Ikea op zaterdag - ruimtegebrekWe wonen hier nu weer heerlijk na het vertrekt van onze verschrikkelijke buurman, maar het blijft wat passen en meten met ons vieren in dit appartement! Maar we hebben weer een idee om wat ruimte te creëren, vooral voor onze jongste dochter. Zij heeft een kleine kamer en we blijven vastlopen op haar kamer, het is er telkens een zooitje en we kunnen haar spullen gewoon niet kwijt. Ruimtegebrek blijft hier nu toch elke keer een ‘dingetje’…

De Pax kast van Ikea die we afgelopen zomer kochten was, eigenlijk is een succes! Er kunnen een hoop spullen in wat een opgeruimd gevoel gaf dat! Nu dus fase twee, zo’n twee keer per jaar gaat het hier ‘los’ in huis! En nu richting het einde van het jaar gaan we weer zo’n Pax kast bij Ikea kopen.

Zoals de meeste lezers wel weten wonen we ‘iets minder gemiddeld’ dat wil zeggen, wij wonen niet in een eengezinswoning maar in een appartement. We hebben drie slaapkamers, woonkamer, keuken, gang, halen, toilet en douche. Die douche is net zo groot als de kamer van onze jongste dochter!

De kamer van de jongste

Onze meiden brengen best wat tijd door op hun slaapkamer, ze spelen, knutselen en tekenen daar. Ook in de woonkamer, maar soms is ieder op hun eigen kamer gewoon fijn!

Echter als je een kamertje hebt van 2m x 2,5m kan je wel spreken over een klein kamertje! Haar bed hangt al tussen de muren, dus geen bed op de grond en dat scheelt ruimte. Maar het blijft wat behelpen, ondanks een inbouwkast is het gewoon krap, eerlijk is eerlijk!

Inmiddels staat er een kast in de gang waar kleding van haar ligt en op haar kamer ligt ook een gedeelte in de kast. Haar speelgoed ligt daar ook deels bij en we hebben zo’n Trofast kast waar spullen in zitten. Maar nu ze groter wordt moet de buis van de hangende kleding omhoog en ontstaat er minder ruimte in haar kast.

Neem daarbij dat ze haar bureau wat vaker gaat gebruiken en meer op haar kamer speelt en het beeld van een eigenlijk iets te kleine kamer is wel duidelijk. Ze zit vaak op de grond te lezen of een spelletje te doen, ons appartement zit boven de schuren dus we hebben veel kou van beneden. Op de grond zitten is dus niet echt fijn, zelfs niet met een kleed onder je billen.

Punt is en blijft dat haar kamertje niet groter te maken is en we het er voorlopig toch echt mee moeten doen. We hebben wel ideeën aangezien verhuizen geen optie is, maar een ‘interne verbouwing’ gaan we op een later moment bekijken, voor nu laten we het even zo als het nu is.

Ruimtegebrek… hoe gaan we het doen?

We hebben een grotere kast in de gang, daar staat de magnetron, ligt mijn kleding en we hebben daar reserve dekbedden, kussens en beddengoed liggen. Die kast gaat voor een groot gedeelte de ‘speelgoedkast’ worden voor onze jongste dochter!

Om te begonnen gaan we de veel besproken Pax kast aanschaffen voor onze slaapkamer, mijn bureau verdwijnt en daar komt deze kast te staan. Daar gaat al onze kleding in, zowel van mij als dat van de man in huis! Daarmee komt een gedeelte van de inbouwkast op onze kamer vrij voor de dekbedden, kussens en beddengoed. Mijn kleding en al het reserve spul en beddengoed verdwijnen dus uit de ‘speelgoedkast’ en zo komt er ruimte!

De Trofast trapkast zetten we in die inbouwkast en zo krijgt onze jongste een plekje voor een bankje waar ze kan zitten en spelen.

Planning?

De planning was om dat in de kerstvakantie te doen, maar zoals gewoonlijk loopt die weer helemaal anders. De kerstvakantie zit namelijk al aardig vol! Het valt allemaal wat ongelukkig dit jaar en ik moet best wel wat dagen werken. De man in huis heeft al extra vrij genomen voor de meiden en we hebben een aantal afspraken staan.

Nu hebben we alles naar voren getrokken en gaan we binnenkort al beginnen! Dan stukje bij beetje stap voor stap alles doen!

De start is het kopen van de kast, bureau afbreken en kast opbouwen. Wordt vervolgd!

Hoe creatief ben jij als het gaat om ruimte gebrek en als meer weggooien of opruimen geen optie is?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge