Schoolreisjes toen en nuNatuurlijk, tijden veranderen en ja, voor de kinderen is het geweldig om naar Walibi, Hellendoorn of Kidzcity te gaan. Maar wat is er gebeurt met schoolreisjes naar grote (buiten) speeltuinen als De Leemkuil in Nijmegen of lekker spelen bij de Hartenberg in Ede? 

Ik moet toegeven, ik moest eerst even zoeken of het überhaupt nog bestaat, de Leemkuil en het spelen bij de Hartenberg. Maar ja, het is er nog en het kan nog!

 

Schoolreisje toen ~ ’80

Wat ik me van de schoolreisjes kan herinneren ben ik meerdere keren met schoolreisje geweest naar de Leemkuil in Nijmegen. Ook zijn we wel eens naar de Dierentuin geweest en wezen spelen bij de Hartenberg in Ede.

Daarnaast kan ik me nog het Openluchtmuseum herinneren en het Afrika museum geweest… maar uitjes naar ‘grote’ pretparken of iets staat me echt helemaal niets van bij.

Naar mijn idee hadden wij super veel plezier tijdens deze schoolreisjes, vermaakte we ons prima en was het beter betaalbaar als de huidige schoolreisjes. Vooruit, je kreeg geen patat tijdens het schoolreisje, je had je eigen lunch, snoep en drinken mee… dat dan wel!

Ik vraag me soms af waar dit soort schoolreisjes zijn gebleven!

Schoolreisje nu ~ 2016

Bij onze meiden op school is het om en om, het ene jaar iets puur voor plezier en het andere jaar iets dat educatief is. En nee, ze hebben doorgaans geen ‘grote’ schoolreisjes naar bijvoorbeeld de Efteling of Walibi.

Dit jaar lijken ze ‘uitgepakt’ te hebben, de jongste ging naar KidzCity en de oudste naar Hellendoorn. Voorgaande jaren hebben we al binnenspeeltuinen, Land van Jan Klaassen en het Openluchtmuseum gehad.

Nu hoorde en zag ik op social media dat er scholen zijn regelmatig naar grote parken als WalibiDuinrell, Dolfinarium en Slagharen gaan en dat niet één of twee keer in de basisschoolperiode maar gewoon elk jaar of om het jaar.

Persoonlijk vind ik dat een beetje ‘over de top’, kinderen vermaken zich ook prima bij iets anders als pretparken.

Wat vindt jij? Feest in de (grotere) pretparken of zijn de ook de wat ‘kleinere’ schoolreisjes prima? Laat weten waar jou kind naar toe gaat of is geweest met schoolreisje, ik ben benieuwd!

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Helemaal voor de kleine schoolreisjes eigenlijk.

    Hier gaan ze naar de lokale speeltuin met de kleuters.
    Ik hoorde dat de lagere schoolkinderen naar Toverland gaan en zo.
    Ben benieuwd, dat is voor ons dit jaar dan het eerste jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge