Sea Life OberhausenVorige week maandag kwamen we terug uit Oberhausen, we bezochten daar het LEGOLAND Discovery Centre maar daar bleef het niet bij! Dezelfde dag zijn we ook naar Sea Life Oberhausen gegaan, ook dat was erg leuk ondanks dat het er op die dag behoorlijk druk was. We hebben die dag echt genoten van alles wat we voor ogen kregen, van prachtige vissen, haaien tot een gigantische schildpad!

Vanuit het LEGOLAND Discovery Centre is het slechts enkele minuten lopen voor je bij Sea Life bent. Toen wij erheen liepen stond er een flinke rij te wachten. De wachttijd was zo’n uurtje wachttijd, dit komt doordat mensen gedoseerd naar binnen worden gelaten zodat je ook rustig kunt kijken bij de verschillende aquaria.

We waren in het voordeel… met onze uitnodigingsbrief in de hand mochten we namelijk naar de andere ingang waar op dat moment slechts enkele mensen stonden te wachten. Mocht je er ook heen willen… boek online voor een groep Sea Life Oberhausenen dan mag je volgens mij ook via die ingang!

Bij de ingang kan je op de foto met een piraat, nog voor je langs de kassa gaat kan je daarmee op de foto. Bij de kassa krijgen de kinderen een boekje waarmee je ‘reliëf’ stempels kan verzamelen die door heel Sea Life te vinden zijn.

Verrassende onderwaterwereld

Bij binnenkomst zijn er direct mooi aquaria en de meest diverse vissen te zien… ook vind je er een leuke connectie met LEGOLAND middels een soort ‘onderzoeker’ die in het water staat. De Aquaria zijn bijna allemaal goed te zien voor kinderen vanaf een jaar of vier, onze meiden konden alle vissen bekijken zonder dat ze daar onze hulp bij nodig hadden.

Elk aquarium is schoon en mooi ingericht, passend bij de dieren die er in zitten. Soms zitten ze verscholen en moet er even goed gekeken en gezocht worden. Er leven onder water de meest bijzondere, merkwaardigste, kleurrijke, grappige maar ook erg lelijke vissen hebben we geconstateerd.

We hebben genoten van de kwallen, zeepaardjes, roggen, haaien, schildpadden (heel groot en klein) en zeesterren! Ook vonden we nog een octopus, clownsvissen (Nemo) en blauwe doktersvissen (Dory).

Sea Life Oberhausen Sea Life Oberhausen Sea Life Oberhausen

Prachtige onderwaterwereld

Wat bijzonder is, is de 10 meter lange acryltunnel! Deze tunnel bevindt zich zes meter onder het wateroppervlakte. Zonder een nat pak en zonder duikpak kan je in alle rust een kijkje nemen onder op de boden van een met 1,5 miljoen liter water gevuld tropische bassin!

Sea Life Oberhausen

De haaien, een super grote schildpad en vele andere bewoners zwemmen aan je voorbij! Je kan hier even gaan zitten en om je heen kijken, de dieren die langs zwemmen goed bekijken. Als ze over je heen zwemmen kan je ze van de onderkant bekijken en verbaas je, je over wat je soms ziet. Het is echt prachtig en indrukwekkend!

Wat vinden wij…

Sea Life OberhausenSea Life Oberhausen heeft iets magisch, voor de kinderen maar ook voor volwassenen. Het is bijzonder om in de 10 meter lange acryl tunnel te wandelen, ver onder het wateroppervlakte kan je kijken naar al het moois wat voorbij zwemt. Er zijn zoveel verschillende dieren, het maakt indruk!

Sea Life Oberhausen ligt in Duitsland, alle instructies en uitleg die je krijgt zijn in het Duits. Op zich is het niet zo’n probleem, het meeste wijst zichzelf wel. In ruim twee uren waren wij door Sea Life heen, het is dus geen dag vullend programma. Maar door de gunstige ligging makkelijk te combineren met CentrO en/of LEGOLAND Discovery Centre.

Tips!

  • Als je richting Sea Life Oberhausen wil gaan is onze tip om dit bezoek te combineren! Je kan het combineren met LEGOLAND Discovery Centre of het CentrO een groot shoppingcentrum op enkele minuten wandelen.
  • Mocht je LEGOLAND en Sea Life Oberhausen willen combineren kan je gebruik maken van een combi ticket. Een combi ticket kan je zowel online als bij de kassa’s kopen. Hiermee heb je voordeel als je beide wil bezoeken!
  • Koop je ticket online, het scheelt wat geld maar je kan ook makkelijker doorlopen!
  • Wil je wat eten? Binnen bij Sea Life kan je wat weten, maar het is relatief klein en druk daar. Er zijn op enkele minuten afstand van Sea Life diverse mogelijkheden om te eten.
  • Reis je met de auto? Zorg dan dat je een milieusticker op de voorruit van de auto hebt! De Duitse wetgeving geven aan dat je deze sticker op je auto moet hebben wil je de vastgestelde steden in.
  • Als je met de auto reist is het goed om te weten dat je het beste in parkeergarage 3 kunt parkeren, parkeren is gratis! Wat handig is, is dat je aan de groene lampjes kan zien waar een parkeerplekje vrij is.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge