunnen genieten, het is immers niet altijd chocolade en roomijs tijd!

Wat maken we zelf?

IJs dus, dat maken we zelf… van simpele ‘waterijsjes’ met Coolbear of iets anders wat smaak geeft aan het water. Maar ook van fruitwater maken we ijsjes, deze vind ik persoonlijk het lekkerst als er dan ook nog wat stukjes fruit in zitten! Maar ook ijsjes van gepureerd fruit met een beetje Griekse Yoghurt smaken prima!

De ‘simpele’ waterijsjes met een smaakje zijn hier toch nog het meest populair bij de meiden, voor mijzelf geef ik de voorkeur aan (wat grover) gepureerd fruit met een beetje water en Griekse Yoghurt.

De recepten

Fruitwater ijsjes

Keek op de week #019Een glazen fles vul ik met water, en daar doe ik het fruit in waar ik de ijsjes van wil maken. Deze fles zet ik een dag in de koelkast zodat de fruitsmaak zich goed vermengd met het water. Daarna giet ik het water in ijsjes vormen, de meest gebruikte hier zijn momenteel de ‘callipo’s’.

Welke smaken “fruitwater ijsjes” hebben we al eens gemaakt?

♥ Aardbei en Framboos

♥ Sinaasappel en Aardbei

♥ Limoen en Munt (meer voor volwassenen als kinderen)

♥ Aardbei

♥ Framboos, braam en aardbei

Recept voor ijsjesFruit ijsjes

Als je, net als ik liever ‘echt’ fruit in je ijsje wil kan je ook fruit pureren, water toevoegen en het invriezen in ijslolly vormen. Als het al fruit is met wat meer vocht moet je er wat minder water toevoegen als dat je anders zou doen.

Je kan hierbij gewoon het fruit kiezen waar jullie van houden, iedereen heeft zo zijn of haar voorkeur! Voor ons is aardbei en framboos veruit favoriet!

Yoghurt fruit ijsjes

Dit is toch wel mijn favoriet… als ik ijsjes voor de kinderen maak pureer ik het fruit echt tot moes, zelf hou ik van wat meer grovere stukjes fruit in mijn ijsje. Ik gebruik hier vooral fruit en voeg een paar eetlepels (Griekse) yoghurt toe, als de yoghurt dik is voeg ik nog een klein beetje water doe voor ik het in de vormen doe.

We hebben nog maar een paar smaakjes geprobeerd van het yoghurt ijs, waarbij banaan met aardbei verrassend lekker was!

De fruit soorten die we al eens hebben gebruikt:

♥ Banaan en aardbei

♥ Aardbei

♥ Framboos en aardbei

♥ Mango

Tip voor wat zoeter ijs!

Tot op heden maak ik alles zonder iets extra’s toe te voegen om het wat zoeter te maken, nu kreeg ik onlangs de tip om eens te proberen wat honing toe te voegen om het zoeter te maken. Het schijnt dat veel recepten die online beschikbaar zijn gebruik maken van (poeder) suiker, maar honing zou een goede vervanging daarvan moeten zijn!

Nu ligt onze vriezer nog vol, dus hier moet eerst alles op… daarna ga ik het zeker eens proberen! Denk dat de dames ze dan nog wat lekkerder vinden.

Maak jij wel eens zelf ijs? Zo ja, vertel me je recept en tips voor deze beginnende ijsjes maakster!

 

 Loading InLinkz ...

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge