Samsung Galaxy S9, voor en achterkant paarsEerder deze maand schreef ik in een blog dat mijn S6 zijn of haar langste tijd wel heeft gehad en dat ik toe ben aan een nieuwe telefoon. Ondanks adviezen en informatie verzamelen blijft mijn voorkeur blijft toch bij Samsung liggen, maar wat en welke? En wat gaat het grapje kosten? De afgelopen week heb ik wat rondgekeken en vergeleken. Ook keek ik wat breder als het gaat om soort abonnementen en aanbieders van mobiele telefonie. En nee, helaas heb ik nog geen nieuwe telefoon, maar ik weet er nu iets meer van.

Samsung, toch wel!

Allerlei adviezen heb ik kregen en daar heb ik ook echt iets mee gedaan, ik heb al die verschillende merken nagekeken en vergeleken. Het klopt, eigenlijk zijn al die telefoons prima toestellen en ziet het er veel belovend uit. Maar de prijs van de bekeken toestellen liggen niet veel lager dan die van Samsung en tja, dat zou voor mij eigenlijk de enigste reden zijn om voor een ander merk te gaan. Als de toestellen betaalbaarder zouden zijn en echt een verschil zouden geven als het om prijs gaat.

Daarom blijf ik toch bij mijn oude liefde, Samsung… ik ken het systeem, het merk en ja ik wil toch het allerliefste een Samsung! Ik weet dat ik een Samsung wil, maar welke dan? Na een gesprek met de klantenservice blijkt dat voor de activiteiten die ik doe met mijn telefoon toch het slimste uit ben met een  Samsung Galaxy S9 of S8.

Samsung Galaxy S9 vs S8

Dan is de keuze nog welke zal het dan worden? Koop ik het toestel los of combineer ik het met een abonnement? Hoe dan ook ligt de prijs van de S9 of S9+ een stuk hoger als die van de S8, logisch aangezien het een nieuwer model is. De prijs van de S8 zakt nog niet zo snel als waar ik op hoopte! Na mijn ‘onderzoek’ op diverse sites zoals oa Android Planet en Tweakers kan ik de volgende conclusie wel trekken:

Ik zou voor de Samsung Galaxy S9 moeten gaan als ik graag:

  • De beste camera wil.
  • Stereo speakers van belang vindt.
  • Beter en fijner werkende beveiliging belangrijk vind.
  • Sneller werkende hardware wil hebben.
  • Langere software ondersteuning wil.
  • AR Emoji wil, waarmee je jezelf terug kunt zien als 3D emoji.

Nu vraag ik mezelf af of deze punten echt noodzakelijk zijn voor mij. Volgens mij zou ik ook prima kunnen leven met de S8 zonder eerder genoemde zaken. Het enige is de camera, om alleen daarvoor voor de S9 te gaan?

Ik denk dat ik ook wel genoegen kan nemen met de S8 die ook een goede camera heeft, een vergelijkbare accu duur en net als de S9 waterbestendig is. Als ik alles lees, bekijk en op een rijtje zet is de Samsung 9 de net iets mooiere en beter geslaagde broer van de S8 en ja.. natuurlijk is dat vreselijk interessant!

En dan? Los kopen of met een abonnement?

Op verschillende sites, bij providers vond ik een Samsung Galaxy S9 abonnement als je het abonnement combineert met de aanschaf van een telefoon en dat maandelijks betaald kost de S9 je momenteel zo’n € 33,– per maand. Ook kan je ervoor kiezen om het toestel direct te betalen zodat je geen ‘toestelkrediet’ hebt, dat is ook een optie.

Zelf wil ik toch graag het toestel los kopen of het toestel direct betalen mocht ik hem bij een provider aanschaffen. Ditzelfde is ook het geval met de S8 overigens.

Ter info: Goed om te weten is dat als je een zogenaamd ‘toestelkrediet’ neemt bij een provider dit doorgaans niet opgehoogd wordt met rente. Koop je een toestel op afbetaling met een krediet van meer dan € 250,-? Dan zijn providers tegenwoordig verplicht om het krediet op te nemen in het BKR-register.

Wat ik ga doen?

Nog even afwachten en hopen dat mijn telefoon het nog eventjes vol kan houden. Dan kan ik nog even wat geld opzij zetten om toch echt een nieuwe Samsung te kopen over een poosje.

Ik ben benieuwd of jij een telefoon bij je abonnement hebt of gaat nemen of dat je er één los hebt gekocht?

 

Leuk artikel Veusteveul.nl

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

  1. Ik heb altijd een abonnement gehad bij mijn gsm, zo handig! Ik bel ook niet vaak, maar ik vind het zo’n gedoe met een pre-paid (mijn oma en opa hebben dit). Ik heb ook Samsung en ookal moest ik nooit meer één hebben na die flop-gsm, toch zijn ze door de jaren beter geworden. Alleen heb ik steeds problemen met de batterij (en ik gebruik die niet eens heel veel). Ik heb nu de Samsung S5 mini 2j. De batterij is na een jaar al vervangen en die lijkt het nu weer te begeven 🙁 Ik las onlangs reclame voor de nieuwe Samsung 8 (of was het toch 9, ik weet het niet) voor maar 99€. Ik begrijp het niet, zal wel een addertje onder het gras zitten 😉 Ik weet het voorlopig even niet wat te doen. Succes met je keuze 😉
    Evelyne onlangs geplaatst…Mijn leven zoals het is #61| Huis oma en opa te koopMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge