Rokjes onder de naaimachine!Eerder deze week schreef ik al een blog over de jurkjes die ik maakte van de tricot met pinguïns en uilen. Aangezien er nog stof genoeg over was besloot ik de meiden te vragen wat ze wilde dat ik ging maken…. ze waren het helemaal met elkaar eens, ik moest rokjes maken! 

De oudste heeft een jurk met uilen en kreeg nu een rokje met pinguïns, de jongste heeft een jurk met pinguïns en heeft nu een rok met uilen.

Waarom ook nog rokjes maken?

Op de eerste plaats omdat ik nog meer als genoeg stof had liggen. Daarnaast met dezelfde reden als dat ik jurkjes heb gemaakt, het scheelt gewoon veel geld. Zelf koop je de stof en garen goedkoper als dat je een kant en klaar rokje van de tricot koopt.

Rokje onder de naaimachine!Natuurlijk vergeet ik voor het gemak de tijd die je kwijt bent om het te maken! Voor € 12,95 per meter koop je tricot met een (digitale) fotoprint en voor ongeveer € 2,50 heb je garen erbij. Puur aan materiaal zou je ongeveer een tientje kwijt zijn per rokje, zonder maakkosten (voor de tijd en slijtage/verbruik van de machine) dus.

Daarnaast heeft de oudste nogal eens last van het feit Netjes passend rokje gemaakt!dat veel rokjes te ruim zijn en of aangepast moeten worden, echt goed passen doet het zelden. Voor de taille heeft ze maat 110 nodig voor de lengte wel 122 inmiddels, die combinatie kan ik zelf gewoon maken, kopen is lastiger!

Rokjes maken, welk patroon?

Er zijn tal van dergelijke simpele patroontjes, zelf heb ik een combinatie gebruikt van een patroontje dat ik nog had liggen waarvan de afkomst me helaas onbekend is en het “rokje omgedraaid” van Band en Lint.

Pinguïn rok voor de oudste! Rokjes maken Uilenrok voor de jongste!

Beide simpele patroontjes en makkelijk te maken! Er komt geen elastiek rits of knoop aan te pas, enkel tricot en garen. tricot bevat voldoende rek om een elastische band te krijgen.

De taille band is wat smaller als de rok, bij het aan elkaar zetten moet de band opgerekt worden tot hij even groot is als het rokdeel, hierdoor krijg je een wat strakker zittende band om de taille zodat het rokje goed blijft zitten.

De foto’s zijn niet de meest mooie, met flits genomen terwijl ze aan de inbouwkast hangen. Maar het geeft een beeld van hoe ze eruit ziet, als ik er aan denk zal ik nog eens een foto maken als ze de rokjes aan hebben.

Draag jij of je dochter ook graag rokjes? Zo ja, wat voor een soort stof heeft de voorkeur?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

  1. Ik ben dol op rokken maar kan ze bijna nergens meer vinden. Ik had dus zeker interesse toen ik las rokjes maken.

    Mijn jongste dochter draagt ook graag rokken, maar mijn oudste alleen skinny jeans.

  2. Ik krijg spontaan weer jeuk als in dit leuks zie. Hier is ze gek op dit soort stofjes. En qua prijs dus ook nog interessant. En daarnaast ook nog is ze gek op jurken en rokjes…maar in haar maat zijn die er niet zo veel meer!
    Heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge