Op heel het internet kleurt het alle kleuren van de regenboog, profielfoto’s op Facebook en zelfs het witte huis is gehuld in alle kleuren van de regenboog! En waarom?? Omdat het Amerikaanse Hooggerechtshof alle beroepszaken omtrent de legaliseren van het homohuwelijk heeft afgewezen…. tja natuurlijk super mooi, maar daarmee zijn is homofobie nog niet algeheel geaccepteerd, wat in mijn ogen nog veel mooier zou zijn!

Door de beslissing die gevallen is in het Amerikaanse Hooggerechtshof is het homohuwelijk nu legaal in alle staten waar beroep was aangetekend tegen de legalisering. In elke staat van de VS kan je nu trouwen ongeacht het geslacht van je partner, super! In Nederland mag iedereen sinds 2001 met elkaar trouwen, we waren het eerste land waar het mogelijk was.

Maar om nu om deze reden alles te voorzien van regenboogjes (profielfoto’s, in het beheer van Wordpress zit bovenaan een regenboog maar zelfs het witte huis) gaat me wat ver.

Mijn profielfoto ga ik pas aanpassen als je ten alle tijden van iemand mag houden, dat je mag trouwen en elkaars hand mag vast houden ongeacht het geslacht en het land waar je woont. Dat stellen van hetzelfde geslacht niet meer worden nagewezen, worden uitgescholden of worden gestraft voor hun geaardheid. Kortom, dat ze écht geaccepteerd worden en niet alleen voor de wet!

Heb jij je profielfoto aangepast? Wat vindt jij ervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge