Serious Request 3fmMet Serious Request vraagt 3FM dit jaar aandacht voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden. De meningen over dit project lopen verschrikkelijk over uiteen, van felle tegenstand tot grote donateur. Ook ik heb een mening als het over Serious Request gaat.

Opbrengst Serious Request binnen of buitenland?

Persoonlijk ben ik van mening dat er best een keer geld opgehaald kan gaan worden voor ons eigen land, voor Nederland. Er is hier ook genoeg te doen, er is armoede waar ik dagelijks mee te maken heb als het gaat om mijn vrijwilligers werk.

Daarnaast ben ik van mening dat er in het buitenland ook genoeg te doen is, ook daarvoor is geld nodig. Een doel zoals nu de toekomstige generatie in oorlogsgebieden is geen slecht doel, bovendien is daar ook steun nodig. De landen waar het geld heen gaat, zijn arme landen in vergelijking met Nederland.

Het zou mooi zijn als de opbrengst het ene jaar naar Nederland zou gaan en het andere jaar naar een goed project in het buitenland.

Het geld moet binnen Nederland naar…

De opbrengst van Serious Request zou wat mij betreft over de Nederlandse gemeenten verdeeld kunnen worden ten gunste van de armoede bestrijding en het hulp bieden aan kinderen in deze situatie.

Met mijn simpele gedachten zouden deze gelden het de gemeente en ondersteunende organisaties makkelijker kunnen maken om de doelgroep beter te kunnen ondersteunen,  voedselpakketten wat ‘mooier’ te maken en kinderen (meer) kunnen sporten, naar muziekles of een hobbyclub kunnen.

In Wageningen hebben we het “Ik doe mee fonds”, daar is een budget dat per persoon (max. € 150,– voor volwassenen, € 250,– voor kinderen) waar gezinnen vergoedingen kunnen krijgen voor contributies, kleding, schoolkosten, uitje en zo is er nog veel meer.

Het is erg mooi dat dit er is, dit schijnt niet in elke gemeente zo te zijn. Echter wat mij betreft zou deze vergoeding best iets rianter mogen, een dansschool bijvoorbeeld kost als snel zo’n € 25,– per maand, dat is € 300,– per jaar en dan heb je nog geen kleding of schoenen.

Het concept

Het glazen huis, het concept en het idee is mooi! In 2004 is het begonnen met Giel Beelen, Wouter van der Goes en Claudia de Breij. Zelf kan ik me er niets meer van herinneren, misschien heb ik er ook wel helemaal niets van gezien. Maar het loopt dus al wat jaartjes en het blijft in trek!

Altijd druk bij Serious Request

Elk jaar worden er miljoenen gedoneerd, veel verzoekplaatjes gedraaid, staan er ik weet niet hoeveel mensen voor het glazenhuis om de dj’s die niet eten te bekijken, gaat er eindeloos veel merchandise over de toonbank en stellen bekende mensen items of diensten ter beschikking voor een veiling.

Ook worden er veel wat kleinere glazenhuis of serious request acties gehouden om geld binnen te halen dat vervolgens geheel of gedeeltelijk naar de grote actie gaat.

Kortom, het is een mooi project wat kennelijk toch mensen blijft boeien en wat tot op heden een succesformule blijkt te zijn.

Toch zou ik Serious Request 3FM en Rode Kruis willen vragen, hoe mooi zou het zijn als we nu eens de opbrengst van Serious Request voor de armoedebestrijding in Nederland gebruikt zou worden?

Hoe sta jij hier in? Zeg je zonder twijfel binnenland of zeg je buitenland daar hebben ze het harder nodig? Of zou je voor een middenweg kiezen?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

2 comments

  1. Dat idee vind ik ook mooi inderdaad het ene jaar voor eigen land, het andere jaar voor een goed doel buiten Nederland.

    Het idee van serieus request vind ik zo mooi, zo sfeervol, het hoort er ook gewoon een soort van bij in deze tijd vh jaar hihi.

    Liefs Mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge