Het feest is weer geweest, Sinterklaas is weer vertrokken! Rust! Ondanks dat de meisjes weten hoe het zit en het voor hen gewoon is dat het geschminkte en verklede mensen zijn is het toch spannend! De rust is weer terug in huis, heerlijk! Er zijn veel foto’s gemaakt, daarom een vogelvlucht door onze sint periode!

Op 14 november kwam sint met zijn pieten aan in Wageningen, ze worden door de burgemeester verwelkomt op de trap van het stadhuis.

14 november 2015, aankomst Sint en zijn Pieten in Wageningen

De week na de aankomst van de sint kocht ik nog wat cadeautjes, achteraf blijkt deze tas iets te zijn waar de dames erg enthousiast over zijn!

Het meest in de smaak vallende cadeautje voor dit jaar, een paarden tas!

Samen met een vriendin en haar kids vertrekken we richting het park van sint, ik schreef er al eerder over. De meiden hebben genoten die dag met alle pieten!

Dagje Park van Sint, ouwehand Rhenen

Na een vergadering op school met de sint commissie, sinterklaas, malle piet, opa piet en paarse piet zijn de pieten nog even aan het trainen geweest…. en er een zooitje van gemaakt.

Malle Piet, Opa Piet en Paarse Piet maakte er een zooitje van in de gymzaal

Als visagist/stylist van een aantal pieten moest ik vroeg mijn bed uit het weekend voor 5 december, om ze klaar te maken voor een verrassingsactie samen met de lokale omroep.

De Pieten van de school van de meiden

Diezelfde zaterdag, 28 november mochten onze meiden naar het sinterklaasfeest op het werk van de man in huis… toch wel spannend!

Sinterklaas op het werk van papa

Jaaa, de cadeautjes uitpakken! Aangezien ze waren vergeten wat ze op het lijstje hadden geschreven was het echt een verrassing.

Cadeautjes uitpakken

De meisjes kochten voor 5 december voor iedereen cadeautjes, maar dat moest natuurlijk ook ingepakt worden! Daar kan je lang druk mee zijn…

Cadeautjes gekocht, nu inpakken voor iedereen!

Eindelijk vond ik de herbruikbare stickers voor op het raam, ze waren binnen… direct opgeplakt! Nu Sint na sinterklaas komen er kerst items bij, ik schreef er van de week een berichtje over.

Huisjes stickers voor op het raam, van Mini Bini

Mama piet is wel erg creatief als het om schoencadeautjes gaat en er geen schoen staat! Als er dan eindelijk eens geen schoen klaar staat gaven we een cadeautje, dat loste we zo op.

Schoencadeautjes op de fotoplankjes

Alle cadeautjes voor de klanten van de Speelgoedbank Wageningen zijn binnen en zijn ingepakt, begin december zijn de cadeautjes opgehaald!

Cadeautjes geschonken door Lobbes voor de klanten van de speelgoedbank ingepakt

Sint en pieten sturen op school, hopelijk loopt het niet te veel uit en krijgen de kinderen de juiste cadeautjes!

Sinterklaas en pieten op school

Eindelijk 5 december, in de ochtend worden er nog cadeautjes opgehaald op de speelgoedbank. Daarna begint de grote visagie klus weer, dit keer zeven pieten die langs zijn gekomen!

De eerste vier waren halverwege de middag helemaal klaar om pad te gaan!

De eerste vier pieten van 5 december

Eind van de middag was het de beurt aan deze drie pieten!

Door ons klaargemaakte pieten, lekker stel

Het is een slechte foto, maar wat toevallig dat net wij op het lijstje stonden van deze lieve pieten!

Zwarte pieten bij opa en oma thuis

De meisjes kende de mensen achter deze pieten niet, daardoor zag je ze vragend kijken en denken.. hoe kan dit nu weer, wie zijn dit nu?

Al met al een geslaagde sinterklaasperiode!

Hoe was jullie sinterklaas? Genoten van alles of vooral stress en nu vooral toe aan de gezelligheid van kerst?

Mijn naam is Nathalie, geboren en getogen Wageningse.. een ‘echt’ Wagenings meisje dus! Begin jaren tachtig kwam ik op deze wereld en inmiddels zelf moeder in een ‘gemiddeld’ gezin. Wij wonen in Wageningen, in een iets minder gemiddeld (dus geen eengezinswoning) huis, maar niet minder blij en tevreden! Met ons vieren en onze huisdieren vormen wij een (redelijk normaal) gezin.

Naast Veusteveul en ViA Nathalie, werk ik als administrateur, doe ik vrijwilligerswerk en heb ik meerdere hobby’s. Laten we het erop houden dat stilzitten niets voor mij is!

4 comments

 1. Wat een hectische, maar o zo gezellige tijd. Petje af, hoor! Wat doe jij een hoop, zeg!

  Ik heb er naar uit zitten kijken om Sinterklaas te kunnen vieren. Maar met de 1e verjaardag van m’n zoontje waar ik nog onervaren druk mee bezig ben geweest, had ik niet goed van te voren nagedacht over Sinterklaas. We hebben het voor dit jaar overgeslagen. Komt ook omdat wij er niks aan deden, ook niet met familie.
  Volgend jaar ben ik vast beter voorbereid en gaan we er een nieuwe gezinstraditie van maken.

  Met de kerst doen we wel al aan cadeautjes. Maar niet te groot. Het is vooral een gezellige tijd met familie

  1. Ik blijf bezig 😉

   Kan me voorstellen dat je geen sinterklaas hebt gevierd, vooral als je het eerder ook niet hebt gedaan. Wij zaterdag er al helemaal in door jongere nichtjes en neefjes em zijn zo door gegaan.

   Fijne kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

CommentLuv badge