Persoonlijke blog! Relaxter levenRelaxter leven? Wie mij een beetje kent weet dat ik nogal, noem het serieus, kan zijn en wat sneller als gemiddeld beren op de weg zie. Maar voor nu kan ik alleen maar zeggen dat ik me wat relaxter voel en wat rustiger ben. Ondanks dat ik genoeg om handen heb om me mee bezig te houden!

Bezig blijven is voor mij iets wat ik nodig heb, maar wel gedoseerd!

Relaxter leven, kan dat?

Ja dat kan, al weet ik dat het maar weer tijdelijk is! Voor nu kan ik even genieten van de rust. Even niet elke keer naar ziekenhuizen, specialisten of op gesprek ergens. Gewoon even Nathalie, partner, mama en collega zijn! Voor het grootste gedeelte zelf bepalen hoe ik de lege plekken in mijn agenda opvul, erg prettig!

Het gevoel van vrijheid hebben, om even ‘zomaar’ met iemand wat af te spreken of even met de meiden naar buiten kunnen gaan naar schooltijd.

Ondanks dat ik altijd bezig ben, toch relaxter!

Het is niet zo dat ik nu nog maar weinig doe, ik heb (al dan niet tijdelijk) één van mijn vrijwilligers baantjes even aan de kant gezet vanwege de vele bezoekjes die we afleggen voor onze oudste. Dat is het enigste dat ‘echt’ weg is voor nu, daarnaast doe ik nog genoeg andere dingen.

Relaxter leven - kleding makenNaast dat ik moeder en partner ben, ben ik ook werknemer, eigenaar van deze blog, maak ik zelf kleding voor de meiden, vrijwilligster en bestuurslid bij St. Speelgoedbank Wageningen en vrijwilligster bij Wageningen45.

Omdat mijn partner, vader van de meisjes fulltime werkt heb ik de meeste zorg over de kinderen. Ook de meeste bezoekjes aan ziekenhuizen, artsen en specialisten (met uitzondering van de tandarts) komen voor mijn rekening, net als de wekelijkse groepslogopedie en ben ik in de meeste gevallen degene die helpt bij al het huiswerk dat mee naar huis komt.

Relaxter leven - Sporten is ook mijn pakkie aan!Ook het haal en breng werk voor het sporten is in veel gevallen voor mijn rekening, alleen op donderdag gaat de oudste vanaf oma naar het sporten. Vervolgens is het aan mij om haar op te halen! Op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag ben ik dan ook nog in het zwembad te vinden voor de meiden, de ene volgt zwemles de andere doet aan (wedstrijd)zwemmen. Dit zijn overigens momenten waarbij ik naar de meisjes kijk als ze aan het sporten zijn onder het genot van thee of koffie en een praatje.

En het huishouden?

Het huishouden hebben we echt flink verdeeld… mijn man doet ook veel in het huishouden. Dit was eerder anders, maar omdat nu blijkt dat ik eigenlijk net zoveel en soms meer van huis ben als hij hebben we het anders aangepakt en voor nu lijkt dit een goede oplossing.

Relaxter leven - strijkwas gedaan!Mijn man helpt bijvoorbeeld met de was, pakt ook de stofzuiger, maakt de douche schoon, helpt stoffen, helpt opruimen en doet de afwas. In de meeste gevallen doe ik de ‘grote’ boodschappen, kook ik, maak ik broodtrommels en drinken klaar, maak ik het toilet schoon, ruim ik op in huis, strijken is voor mijn rekening net als het opruimen van de kinderkamers.

Blijft het een rustiger en relaxter leven?

Ik moet toegeven, dit gevoel ga ik vermoedelijk geen maanden hebben. 4 & 5 mei zijn in aantocht en dat kost tijd en energie, maar erg leuk om te doen! De speelgoedbank draait weer op volle toeren en er moeten nog genoeg dingen voor gedaan worden.

Verder zijn er vanaf april weer afspraken met specialisten en verwacht ik wel weer het één en het ander te gaan ondernemen ten behoeve van onze dochter.

Maar er is een troost, we hebben de komende tijd ook regelmatig vrij met dagen als Goede vrijdag, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart/Bevrijdingsdag en Pinksteren in het vooruitzicht! Neem daarbij dat de dagen langer worden en het hopelijk ook zonniger, dan komt het vast goed!

Ben jij iemand die altijd wel bezig is en wat te doen heeft? 
Wat doe jij zoal naast het werk (of dat nu thuis of een baan is)?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

1 comment

  1. Ik had een vrij rustig leven, het laatste jaar is dat wel veranderd. Ik geniet er ook wel van, merk dat het me ook meer afleid.

    Voor jou nu wat rustigere tijden om op adem te komen na alles, “geniet” er van. Vind je ook heel vrolijk altijd hoor, ok en dat je beren ziet niet zo gek toch na alles herken het wel hoor!

    Knuffel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge