Als de kids van huis zijn kan je iets eten wat je anders niet klaar maakt omdat de dames het niet lusten. Ik bedacht me geen moment, eindelijk romige pasta met zalm. Het leek me heerlijk en ja, dat was het ook. De meiden vinden veel dingen lekker, maar voor het eten van vis is het een ander verhaal. Ja, ze eten gebakken vis en verder liever niet. Voor hen hebben we dan ook vaak kip als wij vis eten of iets anders dat ze lekker vinden.
Dit recept heb ik met glutenvrij en lactosevrije producten gemaakt, maar je kan hier uiteraard je eigen draai aangeven. Het is allemaal niet zo ingewikkeld of lastig te maken… daarom juist een prettig recept. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om er hele andere groenten door te doen, gewoon wat er nog over is van eerder of iets dat je heel graag lust.
Wat heb je nodig?
Recept voor 2 tot 3 personen
- 300 gr pasta (wij gebruikte glutenvrije Fusilli van Grand’Italia)
- 250 gr broccoli
- 200 gr cherry tomaatjes
- 250 gr champignons
- 200 gr (gerookte) zalm
- 400 ml crème fraiche (lactose vrije in ons geval van Jumbo huismerk)
- 3 st bosui (alleen het groene gedeelte)
- peper
- paprika poeder
- kerrie poeder
- olie
Verder nodig
- snijplank
- mesje
- twee pannen
- wok
- pollepel/spatel
Bereidingswijze Romige pasta met zalm
Snij van de broccoli kleine roosjes en kook deze, smaken verschillen in hoe hard je het wil hebben. Wij kookte de broccoli een minuut of acht. Wil je hardere broccoli roosjes dan wat korter en anders wat langer.
Ondertussen kan je de champignons halveren, de tomaatjes in stukjes snijden en het groene gedeelte van de bosui in ringetjes snijden. Zet alvast een pan water op het vuur waar je straks als het water kookt de pasta in kan doen.
Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking, zelf doe ik het altijd een minuutje of twee korter als aangegeven omdat het straks nog mee opwarmt in de wok.
Doe wat olie in de wok en bak de champignons aan, voeg de créme fraiche toe en verwarm het geheel. Voeg nu de bosui, cherry tomaatjes, broccoli en de (gerookte) zalm toe en verwarm het geheel enkele minuten tot het een romig geheel is.
Indien gewenst kan je kruiden naar smaak toevoegen, wij hebben ervoor gekozen om wat peper, paprika en kerrie toe te voegen.
Nu lekker je romige pasta met zalm opscheppen en ben je gek op kaas? Je kan er altijd geraspte kaas of Parmezaan op strooien!
Eet smakelijk!
Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.
Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!
Geef een reactie