ilmposter Rikkie de OoievaarRikkie denkt dat hij een ooievaar is, in werkelijkheid is hij een mus. Voor hij uit zijn ei kwam, werden zijn ouders opgegeten door een beer…  Toen hij geboren werd stond er net een Ooievaar naast hem en zo dacht Rikkie meteen dat de ooievaar zijn moeder was. Met tegenzin vind vader ooievaar het goed dat Rikkie bij hen blijft, tot de herfst en dan is het voorbij. In de herfst trekken de ooievaars richting Afrika, een tocht die Rikkie niet kan maken. Als het herfst is wordt Rikkie wakker zonder zijn ooievaarsgezin. 

Op een dag wordt Rikkie wakker en is het gezin Ooievaar gevlogen, zij zijn vroeg vertrekken richting Afrika. Rikkie wil maar één ding, hen achterna… want hij is een ooievaar!

De vraag is dan ook wanneer Rikkie eindelijk in zal gaan zien dat hij geen ooievaar is maar een mus…

De tocht die hem naar Afrika brengt

Zijn tocht begint, maar al snel zit hij in de problemen! Gelukkig komt pygmee-uil Olga op zijn pad, zij en haar denkbeeldige vriend Oleg helpen Rikkie op zijn weg. Nadat Olga Rikkie al meerdere keren heeft gered, gaan ze samen op weg naar het zuiden. Onderweg komen ze in een kroeg de vrolijke parkiet Kiki tegen. Kiki beloofd ze te helpen en ze halen Kiki uit de kooi uit de kroeg. Eigenlijk heeft Kiki een ander doel voor ogen, maar uiteindelijk blijft Kiki bij Olga en Rikkie.

Olga, Rikkie en Kiki komen van alles tegen op hun pad, van boze vleermuizen, postduiven, maffiakraaien, dodelijke honingdas en ze komen in een trein terecht die ze helemaal niet brengt waar ze heen willen!

Elektronische postduiven

Tijdens hun lange tocht komen ze meer als genoeg uitdagingen tegen, er gebeurt van alles en ze komen allerlei situaties tegen waarin ze ‘weerstand’ krijgen.

Wat heel grappig en leuk is door de hele film heen zijn de duiven! Zo nu en dan zie je tijdens de film duiven op telefoon antennes, draden of schotels zitten. Daardoor zijn ze verbonden met het internet, dit zorgt voor grappige en herkenbare situaties! Of het nu de bedoeling is geweest of niet… het lijkt een soort ‘boodschap’ te zijn naar internet gebruik en de mogelijkheid tot verslaving.

De electronische postduiven in Rikkie de OoievaarDeze duiven geven informatie die ze via internet krijgen waardoor Rikkie en zijn nieuwe vrienden uiteindelijk bij de ooievaars terecht komen. Uiteindelijk zijn het zelfs Rikkie, Oleg en Kiki die de zwerm ooievaars van de ondergang behoeden.

Wat vinden wij van deze film?

De meiden vonden het leuk! Ze hebben echt wel lekker zitten genieten van de film. En ik? Ik vind het een leuke film maar niet bijzonder, al vind ik de ‘kritische noot’ over internet door de elektronische postduiven erg grappig. Daarnaast is de boodschap die de film toch meegeeft, niet opgeven maar doorzetten gewoon goed! Ook dat er personages gebruikt worden die toch in meer of mindere mate ‘buitenbeentjes’ zijn kan ik wel waarderen.

Zou ik er opnieuw heen gaan? Ja, dat denk ik wel… het is gewoon een leuke film.

Ben jij al naar Rikkie de Ooievaar geweest? Zo ja, wat vond jij er van?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge