Back to School - Mama Challenge 2016De school is weer begonnen… de eerste dag zit er al weer op en vandaag is hun tweede dag, om 08.30 uur zitten ze weer in de klas. Voorafgaand aan de start van het nieuwe schooljaar kochten we weer nieuwe spullen en was er weer volop ‘schoolstress’ het afgelopen weekend!

Op naar het nieuwe schooljaar…

Op weg naar ons vakantieadres kregen de kinderen een rugzak waar ze hun spullen in konden doen… dat was natuurlijk niet alleen voor de vakantie, maar nu is het een prima rugzak voor school! Lang leve de Action en de liefde voor Emoji van onze meiden, die ze overigens delen met (veel) meer kinderen. Kortom een gewilde rugzak waar ik nu nog hoognodig hun naam in moet schrijven zodat de meiden hun tas nog kunnen herkennen.

Mama Challenge Back to School - gympenVorige week nog even op stap geweest met de meiden, want de ene moest gymschoenen en de ander had nog een nieuwe 23-ringband nodig. Die schoenen waren trouwens te vroeg gekocht, pas na de herfst gaan ze gymen blijkt na een mail van afgelopen weekend… vermoedelijk zijn die gymschoenen dan al weer te klein.

Mama Challenge Back to School multomapEn die map? Die kochten we dit keer bij de Hema in plaats van de Action met het idee ene keer een wat stevigere, betere map te kopen. We staan bij de kassa, moeten we wel € 0,50 afrekenen… ik vraag het nog eens na maar het staat zo in de kassa en dan klopt het volgens de jongen achter de kassa.

Toen als laatste nog even naar de markt om stof te halen voor nieuwe gymtassen, okay de stof en andere benodigde spullen zijn in huis! Nu het maken nog, maar dat schiet nog niet op… het is maar goed dat ze nog een tas voor het gymen hebben (en ik weer wat besteld heb op Wish).

De kids en ritme

Eerlijk gezegd, dat ritme is kwijt en proberen we nu in no-time er weer in te krijgen, maar het valt niet mee! Zondag en gisteren ging prima, maar nu het volgens de berichten mooi weer gaat worden zal het weer lastig worden…

Mooi weer brengt langere avonden met zich mee, de meisjes willen dan graag buiten spelen en niet naar bed, logisch! Is het mooi weer moet je op tijd naar bed, zelf ben ik dan ook lang wakker… te lang eigenlijk.

Maar we houden het erin, er moet toch echt ritme komen aangezien de oudste echt wel nachten van een uurtje of elf moet maken wil ze het volhouden de hele week met school, therapie, sporten en spelen.

De meiden

Nee, ze hadden beide geen zin! Al moet ik zeggen, gisterenochtend had de jongste inmiddels wel wat meer zin in school, de oudste verre van.

De oudste had buikpijn, want ja een nieuw lesjaar, andere leerkrachten en de klassen worden weer ingedeeld. Bij wie kom ik te zitten en bij bepaalde klasgenootjes wil ze gewoon echt niet zitten, gelukkig zat ze bij haar ‘vaste’ buurman en dat bevalt (volgens mij beide) goed. En wat als…. allemaal vragen en dingen waar ze zich al het hele weekend druk om maakte.

De jongste vond het ook spannend, van de kleuters naar groep drie is toch wat anders. Een volle klas, veel nieuwe dingen leren en de vaste en lieve juf van de kleuters voor de klas is verleden tijd. Maar uiteindelijk ging ze praktisch huppelend naar binnen gisteren!

Uiteindelijk haalde ik gisteren twee tevreden meiden op van school, ze waren relaxt en hadden het leuk gehad op school. Beide vol met nieuwe ervaringen, kennis en vooruitzichten!

Het nieuwe schooljaar is begonnen!

Hoe was jullie voorbereiding op het nieuwe schooljaar? Hebben ze er een beetje zin in of eigenlijk niet?

Mama Challenge 2016

Dit was één van de opdrachten van de Mama Challenge 2016, ken jij de Mama Challenge 2016 al? Nee? Lees mijn ‘start’ bericht hierover eens!

Neem ook eens een kijkje bij mijn collega bloggers die deze ‘Back to School’ challenge ook al gedaan hebben! Neem een kijkje bij Wendy, Saskia en Judith, ook zij schreven een Back to School artikel op allemaal hun eigen wijze!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge